Keskustelut Puukauppa 2021 Metsä Group tulos ja ylijäämän jako

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 185)
  • 2021 Metsä Group tulos ja ylijäämän jako

    Vuden 2021 vertailukelpoinen liiketulos 914 miljoonaa euroa, vs. v. 2020 368 miljoonaa. Liikevaihto kasvoi n. 1000 miljoonaa.

    Sijoitetun pääoman tuotto 16,2% (7,1%).

    Kassavirta 1023 miljoonaa euroa (667)

    Erinomaiset kasvutulokset, joiden pohjalta hallitus esittää sääntömääräiselle peruspääomalle maksettavaksi korkoa 6% (v. 2020 myös 6%). Lisäosuuspääoma A:lle esitetää 5% (5%) ja B:lle 1% (1%). Lisäksi ehdotetaan neljän viimeisen tilikauden puunvastaanoton perusteella 0,15 eur/m3 ylijäämäpalautusta.

    Ehdotettu voitonjako olisi noin 80 miljoonaa euroa (66).

    Ylijäämää palautetaan, mutta miksi palautus on samalla tasolla kuin edellisenä vuonna vaikka tulokset huimasti korkeammat?

  • Turvekangas

    Odotin perus- ja A-osuudelle 1%-yks. korkeampaa korkoa. Nyt tuli mukaan viimeisen 4-vuoden vastaanottojen ylijäämäpalautus.

    Kaikkia tunnuslukuja ei Groupin tiedotteessa ollut, mutta palautuksen määrä vaikuttaa matalalta. Metsä Board sitävastoin ehdottaa edellisvuotta korkeampaa osingonjakoa.

    Tolopainen

    Jätätkö tahallaan huomioimatta tuon puunmyyntimäärän perusteella tehdyn palautuksen. Sehän on uusi elementti. Aika paljon investoivat kotimaahan.

    Turvekangas

    Ylijäämäpalautus on tuolla mainittuna, 0,15eur/m3, prosentit on yhtiön tiedotteesta. Tämä on tosiaankin uusi palautuselementti. Jokin vastaava tulenee mukaan vuodelle 2022 kun korkoja lasketaan Metsä1 sijoituksille.

    Ylijäämäpalautus olisi noi 10% tuosta 80 miljoonasta.

    Tolopainen

    Niin lisäksi tuottoihin pitäisi laskea myös pääomabonus. Sekin raha tulee osuuskunnalta.

    pikkutukki

    Pettymys on !

    Tolopainen

    Kaikki osuuskunnan varat kuuluvat omistajille, myös ne joita ei nyt jaeta. Jos on järkeviä investointikohteita, ne yleensä menevät yhtiöissä ulosjakamisen edelle.

    mehtäukko

    Juuri noin kuin Tolopainen toteaa. Saitilla toitotettu maltillinen tuloksen jako ja investointivaraukset tuotantoon ja työpaikkoihin on juuri sitä VASTUULLISTA menettelyä.

    jees h-valta

    Kyllähän yhtiö komeaa tulosta tekee. Osuuskuntakin vielä joka monille kuin kirosana. On ihan kelpoisa tuloksen jako ja tuosta palautuksestakin saa ihan mukavan lisäpotin vielä.

    Puuki

    ML kompensoi huonoja kantohintoja sijoitusmahdollisuudella ja sitouttamisen tuomilla muilla eduilla.  Ossuusomistajat kustantaa sitten puolestaan investointikuluja . Muilla toimijoillakin on samantyylisiä etuja ja investoinnit ym. lisääntyvät kulut kustantaa pääosin puun myyjät  niin sahoilla kuin sellufirmoissakin.

    Tolopainen

    Kannattaa vähentää puunmyyntiä, jos siitä on vain kustannuksia.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 185)