Keskustelut Puukauppa Ajatuksia Puukaupoilta 2

Esillä 10 vastausta, 241 - 250 (kaikkiaan 272)
 • Ajatuksia Puukaupoilta 2

  Kesä loppu kiima kiihtyy… Kuusitukilla järjetön kysyntä, kiinan vienti vetää mutta kuinka kauan?.. Mäntytukkia menee, katkontaan kannattaa kiinnittää huomiota. Koivutukkia ostetaan, hinta ei kaksinen. Kuitupuolella, kuusi ja mänty vetää myös koivulla näkymä parempi kuin vuosi sitten, hinnat makaa, Äänekoski ei näy valitettavasti.. Talviharvennukset alkaa olla ostettu, tuleva talvi kun on taas arvoitus. Energiapuussa paikalliset erot isoja. Itsellä puukauppoja tulossa vähemmän kun aikaisemmin, annetaan kasvaa välillä…

 • Tolopainen

  On suurempi ihme että UPM saa kuitua ostettua huomatavasti alhaisemmalla hinnalla kuin MG. Kuitupuun olisi heiltä pitänyt loppua jo kauan sitten jos myyjät vähänkään olisivat hintatietoisia.

  Lasse

  Kyllä se UPM joutuu kans hinnalla kilpaileen puunsa, Tolopaisen puut ei vain taida olla UPM:n ostoalueella.

  Jätkä

  Eräs UPM:llä ollut ostotoimihenkilö sanoi, että joka vuosi, kun alkoi tulla puunmyyntitarjouksia, hän toivoi hiljaa, että kun vaan se ja se ei ehdottaisi puukauppaa.  Taisi joukkoon kuulua myös Tollo, joka ei sitten saanut vertailukelpoista tarjousta. Tosin eipä hänellä ollut mitään myytävänäkään.

  Tolopainen

  Pitäisi osata ruotsia jos tekee kauppaa UPM:n kanssa heillä on erihinnat. Umppi ostaa puuta pääasiassa Pohjanmaan ruotsinkielisiltä alueilta. Tukista maksavat päätehakkuussa markkinahintaa. Muuten hintataso perustuu asiakkaiden heikkoon hintatietoon. Ostomiehen mukaan tarjontaa on alhaisista hinnoista huolimatta riittävästi. Heitä ei hankintapuu kiinnosta eikä haapa.

   

  Jätkä

  Uupuneiden hankinta-alue on paljon laajempi kuin vain ruotsinkielinen alue.

  Jos jyväskylän seutu lasketaan ruotsinkieliseen pohjanmaahan, niin pitää maakuntien rajat piirtää uudelleen.

  Uupuneethan on ennen toiminut Yhtyneet paperitehtaat – nimellä ja sen hankinta-alue on sentään laajemmalla alueella kuin pohjanmaa. Itse asiassa Uupuneet on isompi tekijä kuin vaikkapa tuo MG, joka on kuin nakkikioski Prismaan verrattuna, verrattaessa sitä UPM:ään.

  Lasse

  Koko Etelä-Suomessa taitaa UPM toimia Oulu Joensuu linjan alapuolella. Väliin on tuntunut ettei kovin tosissaan ole liikkeellä tässä Oulunläänin eteläosassa mutta nyt on selvästi ryhdistäytynyt  jo ennen Äänekosken käynnistymistä. UPM:llä ei ole uskollisia jäsenasiakkaita niin joka puun joutuu hinnalla kilpaileen. Niin ja taitaa UPM:llä olla kuidunkeittäjien  Pohjoisin saha eli Pietarsaaressa. No vielä en ole UPM:n kans päässyt kauppoihin muuta kuin joskus hankintapuusta.

  mettämiäs

  ”Itse asiassa Uupuneet on isompi tekijä kuin vaikkapa tuo MG, joka on kuin nakkikioski Prismaan verrattuna, verrattaessa sitä UPM:ään.”

  Isompi tekijä missä?

  Jätkä

  Puunjalostuksessa.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Tietääkseni MG ja UPM ovat aktiivisia ostajia koko maassa. SE:llä on pieni laikku täällä Etelä-Pohjanmaalla, josta eivät osta. yrittivät tännekkin, mutta vetäytyivät. Ehkä yksi syy oli hiukan heikot yhteistyökumppanit. Motolla mitatusta puusta jäi vähän turhan paljon ajamatta tien varteen.

  Vai tietääkö joku mukamas missä UPM ja MG ei osta puuta?

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  mettämiäs

  Liikevaihdoltaan UPM onkin isompi, mutta keskustelussa olikin esillä puukauppa ja hankinta-alueet. Suomen yksityismetsien puukaupassa nakkikioski ja Prisma kääntyvätkin toisin päin…

Esillä 10 vastausta, 241 - 250 (kaikkiaan 272)