Keskustelut Puukauppa 2021 Metsä Group tulos ja ylijäämän jako

Esillä 10 vastausta, 161 - 170 (kaikkiaan 185)
  • 2021 Metsä Group tulos ja ylijäämän jako

    Vuden 2021 vertailukelpoinen liiketulos 914 miljoonaa euroa, vs. v. 2020 368 miljoonaa. Liikevaihto kasvoi n. 1000 miljoonaa.

    Sijoitetun pääoman tuotto 16,2% (7,1%).

    Kassavirta 1023 miljoonaa euroa (667)

    Erinomaiset kasvutulokset, joiden pohjalta hallitus esittää sääntömääräiselle peruspääomalle maksettavaksi korkoa 6% (v. 2020 myös 6%). Lisäosuuspääoma A:lle esitetää 5% (5%) ja B:lle 1% (1%). Lisäksi ehdotetaan neljän viimeisen tilikauden puunvastaanoton perusteella 0,15 eur/m3 ylijäämäpalautusta.

    Ehdotettu voitonjako olisi noin 80 miljoonaa euroa (66).

    Ylijäämää palautetaan, mutta miksi palautus on samalla tasolla kuin edellisenä vuonna vaikka tulokset huimasti korkeammat?

  • Puu Hastelija

    Onko aihe liian herkkä, ymmärtämättömyyttä palstalla vaiko miksi kommentti on bittiavaruuteen lentänyt?

    Mitään antia kannata silloin järjestää,  jos suurin omistaja haluaa tyttärensä kassaa kuivata. Hybridilainalla tuo kaikkein siisteimmin tehtäisiin. Osakkeen omistajat nuolevat näppejään, kun korot laitetaan kohdilleen.

    pihkatappi pihkatappi

    Metsäliitto ei ole samanlainen omistaja, kuin valtion demari hallitus Fortumin kanssa. Osakeanti kaikille osakkeenomistajille ja ulkopuolisille hiukan huonommin ehdoin, on se kestävän kapitalismin tapa rahoittaa yritystä, jos lainaraha tuntuu kalliilta.

    Puu Hastelija

    Jos (kun) tarkoitus on lunastaa Board pois pörssistä,  niin suunnattu osakenti on toki myös mahdollinen.

     

    Puuki

    Hirvenpääkalenteri tuli postissa. (ja tuli kyllä  aurinkokalenterikin). Asiat on kunnossa asiakkaaseen päin silloin.

    Metsuri motokuski

    Ne kuule puuki haluaa niitä sinun kuitupuita. Sitten kun kauppa on tehty niin tulee lippalakki, kahvipaketti tai kirves.

    Puuki

    On tiedossa se voitelu.  Täytyy tunnustaa, että olen jokusen kerran haksahtanut myymään kuitupuitakin kaupanlisien toivossa,  ja saanut ”palkaksi” kovan paketin. Lieneekö se korruptiota vai mitä , en tiedä.    Enkä ilmoittanut verotukseen leivinpaperirullaa enkä oravankuvavessapapereita.

    Puuki

    ML jakaa 50% voitostaan myytyjen puumäärien suhteessa ossuuksina voitonjakona.   Olikohan niin että 4 edellisen vuoden myyty puun määrä lasketaan mukaan kuutioperusteiselle osingolle.   Kohta ropsahtaa kymppejä tai jopa satasia tilille vaikka sähkölaskujen maksuun sijoitettavaksi.

    jees h-valta

    Puuki oikeassa. Tuleehan sieltä taas satasia pyytämättä ja yllättämättä. Sähkölaskuun ei tarvii itse sijoittaa kun se tuskin ylittää satasta viimeisen hurjan kilwattihinnan korotuksen jälkeenkään. (Kuusikymppiä joulukuulta) Mutta varmasti raha kelpaa ja puhelinyhtiö myös jakaa muutaman satasen saman kuun aikana joten pikkutiliä tyrkkää mukavasti. Tämän kuun lopulla vielä ”kesähakkuun” tilitys mukavasti jatkaa bonuskertymiäkin. Tuskin kevään taimista taaskaan tarvii mitään maksaa. Nollalasku sieltä yleensä tulee. Nyt annoinkin seuraavan taimetuksenkin Pohjois-Satakunnasta heidän hoitaa koska matkakustanuskin jo syö turhan paljon nykyään. Groupilla on hyvä tekijä Leväsjoella melkein metsäpalstan vieressä.

    Visakallo Visakallo

    Niinpä, mikäs sitä on metsätilayrittäjänä ollessa, kun talvet porskuttaa Kemeroilla ja keväät paalaa osinkorahoja. Kesällä voi sitten vain makoilla ja katsella puiden kasvua!

    Reali

    Metsäliitolta tuli tiedot alustavasta korkoehdotuksesta joka ei ole koskaan muuttunut myöhemmissä vaiheissa.

    Tuli M1:lle onneksi vähän yli mitä pidin ihan miniminä (odotus min. 6 %). Toinen kiinnostava on A:n ja M1:n välinen suhde, ihan ok näin ensimmäiseksi vuodeksi M1 osuuksien omistajana. Veikkaan, että vuosi vuodelta kasvatetaan A:n ja M1:n korkoeroa ja näin ”pakotetaan” loputkin vaihtamaan A:t, M1. Jokohan viimeisetkin sissit ymmärtää B:t irtisanoa, ei niille tulla maksamaan ”mitään korkoa”. Metsäliitolle pelkästään kuluerä. Puunmyyntiin perustuva voitonjako tuplataan.

     

     

    Metsäliitto Osuuskunnan hallitus on päättänyt ehdottaa, että jäsenten sijoittamalle sääntömääräiselle perusosuuspääomalle maksetaan vuodelta 2022 korkoa 7,0 % (6,0 % vuodelta 2021), Metsä1-lisäosuuksille 6,5 %, lisäosuuspääoma A:lle 4,0 % (5,0) ja lisäosuuspääoma B:lle 1,0 % (1,0). Lisäksi hallitus ehdottaa, että ylijäämänpalautuksena jaetaan 0,30 euroa per jäseneltä vastaanotettu teollisen ainespuun kuutiometri edellisen neljän päättyneen tilikauden aikana. Ylijäämänpalautuksen esitetty maksupäivä on 12.5.2023. Kokonaisuudessaan ehdotettu voitonjako olisi noin 101 miljoonaa euroa (80), josta ylijäämänpalautuksena maksettavan puukauppapohjaisen voitonjaon osuus olisi noin 15 %.

Esillä 10 vastausta, 161 - 170 (kaikkiaan 185)