Keskustelut Luonto Ennallistamisen järjestys

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 52)
 • Ennallistamisen järjestys

  MT:ssä oli osuva kirjoitus ennallistamisesta ja Ylläksen ympäristöstä. Ehdotankin, että ennallistamisasetuksen toimeenpano aloitetaan Suomessa luonnonsuojelualueista, joilta häädetään turha parveilu, metsitetään moottoritien levyiset hiihto- ja kelkkabaanat, poltetaan muuhun kuin asumiskäyttöön tarkoitetut rakennukset, puretaan pois tarpeettomat tiet, sähkölinjat ja vesiputket. Samaa voisi jatkaa sitten muilla huvittelukäyttöön valjastetuilla pääasiassa Suomen hienoimmilla ja luonnonarvoiltaan monipuolisimmilla muilla alueilla.

  Aitoon luontomatkailuun riittää kumpparit ja säänmukainen vaatetus.

 • Rane

  Gruppa Revanovitsit ovat varakkaampaa väkeä,tutkijoita,ylempiä virkamiehiä ja turvekauppiaita.Muutaman kymmenen hehtaarin salaojitus ei heidän talouttaan kaada.

  Petkeles Petkeles

  ”Entä kun aukolle jätetään 20 m3 jättöpuuta ja tuuli sotkee sen kulkukelvottomaksi rytökasaksi”

  Pyörätuolilla liikkuvia tuollainen määrä saattaa haitata, omilla jaloilla liikkuvia about 40 runkoa nutullaan hehtaarilla ei hirveästi hidasta. 😉

  Gla Gla

  Mutta kun muokkauskin haittaa.

  reservuaari-indeksi

  Gla, vähän resilienssiä lisee tähän kohtaan.

  Hesalaiset marjastajat valittaa kaikista laikuista, missään muualla Suomessa ei kukaan. Ne ovat semmosia. Eikä hesalaisistakaan valita ne, jotka ovat sinne muualta muuttaneet (maalaisjärki) tai ovat niiden muuttaneiden kavereita/sukulaisia/töistä tuttavia.

  Leena

  Gla Gla

  Toivotaan näin. Veikkaan kuitenkin, että jos tuollainen toive saataisin toteutettua, kovat odotukset vaihtuisi nopeasti pettemykseksi. Samaa epäilen poimintahakkuista. Jos jonkun virkistyskäyttössä olevaan metsään tehtäisiin tällainen hakkuu, pettymyksestä tulee kova, kun metsä ei säilykään ensiluokkaisena marjapaikkana, vaan muuttuu rumaksi harsituksi risukasaksi. Haukut tästä kohdistuu luonnollisesti metsänomistajalle, ei tällaisia menetelmiä vaatineille tai niiden ihanuuksia markkoinoiville tahoille.

  Puuki

  Matalat ojat kasvaa suht. nopeasti umpeen, se haittapuoli niissä on.  Salaojat voisi toimia jossain paremmin ja olla kustannustehokkaampia.     Tiivis ja saumattu suodatuskangas on mahdollista laittaa putkien päälle.  Olen nähnyt miten puiden ja pensaiden juuret kasvaa suodatuskankaan päällä eikä mene läpi kosteaan maahan, kun kangas on vahvaa ja tiivis saumoista.    Tavallista (=N1) vahvempi kangas estää juurien läpimenon.

  Tilley

  kim1: Tuosta miten saada paljon lahonnutta puuta ilman tuoretta lahopuuta:

  Idea on varmaan että puuta pitäisi saada kaatumaan ja kuolemaan pari puuta vuodessa, jolloin ne eivät laukaise metsätuholain poisvientivelvollisuutta, mutta pikkuhiljaa vuosikymmenien mittaan kertyvät sitten kohti 20 mottia hehtaarilla. Toki käytännössä se ei välttämättä mene näin, vaan jos tulee iso lumi- tai tuulituho, niin siitä kertyy sitten ”liikaa” nopeasti.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  kim1 tarkoitti siis kuolevaa puuta ötökkälain mielessä… Tilleyn malli on hyvä. Maltilla lisätään ja jatkumona.

  Rane

  ”about 40 runkoa nutullaan”

  Jeps,harsitun kuusikon normisettiä.

  Petkeles Petkeles

  Laatukontsaa MT:n lukijan kynästä:

  https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/metsa/36ad758d-ee05-4683-85bb-87acaf50132c

  ”Urbaanit ihmiset tuskin olisivat valmiita luopumaan omastaan: loistohuviloista, moottorikelkoistaan, vesijeteistään, luonnonsuojelualueelle vedetyistä pitkospuista ja muista sirkushuveistaan.”

  Landella tai alle 20 t ihm. paik. kun. asuminen ilmeisesti tekee immuuniksi hankinnoille.

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 52)