Toimituksen blogi: Ensivaikutelmat Stihlin uudesta akkusahasta

Akkumoottorisahasta tekee houkuttelevan ennen kaikkea polttomoottorin pärinän puute.

Saimme marraskuun alussa Metsälehteen kokeiltavaksi Stihlin uuden akkukäyttöisen MSA 220 C -moottorisahan. Se vastaa valmistajan lupauksiin edeltäjäänsä (MSA 200) 20 prosenttia suuremmasta leikkuutehosta, mutta ammattimetsurin ainoaksi työkaluksi ei uutuudesta vielä ole.

Ensimmäisten kokeilujemme perusteella Stihl MSA 220 C:n akku kestää ensiharvennuksella työskentelyä noin 40­–60 minuuttia, mikä vastaa valmistajan lupausta 45 minuutin käyttöajasta jatkuvassa sahauksessa.

Akkumoottorisahasta tekee houkuttelevan ennen kaikkea polttomoottorin pärinän puute. Metsässä työskentelystä voi nauttia aivan uudella tavalla ilman meteliä ja kaksitahtibensan katkua. Tehokkuudessa MSA 220 C häviää roimasti esimerkiksi Stihlin MS 200 -polttomoottorisahalle, mutta useimpien mökki- ja polttopuusahureiden tarpeet akkusaha täyttää kirkkaasti. Kun huomioidaan, että satunnaisella sahurilla kuluu sahan käyttöiän aikana sievoinen summa vanhan bensan tukkiman kaasuttimen tai rikkinäisten polttoaineletkujen huollattamiseen, on akkusaha todella houkutteleva vaihtoehto.

Stihlin uutuuden suositushinta ilman akkua on 459 euroa. Metsälehden kokeilema saha oli varustettu Stihlin AP 300 S -akulla, jolla on hintaa 329 euroa.

Akun hinnalla ostaa jo kohtalaisen harrastajamallin polttomoottorisahan, mutta helppokäyttöisyyttä ja hiljaisuutta arvostavan satunnaisemman sahurin kannattaa jo pohtia akkusahan hankkimista tosissaan.

Kuvasimme myös sahapaketin avaamisen.

Tekniikka Tekniikka

Kuvat