Keskustelut Puukauppa 2021 Metsä Group tulos ja ylijäämän jako

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 185)
  • 2021 Metsä Group tulos ja ylijäämän jako

    Vuden 2021 vertailukelpoinen liiketulos 914 miljoonaa euroa, vs. v. 2020 368 miljoonaa. Liikevaihto kasvoi n. 1000 miljoonaa.

    Sijoitetun pääoman tuotto 16,2% (7,1%).

    Kassavirta 1023 miljoonaa euroa (667)

    Erinomaiset kasvutulokset, joiden pohjalta hallitus esittää sääntömääräiselle peruspääomalle maksettavaksi korkoa 6% (v. 2020 myös 6%). Lisäosuuspääoma A:lle esitetää 5% (5%) ja B:lle 1% (1%). Lisäksi ehdotetaan neljän viimeisen tilikauden puunvastaanoton perusteella 0,15 eur/m3 ylijäämäpalautusta.

    Ehdotettu voitonjako olisi noin 80 miljoonaa euroa (66).

    Ylijäämää palautetaan, mutta miksi palautus on samalla tasolla kuin edellisenä vuonna vaikka tulokset huimasti korkeammat?

  • Kalle Kehveli

    MG:lla 1-2€/m3 huonommat hinnat. Minunkin puut menevät jäsenyydestä huolimatta muille.

    Scientist Scientist

    Ei ole pakko myydä Metsägroupille, jos hinta huono!

    Parhaiten minulla tuottaa Metsäboardin osakkeet. Keskimääräinen ostohinta  2,86 euroa ja nyt osinko 0,41 euroa eli lähes 15%. Uskalsin ostaa kun vielä jotkut ennustivat konkurssia. Nyt hinta jo korkea.

     

    metsänkasvattaja

    metsäyhtiöt  tuplaavat  tuloksensa . koneyrittäjät tuplaavat  tappionsa missähän tulee  raja  vastaan ?

    jees h-valta

    Kallen pelkkä jäsenyys sattumakauppoja tehden ei todellakaan ole tae hyvistä eikä edes tyydyttävistä hinnoista. Nyt vain on voimakas sopimusjäsenporukka joka saa ruokkia M-G:n puuntarpeen ensisijaisesti. ja nauttii asiallisesta hintatasosta +edut. Siinä vain tarvitaan joka vuosi satoja motteja puuta laaniin.

    Kasper

    Kehveli on oikeassa. Monet MG:lle puuta myyvät eivät ole edes tietoisia kuinka paljon enemmän muut firmat maksavat. Pienillä MG;n bonuksilla ei päästä muiden maksamiin hintoihin. Näinhän MG vaan petkuttaa.

    mehtäukko

    On hyvä että on vapaus myydä kelle haluaa tai olla myymättä. Kyllä kokonaisuus ratkaisee, kotimaisuus myös. Jäsenedut,korot ja bonukset tekevät puun hinnan myötä puntit hyvin selviksi.

    Nuakka

    Ihan ok korkoja maksavat. Lieneekö savujakoa vai mitä, mutta useimmiten MG tekee parhaan tarjouksen. Vai onko sanaton sopimus ettei sopimusasiakkaita vietellä? Joskus on toki päästy muidenkin kanssa kauppoihin, ja syksyllä jopa SE ostaja soitti ja kaipasi kelirikkoharvennuksia. Ja ne bonukset on hinnan päälle vähän kuin alv, paitsi että ne kotiutuvat ihan itsestään ja oikeasti.

    Visakallo Visakallo

    Ainahan tarjoukset kannattaa pyytää kaikilta alueen ostajilta. Sehän on ainoa tapa saada paras mahdollinen hinta MG:ltäkin, jos heille nimenomaan haluaa myydä.  Eihän tämä nyt sentään mitään hyväntekeväisyyttä ole!

    oksapuu

    No jaa…

    Olen pitänyt tapana noudattaa hyvää kauppatapaa ja myydä puut sille joka tekee parhaan tarjouksen. Kyllä Grouppikin tekee hyvän tarjouksen kun tavaraa tarvitaan ja urakoitsijalla ei ole töitä. Tuleehan tuosta taas kuitattua reilu kk. tuotto ilman puukauppaa…

    Vaan onpa se umppi vaan kova, osinkoehdotus 1,30€ lappu vaikka lakko päällä…

    Berza

    Säännöllisesti vuosittain kauppaa tekevä puun myyjä hyötyy 7-8 prosenttia, mikäli jättää rahat lisäosuuksiin viideksi vuodeksi 5 prosentin korolle. Montakin kertaa olen myynyt tukit halvemmalla  Mg.lle, lopputulos on näin kumminkin lopulta parenpi.  Pienistä bonuksista ei todellakaan ole kysymys. Pidän jopa tyhmyytenä, jos ei puun myyjä osaa tätä huomioida.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 185)