Keskustelut Tekniikka Ammattimies moton puikoissa

 • Tämä aihe sisältää 74 vastausta, 24 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 6 vuotta sitten Avatarpetep toimesta.
Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 74)
 • petep

  Tässähän oppii kaikenlaista uutta. Motolla voi tehdä monenlaista hakkuuta eikä ole vain yhtä totuutta. jota metsänhoitoyhdistys syöttää tietämättömille metsänomistajille. Toinen ääripää on että soitellaan kuolinpesän puupäille että kone on viereisellä palstalla niin voidaan tulla teilläkin käymään . Tosi asiassa  kustaan silmään ja viedään kaikki mahdollinen.

  https://youtu.be/C6_4O0Zi6CQ?t=2

  Rane2

  Oliko tehty jatkuvan kasvatuksen ennakkoraivaus?

  mehtäukko

  Videossa ei sitten mitään uutta auringon alla. Aivan tavanomainen ulkoilu- ja lenkkeilypolkujen puistometsähakkuu.

  Puuki

  Ei tuo eroa normisp-hakkuusta muuten kuin että mäntyjä jätetään pystyyn vähän tavallista enemmän. Vähän makuasia miksi hakkuutapaa nimittää, kun alikasvospuut on raivattu kokonaan pois.

  petep
  eero heikki eero heikki

  Kylläpä eilen kävin motoa jelppimässä ylisuurten puiden kaadossa,52 sorvin otin tyvestä jokaisesta,pisin kuusi oli 35,5 metriä lähti ainespuuta ja latva päälle.

  Jätkä

  Eero pääsi taas kunnon puiden kimppuun. Tuollaiset ”ylisuuret” kuuset pitäisi kyllä koittaa välttää poimimalla ne pois jo kasvatushakkuussa ennenkuin tulevat liian suuriksi.

  Pihapuinakaan en suosi kuusia, ne suojelevat minun mielestäni hyttysiä ja muitakin ötököitä, joten pois ne pihapiiristä.

  Aimo Jortikka

  Katos vaan, kaveri joutunut deletoimaan nuo videot. Pitää olla maanomistajan kirjallinen lupa että voi kuvata.

  Tolopainen

  Metsässä kuvaamiseen ei tarvita kirjallista eikä suullista lupaa. Minunkin metsissä saa kuvata kuka tahansa enkä voi sitä kieltää enkä sallia. Ei tuosta mitään lakia ole eikä asia kuulu UPM:n toimivaltuuksiin mitenkään. Kaikessa motoissa pitäisi olla nahoittava videokamera joka valvoisi katkontaa.

  petep

  Ei ole siitä kyse saako metsässä kuvata. Videon kun  katsot niin selviää miksi ei saa yhtiön mukaan kuvata. Voi vaikka saada selvää kenen metsää kaadetaan ja paljonko. No näkee ne kyllä pinostakin mutta mutta…

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 74)