Mitä hyötyä?

Ensiavusta jatkuvaan kasvatukseen ulottuvat Metsälehti Makasiinin vuoden 2021 jutunaiheet.

Kuva: © SEPPO SAMULI
Kuva: © SEPPO SAMULI

Toimitus aloittaa uuden vuosikerran suunnittelun päättämällä Metsälehti Makasiineissa julkaistavien pääjuttujen aiheet. Jokaisella numerolla on teema, tavallista pitempi juttu, jossa on tilaa paneutua asioihin perusteellisesti.

Makasiineja ilmestyy kahdeksan, mutta hyviä pääjuttujen aiheita on aina paljon enemmän. Suunnittelupäivän palaverissa toimittajat perustelevat ideoitaan ja lopuksi äänestetään.

”Mitä lukija tästä hyötyy?”

Kysymyksellä ”Mitä lukija tästä hyötyy?” voi yrittää taklata kollegan ehdotusta. Siitähän lopulta on kysymys. Aiheiden pitää tavalla tai toisella koskettaa lukijaa, niin että hän kokee hyötyvänsä tilaamastaan lehdestä.

Kun aiheiden lista on valmis, se julkaistaan vuoden viimeisen numeron välissä jaettavassa kalenterissa.

 

Tässä vuoden 2021 teemat:

  • Tammikuussa ensimmäinen Metsälehti Makasiini käsittelee tietysti metsäverotusta. Sen ohella luotaamme energiapuun kauppaa, joka käy nyt kuumana.
  • Maaliskuussa on aika kerrata turvalliset työtavat ja metsään sopivat ensiapuohjeet.
  • Huhtikuussa seuraamme taimet tietä tarhalta metsään ja onnistuneeksi taimikoksi.
  • Kesäkuussa teemana on metsänuudistamisen perusta eli maanmuokkaus. Keskustelu jatkuvasta kasvatuksesta jatkuu kiihkeänä.
  • Elokuun numerossa vertailemme erilaisia metsänhoitotapoja.
  • Syyskuussa päivitämme syksyn puukaupan näkymät. Lisäksi käymme kysymässä ammattimetsurin neuvoja tehokkaaseen työpäivään.
  • Marraskuussa metsänomistajaperhe kertoo tarinansa. Miten metsä ja kokemukset siirtyvät sukupolvelta toiselle.
  • Joulun alla ilmestyvässä numerossa on yllätysaihe pyhinä nautittavaksi.

Miltä lista vaikuttaa Olemmeko keksineet hyviä teemoja?

Miltä lista vaikuttaa? Olemmeko keksineet hyviä teemoja? Toki kirjoitamme vuoden mittaa paljon muistakin aiheista, ja lukijoiden juttuvinkit ovat aina tervetulleita!

Vuoden 2021 kalenterin kuvitus muistuttaa Metsälehden vankoista juurista ja uusista kanavista. Taimikonhoito on yhtä ajankohtainen aihe kuin se oli 70 vuotta sitten. Nykyään siitä voi kertoa monella tapaa. Taimikonhoitovideot ovat olleet suosittuja.

Nykyään Metsälehden juttuihin on helppo palata missä vain, kun myös kaikki paperille painetut artikkelit voi lukea myös puhelimen ruudulta.

 

Hyvää metsävuotta 2021!

Eliisa Kallioniemi

 

Metsälehden mediakortti vuodelle 2021

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto

Keskustelut

Kuvat