Keskustelut Puukauppa 2021 Metsä Group tulos ja ylijäämän jako

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 185)
  • 2021 Metsä Group tulos ja ylijäämän jako

    Vuden 2021 vertailukelpoinen liiketulos 914 miljoonaa euroa, vs. v. 2020 368 miljoonaa. Liikevaihto kasvoi n. 1000 miljoonaa.

    Sijoitetun pääoman tuotto 16,2% (7,1%).

    Kassavirta 1023 miljoonaa euroa (667)

    Erinomaiset kasvutulokset, joiden pohjalta hallitus esittää sääntömääräiselle peruspääomalle maksettavaksi korkoa 6% (v. 2020 myös 6%). Lisäosuuspääoma A:lle esitetää 5% (5%) ja B:lle 1% (1%). Lisäksi ehdotetaan neljän viimeisen tilikauden puunvastaanoton perusteella 0,15 eur/m3 ylijäämäpalautusta.

    Ehdotettu voitonjako olisi noin 80 miljoonaa euroa (66).

    Ylijäämää palautetaan, mutta miksi palautus on samalla tasolla kuin edellisenä vuonna vaikka tulokset huimasti korkeammat?

  • Puuki

    Niinpä kannattaakin ja myydä vain pienissä korkeasuhdanteissa harkitusti joista mo:llekin tippuu murusia ; ja pakolliset kiireelliset harvennukset.

    mehtäukko

    Eihän se noin toimi. On täälläkin moneen kertaan vanutettua, että markkinat tarvitsevat tilausten mukaisesti sitä laatua kuin on tarve. Muut maat muutoin tulevat ja ottavat paikan. Niin käy noissa akt/ahtaaja – pelleilyissäkin.

    Puuki

    Ei niitä nykyään pääosin vihreiden  aikaansaamia lisäkuluja yksistään mo:t voi aina kustantaa.  Laatupuuta (jos sitä on) saa ostajat  , kun maksavat siitä riittävästi.   MLU:ssakin haastateltu puuseppä ottaa aina erilleen parhaat laadut tukeista ja valmistaa niistä arvotuotteita eikä myy puuta bulkkitavaran tuotantoon.

    Akt/ahtaajien vertaaminen  mo:iin on huono kohde, kun ne lakkoilevat joka käänteessä omien ja muidenkin palkankorotusten puolesta. Ne korotukset on tulleet m-teollisuuden puolelle pääosin juuri kantohintojen alentamisella.  Puunmyytilakkohan on mahdoton toteuttaa lainsäädännön vuoksi. Eikä se muutenkaan kannattaisi.

    mehtäukko

    ”Ei voi”, mutta ne pitäisi ratkaista muilla keinoin. Noita epävarmuuden aiheuttajia on aivan riittävästi siihen, että jalostuslaitoksia ajetaan alas.

    Jos mo:t siihen alentuvat, mitä jää jäljelle?

    Puuki

    Laatuhinnoittelu olisi pitkityksessä sahaajien etukin.  Ei ole kenenkään edun mukaista, että sahatavaran laatu heikkenee jatkuvasti.  Kuten ei ole ollut selluköpien etujenkaan mukaista jatkuva lakkoilu.

    Apli

    Nuo 5 ja 6% korkohan on minusta hyvä, ja bonus myydystä puusta kuulostaa kanssa mukavalta(: Ja en ole jäsen enää.. Ehkäpä liityn!

    mehtäukko

    Eipä harmita jäsenenä olo…

    Rane

    ”Nuo 5 ja 6% korkohan on minusta hyvä, ja bonus myydystä puusta kuulostaa kanssa mukavalta”

    Rane on samaa mieltä.Markkinoiden puuntarpeesta voi sanoa että kun firmat maksavat huonosti puusta niin ei niillä silloin ole hillitöntä tarvistakaan joten turha tyrkyttää parhaita leimikoita.Kun on oikeasti puuntarvetta niin yleensä rahaakin löytyy,vanha ostomiesten ohjehan on että puuta saa rahalla.

    Teufelin Zumi

    10% alhaisempi kantohinta jotta saa 5 ja 6 %, sehän on tietenkin kepu pisnes.

    jees h-valta

    MHY:n virttä veivaa tosiaan moni mutta tosiasia on ettei kantohinta ole alempi ja edut tulevat lisänä. Zumin taitaa kaupat ollakkin lähinnä paikallisessa bupissa joten siinä rosentit sopii joka tapauksessa noihin haarukoihin.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 185)