Keskustelut Puukauppa 2021 Metsä Group tulos ja ylijäämän jako

Esillä 10 vastausta, 171 - 180 (kaikkiaan 185)
  • 2021 Metsä Group tulos ja ylijäämän jako

    Vuden 2021 vertailukelpoinen liiketulos 914 miljoonaa euroa, vs. v. 2020 368 miljoonaa. Liikevaihto kasvoi n. 1000 miljoonaa.

    Sijoitetun pääoman tuotto 16,2% (7,1%).

    Kassavirta 1023 miljoonaa euroa (667)

    Erinomaiset kasvutulokset, joiden pohjalta hallitus esittää sääntömääräiselle peruspääomalle maksettavaksi korkoa 6% (v. 2020 myös 6%). Lisäosuuspääoma A:lle esitetää 5% (5%) ja B:lle 1% (1%). Lisäksi ehdotetaan neljän viimeisen tilikauden puunvastaanoton perusteella 0,15 eur/m3 ylijäämäpalautusta.

    Ehdotettu voitonjako olisi noin 80 miljoonaa euroa (66).

    Ylijäämää palautetaan, mutta miksi palautus on samalla tasolla kuin edellisenä vuonna vaikka tulokset huimasti korkeammat?

  • Puuki

    Miten ne B-osuudet olis vain kuluerä firmalle ?  Ne on sitä sijoittajille ei ilimaisen rahan ottajille.   Inflaatio % vähintään 7 ja korko 1 % eli ei mitään menoa.  Irtisanomisaika seuraavan vuoden kevät jos nyt vasta sanoo irti.

    Reali

    Metsäliitto ei tarvitse enää näitä B:n rahoja. Ei kuulu leikkiin maksamme huonompaa hintaa puusta ja sitten palautamme ne osuuskorkoina.

    Puuki

    MG:n tulos parani 40 %.  Sellu ja kartonki vetää.   Sopisi maksaa puustakin sen 40 % parempaa kantohintaa.  Mutta ollaan tyytyväisiä, kun muuta ei pysty paitsi kilpailuttamaan leimikot ja myymään parhaan tarjouksen tehneelle toivoen parasta katkontaa…       Toki firmalle kelpaa ilmainen -korkomerkkinen raha käyttöön jota B-osuuksissakin vielä makaa.  Korot on nousseet muiden kustannusten ohella.

    Tomperi

    Mitenköhän se kehitys kehittyy ku energiantuotanto ja ja energian jaon hallinta ei ole Suomalaisten politiikkojen käsissä. Vapaat kilpailutalouttaha se keskusta ja kokoomus jatkuvasti jauhaa… vissiin se on niin että yhteinen etu ei ole kaikkien etu. Norja se oli viisas ei lahjoittanut yllättäen löytänyt ns kanssallisomaisuutta kansainvälisten yritysten hallintaan.  Lipposen ja Vanhasen ja ja Ahon toiminnasta  huolimatatta itä suunta alkos tökkiä…  Oiskohan heille pystytettävä kansallissankareina merkkipaalu tai patsas mannerheimintien  varteen….

     

    Reali

    B ja A osuudet käytännössä vain makaa Metsäliiton tilillä, eivät sääntöjen estäessä voi näitä sijoittaa mihinkään ja tästä tulee vain kuluja on Metsäliiton hallituksen puheenjohtaja Linnaranta todennut. Vasta voitonjaon uudistuksen jälkeen tuli sijoitusmahdollisuus mutta se koskee vain näitä uusia Metsä1-lisäosuuksia. Myös 10-vuoden voimassaoloaika ja lunastusmahdollisuus tuli M1 ehtoihin, joten kyllä kuuluu vaan pudottaa edelleen B:n ja A:n korkoja, muutenhan tässä pelissä ei ole mitään järjellistä logikkaa.

    Puuki

    Miksi sitten ML ei maksa pois B-osuuksia heti huomenna eikä vasta yli vuoden vartoilun jälkeen, jos niistä on vain kuluja ? Kyllä ne on sijoitettu tai käytetty investointeihin koska pitkä irtisanomisaika.

    Reali

    Säännöt estää Metsäliiton lunastamasta B-osuudet aikaisemmin, jokaisen pitää itse irtisanoa ne ja huonolla korolla koittavat ohjata tähän mutta edelleen siellä on 100 milj. €. Etkö usko Linnarantaa, kun hän näin sanonut, että vain makaa tilillä.

    Puuki

    En usko. Sääntöjä olisi voitu hyvinkin muuttaa mutta ei muutettu muiden muutoksien yhteydessä.  Irtisanominen ja maksu samaan syssyyn.   Voi ne 1 %:n B-osuudet ollakin vielä huonommalla korolla jossain sijoitettuna vuodeksi ML:lla, kukapa tietää. Se selittäisi hitaan palautuksen.

    Reali

    Kun säännöt luotu aikoinaan B:n osalta niin Metsäliitto oli silloin lähes konkurssikypsä ja rahat tarpeeseen velkojen maksuun (myös pitkä takaisinmaksuaika). Ei niitä sääntöjä niin vain muutella. Nyt tälle ulkopuoliselle rahalle ei ole mitään tarvetta, kun Metsäliitolla menee pikkusen paremmin kuin silloin. B:hen on voinut sijoittaa mitä vain rahaa, ei ole tarvinnut perustua puukauppaan.

    Puuki

    Eipä ole turhaan olleet sitten  siellä, kun velat on saatu maksettua . Ja nyt muka menoeriä haittana.  Tiedän kyllä että mitä vaan rahoja on osakkaat voineet laittaa B-osuuksiin.  Viime vuonna sanoin omat roposet irti ja kevääseen pitää odottaa pois saantia.

Esillä 10 vastausta, 171 - 180 (kaikkiaan 185)