Pikatesti | Lisää sahausaikaa

Pikkuisen tuunaamalla Husqvarnan uusiin valjaisiin saa mukaan sekä varabensaa että juotavaa.

Esittelimme Husqvarnan Balance XT2 -valjaat heinäkuun Metsälehdessä (13/2023). Nyt kokeilimme valjaisiin kiinnitettäviä Flexi-tarvikepusseja. Niissä voi kuljettaa mukana esimerkiksi bensaa, juotavaa ja perustyökalut (viilan, terämutterin avaimen ja lukitustapin).

Kun lisätarvikkeet kulkevat mukana, harvenevat tankkaustauot, kulkeminen leiripaikalle vähenee ja päivittäinen sahausaika pitenee – eikä kulaus kivennäisvettä ole huono ajatus kesken helteisen raivauspäivän. Myöskään lievien kiveensahausten vuoksi ei tarvitse rämpiä repun luo viilaamaan.

Pussien ohella tarjolla on myös erillinen viilanpidike. Raivaussahan terälle sopiva 6,3 millin pyöröviila ei siihen mahtunut, joten viila pakattiin kädensija edellä toiseen tarvikepussiin. Pussista sojottava viilan teräosa ei juuri takertunut risuihin, kun pakkaus on selän takana.

Flexi-pussukan hinta on 13,90 euroa, viilanpidikkeen 36,90 euroa. Lisäksi tarjolla on kovakuorinen kotelo vaikka ensiapupakkaukselle (39,90 euroa). Pakkaukset sopivat myös Husqvarnan Flexi-varustevyöhön.

Aiemmin Husqvarnalla oli tarjolla valjaisiin kiinnitettäviä pikkureppuja, mutta niitä ei enää valmisteta.

Askartelua ja nippusiteitä

Pussi kiinnitetään lantiovyöhön muovisoljella. Kiinnitys petti kolmannen tankillisen aikana ja pussi putosi. Osin tämä johtui soljen heppoisuudesta, osin siitä, että kaikki tarvittava ahdettiin yhteen pussiin. Näin pakkauksesta tuli raskas.

Käytännössä valjaisiin kannattaa kiinnittää rinnakkain kaksi varustepussia suoraan selän taakse. Silloin ne eivät paina valjaissa ja ovat mahdollisimman etäällä sahuria ympäröivästä vesakosta. Vaihtoehtoisesti pakkaukset voi kiinnittää allekkain valjaiden muoviseen selkäosaan pelkillä nippusiteillä. Siinä ne ovat vähemmän alttiina risuille kuin vyöllä. Kiinnitys on syytä varmistaa nippusiteellä.

Ristikäyttö helpottuu

Stihlin raivaussahojen ripustaminen Husqvarnan valjaisiin on perinteisesti vaatinut erityisvirityksiä, koska Stihlien kovametalliset kiinnityslenkit hiertävät Huskin valjaiden ripustinkoukun nopeasti.

Nyt ristikkäiskäyttö on helppoa, koska Balance XT2 ja Stihlin X-treem-valjaiden lonkkasuojat kiinnittyvät valjaisiin samanlevyisellä hihnalla. Näin lonkkasuojan vaihtaminen valjaista toisiin onnistuu parissa minuutissa.

Flexi-varustepussi

  • Paino 0,1 kg
  • Tilavuus: noin 1 l
  • Materiaali: polyesteri
  • Suositushinta: 13,90 €

Plussat ja miinukset

+Pidentää päivittäistä sahausaikaa

+Vaivaton kiinnittää ja käyttää

-Kiinnitys vaatii nippusiteen varmistukseksi

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Kuvat