Keskustelut Metsänomistus Demarien metsäpolitiikka

Esillä 10 vastausta, 711 - 720 (kaikkiaan 1,285)
  • Demarien metsäpolitiikka

    Otetaan uusi viestiketju, ettei mene sekaisin vihreiden kanssa.

    Rinteen möläytyksen tulkitsen niin, että kiinteistövero on pois laskuista. Jos metsien hakkuita ei saa lisätä, ei verorasitustakaan voi lisätä. Aiemminhan on esitetty, että veron saisi vähentää puun myyntituloista, jolloin aktiivisen metsän hakkaajan verot ei lisääntyisi. Toisaalta jos ei hakkaa ja sen sijaan varastoi hiiltä, ei sitäkään ole loogista ylimääräisellä verolla palkita. Miksiköhän Rinne ei patista metsänomistajia käyttämään jalostettua taimimateriaalia, lannoittamaan metsiä ja huolehtimaan raivauksista ja harvennuksista oikea-aikaisesti, jotta saisimme lisää kestävästi tuotettua uusiutuvaa raaka-ainetta? Siksikö, että ilmastoasiantuntijat ovat ottaneet huonolla menestyksellä metsätalousinsinöörin roolin ja niitä kannattaa opposition populismin paineessa peesata?

  • Tolopainen Tolopainen

    Kun entisiäkään menoja ei kyetä maksamaan, mitään ei voida enää lisätä. Noissa sote organisaatioissa ja vanhusten huollossa on jo niin paljon väkeä, että yhtään ei voi lisätä. Mahdoton ajatuskin että tehottomiin organisaatioihin vielä tulisi väkeä lisää. Kun julkisenalan työntekijöiden palkoista kolmannes maksetaan tekemättömästä työstä, jotain pitää tehdä muuta kuin lisätä väkeä. Kyllä minun verotuksessa sairaanhoitomaksu on ollut pahimmillaan lähellä 2k€, jotta ei nyt ole sillä sinun 40€ mitään tarvetta.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Metsäkupsan linjoilla: maakunnilla, jos sellaiset tulee, olisi oltava riittävä väestö tai vaihtoehtona on että sote ym alueelliset toiminnot rahoitetaan valtionveroista eikä kunnallisveroista. Tällöin maakunnan ei tarvitsisi kantaa veroja lainkaan ja hallintohimmeli olisi yksinkertaisempi.

    Mielipidekirjoituksesta poimin konkreettisen säästöehdotuksen hoitosektorille: avustavaa eli halvempaa henkilöstöä lisää. Sairaanhoitajat ym tekevät vain hoitotyötä.

    tamperelainen tamperelainen

    Sairaanhoidossa julkissektori tekee työn omakustannehintaan.Kun hoito-ja hoivayritys tekee saman työn pitää ottaa huomioon voitto% ,joka on 10 – 30%.Nämä firmat hoitavat ns helpot tapaukset sairaaanhoidossa.Kaikki komplikaatiot ja vaikeat tapaukset kaatuvat yhteiskunnan kontolle jatkossakin.

    Eilen illalla suljetussa Attendon hoivakodissa oli vaikeahoitoisia ja kuukaudessa tuli jo 6 kuollutta(60 hoidettavaa).Jouduttiin ottamaan jo kuukaudessa yhteiskunnan haltuun.Toiminnan pyörittäjät olivat tavan mukaan pahoillaan

    Tolopainen Tolopainen

    Sotemenot rahoitetaan valtion varoista,  mutta menoilla on katto ja se tiedetään ylittyvän monissa maakunnissa jo nyt. Toistaiseksi kuntien pitäisi kyetä maksamaan sotemenot, mutta näyttää että vajeet on jo niin isoja, että rahat ei riitä vaikka verotus on aivan tapissa.

    Tolopainen Tolopainen

    Kunnilla on täys vapaus valita miten hoitavat vanhukset. Miksi meidän eläkevakuutusyhtiöt eivät perusta hoitoalan yrityksiä, jos ne tuottavat noin hyvin. Meillä valtiollinen Neste voisi siirtyä hoitoalalle, jos siellä pääomat tuottaa 30%, ölynjalostuksesta ei jää juuri mitään tuottoa pääomalle.

    Puuki

    Eläkevakuutusyhtiöitä on osaomistajina hoitoalan yrityksissä . Ainakin Tradekan tytäryhtiössä ja luultavasti joissain muissakin.

    suorittava porras suorittava porras

    Nyt on otettu yksityinen hoivapalvelu silmätikuksi. Ei pidä kuitenkaan unohtaa julkisen puolen ongelmia , joita jatkuvasti lakaistaan maton alle vaikenemalla ja estämällä kehittävä keskustelu aiheesta . Esimerkkinä tästä on yksi tapaus , jossa hoitohenkilökunnan allekirjoittama poikkeamapalaute johti ainoastan esimiehen suuttumiseen ja vahavaan haluun tietää , kuka palautteen oli pannut alulle . Itse ongelmaan ei haluttu(/kyetty) puuttua . Esimies lähti saikulle ja työntekijät jäivät painimaan edelleen kasvavan ongelman parissa ilman vaikuttamismahdollisuuutta . Syyllisesen löytämien näyttää olla tärkeämpää , kun asian selvittäminen.

    Samaan aikaan työpaikan henkeä pyritään ”kasvattamaan” asiantuntijan lausunnoilla , joissa hän toteaa esim . kiireen johtuvan ainoastaan työntekijöiden tavasta käsitellä asioita omassa päässään ! Toisaalla puristetaan työntekijöistä viimeisetkin mehut pelottelemalla , että yksityiset toimijat vievät työpaikkanne , jos ei pystytä parantamaan tulosta.Pikkuisen irvokas ajatus tuokin , kun jo  nyt montaa toimenpidettä tekee vain yksi käsipari , vaikka tarvittaisiin kaksi . Huonokuntoisen asikkaan palveluun ei valitettavasti yksi sisar hento valkoinen riitä. Tarvitaan ilmeisesti lisää kohu-uutisia hoitolaitosten karusta arkipäivästä. Nyt on raapaistu vasta vähän pintaa.

    Kehottaisin jokaisen tahollaan keskustelemaan hoitolaitosten työntekijöiden kanssa tilanteesta . He kertovat kyllä sen , mitä vaitiolovelvollisuuden puitteissa on mahdollista kertoa. Jo siitä voi tehdä tarvittavat johtopäätökset . Jotain on tehtävä ja pian.

     

    Metsänmies

    Valtionvaroista vanhusten ja vammaisten hoito pitäsi rahoittaa. Tuo hoitokotien omavalvonta on epäonnistunutta, kukapa omista virheistään raportoisi. Säännöllinen ulkopuolinen valvonta ilman ennakkoilmoituksia voisi jonkinverran korjata tilannetta.

    Tolopainen Tolopainen

    Niinhän se aletaan sote uudistuksen jälkeen tekemään,,kuntien menoista lähtee 60% pois. Vasemisto vielä kehtaa väittää että sote-uudistusta ei ole pakko tehdä, se on tehtävä, valtio maksaa kuitenkin jo nyt valtaosan kuntien menoista, mutta sillä ei ole mitään päätösvaltaa miten rahat käytetään.

    Apli

    Koska vanhusten määrä lisääntyy eikä rahat niiden hoitoon, eutanasia olisi sallittava mukisematta. Siellä makaa sellaisia paljon jotka haluaisivat pois.

Esillä 10 vastausta, 711 - 720 (kaikkiaan 1,285)