Keskustelut Metsänomistus Demarien metsäpolitiikka

Esillä 10 vastausta, 781 - 790 (kaikkiaan 1,285)
  • Demarien metsäpolitiikka

    Otetaan uusi viestiketju, ettei mene sekaisin vihreiden kanssa.

    Rinteen möläytyksen tulkitsen niin, että kiinteistövero on pois laskuista. Jos metsien hakkuita ei saa lisätä, ei verorasitustakaan voi lisätä. Aiemminhan on esitetty, että veron saisi vähentää puun myyntituloista, jolloin aktiivisen metsän hakkaajan verot ei lisääntyisi. Toisaalta jos ei hakkaa ja sen sijaan varastoi hiiltä, ei sitäkään ole loogista ylimääräisellä verolla palkita. Miksiköhän Rinne ei patista metsänomistajia käyttämään jalostettua taimimateriaalia, lannoittamaan metsiä ja huolehtimaan raivauksista ja harvennuksista oikea-aikaisesti, jotta saisimme lisää kestävästi tuotettua uusiutuvaa raaka-ainetta? Siksikö, että ilmastoasiantuntijat ovat ottaneet huonolla menestyksellä metsätalousinsinöörin roolin ja niitä kannattaa opposition populismin paineessa peesata?

  • Tolopainen

    Niin pitäiskö puuta myydä vai olla myymättä. Niin paljon myydään kuin osto organisaatio ehtii ostaa. Ei voi enempää myydä kuin ostetaan, vaikka myynti vapautettaisiin verosta kokonaan. Sahatavaran  vienti Kiinaan on vuodessa vähentynyt 40%, metsänomistajat joutuvat toimimaan markkinatalouden ehdoilla.

    Kalle Kehveli

    Puunkasvatuksen kannattavuus ja ammattimaisuus pitäisi olla ensimmäinen lähtökohta eikä teollisuuden tarpeet. Silloin ammattimaisille kasvattajille tulee ohjata kaikki tuet.

    Vasemmistohallitus ei voi olla huonompi kuin nykyinen, joka on suomen historian pohjanoteeraus. Ilmeisesti kepun merkki otsaan on hakattu syntyessä liian kovaa, kun se on johtanut kepua yhä uudelleen äänestävien kohdalla aivovaurioon.

    Minun mielestä metsänomistajien edunvalvontaa pitäisi tehostaa. Mhy ja MTK ovat osoittaneet kyvyttömyytensä. Jotain uutta ammattiliittojen tapaan pitäisi saada kuvioihin ja metsänomistajien pitäisi järjestäytyä, muuten puun hinta ei nouse kohtuu tasolle.

    Planter Planter

    Suunnitellaan, että metsänomistajille maksetaan, että sääästävät hiilinieluja, eivätkä hakkaa.

    Samaan aikaan suunnitellaan verokeppiä jos ei hakkaa. Pitää saada puuta liikkeelle, että hakataan lisää, vaikka kukaan ei ostaisi lisää.

    Palkitaan ja sakotetaan samasta asiasta. Voisiko nyt sanoa, että metsänomistaja on puun ja kuoren välissä ja poliitikoilla elastinen selkäranka, kun psytyvät kumartamaan äänestäjille joka suuntaan pyllistämättä mihinkään suuntaan?

    Tolopainen

    Onko Kehvelillä jotain faktaa vai tämä opposition esittämä eriarvoisuuden lisääntyminen. Olemmeko tasa arvoisempia jos annan kehvelille satasen vai päinvastoin. Rahan jakaminen on tasa arvoa edistävää nykyisin.

    Metsänmistajien etua on valvottu hyvin esim. verotukseen tehdyilla muutoksilla ja pääomatulojen 5% vähennyksellä. Jokainen metsänomistaja voi valvoa omaa etuaan hyvällä metsänhoidolla, en tarvitse ketään valvomaan omisuuteni hoitoa.

    Tuossa on pieni ristiriita jos puhutaan ensin ammattimaisesta metsätaloudesta ja seuraavassa lauseessa pyydetään siihen kaikki tuet. Eikös valtion tuet ole kiellettyjä yritystoimintaan, huutaa vasemisto nykyään ja vaatii EU:ta apuun.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Ammattimaista metsänkasvatusta on yhtä vaikea määritellä kuin harrastelijaviljelyä. Siksi en rajaisi tukien ulkopuolelle pienmetsälöitä ihan metsätalouden hyväksyttävyyden takia. Pienet käyttävät vähän tukipottia joten rajauksella ei saataisi edes säästöä. Kemera on hiilipörssiin verrattuna pikkurahaa, mutta sillä on jonkinlainen ohjausvaikutus.

    Hiilianekaupassa liikkuu isoja summia, joten siitä kannattaa metsänomistajan ottaa omansa. Ainut huoli liittyy museoitavien alueiden mahdolliseen metsätuhoriskiin. Tuhot voivat myös levitä hyönteisten muodossa ympäröiviin metsiin. METSO-varat voisi varata pysyviin suojelusopimuksiin, jos hiilikaupan toteutusmuoto on määräaikainen rauhoitus.

    Tolopaiselle ja muillekin lukusuositus: Kalle Isokallion kirja ”Vaalikiimaa Impivaarassa”.

    Rane2

    Televisiossa näytti joku nainen taluttavan Anttia.Vaikuttaisi että hän ei pysty esim kiipeämään portaita yhtä kerrosväliä.

    https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006017277.html

     

    Rane2

    Rinne ei nykykunnossa ole lähelläkään sitä että pystyisi hoitamaan pääministerin tehtävää?

    https://yle.fi/uutiset/3-10668353

    Metsäkupsa Metsäkupsa

    Kyllä Antti laillaan pystyy,pääministerin haastattelutunti radiossa oiva,ei kameran edessä.Olihan Kekkonen presidenttinä,vaikka oli huru ja apurit ,kiipeilijät olisivat uudelle kaudellekin halunneet,mutta sitten tuli täydellinen  romahdus .Hyvinhän Antin sairauden aikaisen tiedottamisen hoitivat,jälkeen päin virkeä potilas olikin kaksiviikkoa nukutettunakin ollut.

    Metsänmies

    Antti on vielä vähän toipilas. Vaalien lähestyessä kuntoutuu ja ajaa loppusuoralla laukalla kaikista ohi ,selvään voittoo… Metsäkupsa muistaa vielä tuon surkuhupaisan jutun. Keskustan Eino Uusitalohan suunnitteli, että Kekkonen voisi hoitaa vielä yhden vaalikauden presidenttinä. Kekkosen loppuajan Suomea johtivat todellisuudessa presidentin kansliapäällikkö Juhani Perttunen ja Kekkosen atjudantti, panssarieversti Lasse Wächter. Tietysti keskustapuolueen ja Neuvostoliiton ohjauksessa, jossa keskustapuolue itsekin oli.

    Rane2

    Juuri näin metsänmies.Emme tarvitse Kekkosen loppuajan toisintoa.

    Rinne ei nykykunnossaan pääse esim. lentokoneeseen omin voimin,alas ehkä mutta haluammeko nähdä pääministerin laskeutuvan hallitsemattomasti?

Esillä 10 vastausta, 781 - 790 (kaikkiaan 1,285)