Keskustelut Tekniikka Ammattimies moton puikoissa

  • Tämä aihe sisältää 74 vastausta, 24 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 6 vuotta sitten Avatarpetep toimesta.
Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 74)
  • metsä-masa metsä-masa

    Sahan kuormakohtaisesta vastaanotto raportista selviää kyllä tukin laatuluokat ja raakkiprosentit. Luovutusmittana sahan mittaus ei kyllä suosi käytännössä raakkeja, eli silloin urakoitsija metsässä varmistelee ja varoo niiden tekemistä, rajatapaukset meneekin sitten kuitukasaan.

    Jos luovutusmittatavan voi valita sahan- ja motonmitan kesken silloin suosittelisin motomittausta, tämä on mahdollista vielä ainakin Väli-Suomessa pelkästään tukkia käyttävien ostajien kassa.

    Sahuri hankkii raaka-ainetta sahausta varten ja pyrkii minimoimaan kuidun määrän, tukkiprosenttiin voi tulla 10 %:n ero  ostajien välillä. Mitat ja halu ottaa tukki tarkasti talteen on sahurin lisäarvo myyjälle, tämä merkitsee leimikolle lisäarvoa 3- 5 €,  vaikka ostajilla olisi kauppakirjalla samat kantohinnat.

    Avohakkuu leimikoiden tarjouksia kannattaa vertailla tässä markkinatilanteessa  asiantuntijan kanssa ja selvittää miten eri ostajien tukkiprosentit on toteutuneet.

    Rane2

    Tuossakin tehdään tukkia,luulisin.Mittakaava vaan on eri.Kouran suurin kaatoläpimitta on metrin ja karsinta 85 cm.Kourassa pysyvän puun suurin paino on 3 tonnia ja alustakoneen pitäisi olla yli 35 tonnia.

    petep
    Nimetön

    Opettavaisia videoita monelle metsänomistajalle, motivaatio tuntuu tällä kaverilla olevan kohallaan.  Hakkuukoneen kuljettajan motivaatiota minäki olen pyrkinyt kohottaan kunnollisella ennakkoraivauksella ja kehumalla ja kannustamalla koneen kuljettajaa.

    Tolopainen

    Joo ei se ole helppoa, kun ihminen suljetaan päivästä toiseen neliön koppiin tekemään pakkotahtista työtä. Mitään eläintäkään ei saisi kohdella tuolla tavalla. Tai tuomio kapsahtaisi omistajalle.

    jees h-valta

    Tolopaisen asiaatuntemattomuus taas paistaa. Ensinkin jokainen ammatti on vain ammatinvalintakysymys ja mikään pakko ei ole moton koppiin tälläytyä. Uskon että suurin osa moton kopissa työstävistä omaa oikeanlaisen egon eli on oppinut pitämään itseellisestä työstään. Voisin hyvin itsekkin olla päiväni tuossa työssä. Aivan samoin teen yksinäistä työtä vaikka olen liikkeen tiskin takana. Työtovereita ei ole tällä työpisteellä joten kaikki päätökset teen omin päin. Työ on aina ”pakkotahtista” koska työtä pitää tehdä elääkseen. Jos ei tee se on sitten toisenlaisen elämän tarina se, ja siihen harva pyrkii tieten. On aivan sama oletko työtä suorittamassa kopissa tahi kopin päällä kun aina olet kuitenkin yhteydessä ulkomaailmaan. Puhelin ja tietotekniikka pitää siitä huolen. Aika usein liikkeessäkin työskentelen kopissa kun esim. laskutan asiakkaitani tahi sähköpostittelen jne, jne. Tauotkin voi pitää omaan tahtiin ja mikäpä mukavampaa kuin motomiehellä kannon nokassa luonnon helmassa.

    wanhajätkä

    Nyt on kyllä joku mökkihöperö täysin seonnu ja vaatisi koppihoitoa. Siinä kopissa ei oo vipuja eikä nappeja…Se valmetin koppiki on liian vaarallinen paikka

    Tolopainen

    Sehän on vain sinun näkemyksesi mitä kirjoittelet. Useimmat eivät halua tehdä töitään yksin yksinäisyydessä. Kaikki metsätyö on yksinäistä puurtamista, eikä sovellu kovinkaan monille. Työpaikoilla voi esim. ruokatunneilla tavataa eri osastojen ihmisiä ja yleensä juttu luisti. Tietenkin jokaisella on omat työpisteensä, mutta harvoilla työpaikoilla työntulos on täysin riippuvainen siitä onko sormi koneen nappulalla, ei ainakaan myyntityössä. Asiakkaat tekevät ostopäätökset eivät myyjät. Sinun työsi on lastenleikkiä verrattuna pakkotahtiseen työhön, jonka tulos näkyy kokoajan tietokoneen näytöllä ja isäntä puhaltaa seläntakana.

    Tolopainen

    Wanhan jätkän romujen koppeihin ei kuljettajia Suomesta saisi, ehkä joku työluvaton pakolainen suostuisi. Eikä niiden ergonomia täytä edes nykyisiä työturvallisuusvaatimuksia.

    Jätkä

    Onhan toki sellaisiakin ihmsiä, jotka eivät pysty tekemään mitään, jos ei ole koko ajan lähellä sellaista henkilöä, jolta voi kysyä neuvoa.

    Kuitenkin on myös sellaisia, joiden toiminta edellyttää sen verran keskittymistä, että siinä ei ohjaamossa selostajaa tarvita. Tiedän monta, jotka eivät jatka työtään, jos joku ”häirikkö” tulee – sanotaan nyt selän taa.

    Noita paskanjauhajia on aivan liikaa, vaikka he ovatkin yleensä hyvää tarkoittavia. Jos kuvitellaan tilanne, jossa kaadan isoa pihapuuta ja paikka on ahdas, en kaipaa siihen yhtäkään asiantuntijaa neuvomaan.

    Työnteko on työntekoa ja seurustelu on seurustelua.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 74)