Keskustelut Tekniikka Echo moottorisahat

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 165)
 • Echo moottorisahat

  Merkitty: 

  Tuosa olen jo jonkin aikaa katsellut kyseisiä sahoja! Näyttää vähän huskin vanhemmilta 200 malleilta! Kellään kokemuksia merkistä?

 • Jätkä

  Tollo:”Siellä peräkylässä ei ilmeisesti tiedetä, että eniten myyty ammattisaha on pikkutilhi, joka on perusrakenteeltaan pysynyt samana 30v. Uudemmissa tehoja on 100w enemmän kuin vuoden 90-mallissa, sylinteritilavuus on sama.”

  Tolopainen ei näköjään ymmärtänyt lukemaansa.

  <EDIT: osa tekstistä poistettu>

  Veli Pirinen

  Minulla on käytössä juuri tämä Echo cs 452esx. Olen harrastelija ja saha on ollut vasta reilun vuoden, en osaa kiinnoista/kuutioista sanoa mitään. Sahattu on pienempää harvennuspuustoa ja tukkeja myöskin. Tukkihommassa riittää mukavasti teho, mutta olenkin opetellut kunnon teroituksen niin purukin lentää. Omaan käyttöön olisi varmaan riittänyt se 390 mallikin, mutta tällä mennään. Toimintavarma peli on kyllä, tietyllä kaavalla aina käyntiin ja myös talvella toimii hyvin, tässä on talviläppä imuilmalle. Joskus teki sitä, että sammui kun tipautti sahan toisen käden varaan pystyasentoon, ehkä 1krt/tankki. Sain sen loppumaan tyhjäkäynnin säädöllä. Kahvanlämmittimet olisin halunnut, mutta ammattimiehet sanoi ne hanskojen kastelijoiksi. Silti talvella eka tankillisella sormia palelee. Voin suositella vaikka minullekkin tuputetaan edelleen ms-201:stä, kuulemma kevyt.

  Olenkin tässä miettinyt pitäisikö käyttää valtuutetussa vuosihuollossa, kun sitä takuun vuoksi suositellaan ja paikkakunnalta huolto löytyy.?

  Ja sitä olen ihmetellyt miksi jotkut huudattaa kylmänä sahaa ja muitakin vehkeitä kaasu pohjassa, antakaa lämmetä niitten rauhassa, voi lisätä käyttöikää.

  Jätkä

  Tuo ”Sinitaivas” on todella hyvä saha, vaikka hieman pienitehoinen minun mielestäni. Toimintavarmuus on aivan huippua, samoin kestävyys. Meillä metsänomistajien käytössä oli sellaisia, mutta suurin osa piti hintaa korkeana ja ostivat HVA:n karvalakkimallin, joka ei ole vertailukelpoinen kilpailija.

  Nuo ammattimallit ovat ehdottomasti  kestävimmät sahat mitä suomessa on myynnissä ollut tähän asti.

  Sahan huudattaminen kaasu pohjassa on koneelle epäterveellistä, mutta kaasuttelu, jossa todetaan, että saha alkaa vastaamaan kaasuun, on käynnistyksen jälkeen lähes pakollista, koska sillä voi vasta silloin sahata haluamallaan tavalla.

  JTN

  Sitä vain että on niitä Echoja nykyään saatavilla myös 60cc ja 80cc luokassa. Yli 100cc Echo olisi hieno mutta sitä ei viedä kuin ns. kolmansiin maihin joissa ei päästöhommat ole niin justiinsa.

  husku550xp

  Itse en uskalla suositella koko merkkiä. Kolmesta kokemuksia ja jokaisessa ollut käyntihäiriöitä ja sammuilua. Säätämässä pitänyt käyttää niin ruvennut jotenkuten toimiin, itse en pysty säätämään kun siinä on niin outo se säätömeisselin pää. Kahvat ovat liian lähekkäin toisiaan ja muutenkin huonon tuntoinen kädessä. Tehoissa ei pärjää muille kilpaileville merkeille mutta 2vuoden ammattitakuusta plussat, siitä en tiedä kuinka kattava tuo takuu on.

  Jätkä

  Shindaiwan mallit ovat paljon paremmin käteensopivia kuin Echot, ainakin sen perusteella, mitä meillä on ollut koululla käytössä. Jos huskun käsitys on edelläkuvattu, niin kyseessä täytyy olla jotkut muut versiot kuin Sinitaivaan n. 50 kuutioiset mallit.

  Sopii käteen ja on potkua! Suuttimien säätö ei ole temppu eikä mikään, kun sen osaa!

  kuusessa ollaan

  Eikös Shindaiwat poistuneet suomen maahantuonnista ja nyt echot ovat punaisempia Shindaiwoja?

  Ja uusimpien sahojen säätö ei onnistu aina talttameisselillä, vaativat erikoismeisselin (taitaa olla sisärihlainen noissa eskoissa), tai sitten säätöruuvit on tulpattu kiinteään asentoon.

  husku550xp

  joo säätäminen ei ole mikään homma mutta ei tuohon joka tiskiltä löydy säätömeisseliä

  Jätkä

  Mutta löytyy kuitennii`

  metsä renki

  Taisi ainaki sindaiwa 490 säätöruuvit olla D mallisia ite tein avaimen vanhasta radion teleskooppi antennista myöhemmin oon sahannu rautasahalla lovet säätöruuveihin että mensselillä onnistuu sääto. Hyviä sahoja kun kauppaa teki niin kauppias anto kaks mallia kokeille 45 kuutioisen ja sen 490 sen pasemmin pelas pölylumessa 490 varaosia saa kaikilta teräosan jälleen myyjiltä ja ovat edullisia.

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 165)