Keskustelut Puukauppa 2021 Metsä Group tulos ja ylijäämän jako

Esillä 5 vastausta, 181 - 185 (kaikkiaan 185)
  • 2021 Metsä Group tulos ja ylijäämän jako

    Vuden 2021 vertailukelpoinen liiketulos 914 miljoonaa euroa, vs. v. 2020 368 miljoonaa. Liikevaihto kasvoi n. 1000 miljoonaa.

    Sijoitetun pääoman tuotto 16,2% (7,1%).

    Kassavirta 1023 miljoonaa euroa (667)

    Erinomaiset kasvutulokset, joiden pohjalta hallitus esittää sääntömääräiselle peruspääomalle maksettavaksi korkoa 6% (v. 2020 myös 6%). Lisäosuuspääoma A:lle esitetää 5% (5%) ja B:lle 1% (1%). Lisäksi ehdotetaan neljän viimeisen tilikauden puunvastaanoton perusteella 0,15 eur/m3 ylijäämäpalautusta.

    Ehdotettu voitonjako olisi noin 80 miljoonaa euroa (66).

    Ylijäämää palautetaan, mutta miksi palautus on samalla tasolla kuin edellisenä vuonna vaikka tulokset huimasti korkeammat?

  • Apli

    Mietin Metsäboard B osakkeen ostoa, nostivat osinkoa reilusti, kurssi taas ei tykännyt kun Q4 ei ollut häävi johtuen alentuneesta tuotannosta ja kohonneista tuotantokustannuksista. Päädyin että en osta osaketta, luulen että tästä vuodesta ja varsinkin seuraavasta vuodesta tulee heille vaikeita, samoin kaikille metsäfirmoille.. Kuitupuun hinta tulee nousemaan reilusti, kartongista tulee ylitarjontaa, sellunkin hinta lähtee alamäkeen, sahaus tulee muuttumaan tappiolle mutta tukin hinta pitää koska sitä menee yhä enemmän selluksi ja jopa energiaksi, pula sahahakkeesta ajaa kuitupuun hintaa osaltaan ylös.. Sahoille tulee erittäin vaikeita aikoja muutamaksi vuodeksi, ainut mikä pitää sahat hengissä on korjausrakentaminen..

    markules

    Eilisellä m-boardin b-osakkeen päätöshinnalla osinkotuottoa olisi kevään osingosta tulossa 7,2%. Tekis kanssa mieli ostaa mutta kun on töissä metsä-alalla, omistaa metsää ja sijoittanut metsäalalle niin ehkä sitten kuitenkin jotain muuta.

    Reali

    Suhdanneherkkä ala, sitten kun on taas hinta 5 € niin pistän ostoon.

    Panu Panu

    Viimeksi ostin Metsä Board B-osaketta 4€:lla ja myin 7€:lla. Nyt olen kytännyt taas ostopaikkaa mutta saisi olla alle tuon 7€. Stora Enso R:ää löytyy salkusta ostohintaan 13,4€ eli nollilla.

    Tolopainen

    MG:llä on toimintaa 30 maassa, paljonko Suomen osuus tuotannosta on hyvä kysymys.

Esillä 5 vastausta, 181 - 185 (kaikkiaan 185)