Keskustelut Metsänomistus enso lakkauttaa

Viewing 10 replies - 1 through 10 (of 95 total)
 • A.Jalkanen

  Oih ja voi. Tulee mieleen opiskeluaikojen vierailu Veitsiluodossa. Oli hyvät tarjoilut, kiitos niistä. Kun yksi ovi menee kiinni, toinen avautuu. Nimiä mainitsematta.

  Kalle Kehveli

  Kemijärvi ja paltamo tulee tilalle. Stora huonoilla päätöksillä kuoleva firma.

  Puuki

  Wienerikahvit (saattoi olla lounaskin )tarjottiin meillekin Veitsiluodossa aikoinaan tutustumiskäynnillä,  TY.  Melko vasta SE uusi sahalinjan  jotta pikkutukkia voitiin myös sahata. Mutta taisi muutettu hinnoittelu metsäpäässä aiheuttaa  ongelmia puun hankintaan .

  Rukopiikki

  Ei tullut yllätyksenä. On ollut arveltavissa koko talven ja on näkynyt puunostossakin pitkään.

  husse

  Puunkysyntä vähenee Pohjois-Suomessa. MetsäGroupin uudelle tehtaalle ohjautuu nyt puut

  KeLo

  Mitenkähän viherpiiperöt saavat nyt pidettyä riemunkiljahduksensa aisoissa.

  Tolopainen

  Niin vanhanaikainen paja, että UPM olisi sulkenut sen jo 30v sitten. Ruotsista menee kiinni paljon modernimpi tehdas.

  husse

  Eihän tämä metsäteollisuuden kannattavuuden ongelma ole yllätys Suomessa. Metsäteollisuuteen on muodostunut vastakkainasettelujen tilanne, eri etujärjestöjen blokit.

  Kannolla puuntuotannon päässä taistellaan omista eduista MHY/MTK:n puunhinnan kyttäämisellä ja vahtimisella.

  Tehtaille pesiytynyt AY-liike romuttaa kilpailukyvyn, kun työntekijöiden ei ilmeisesti pitäisi tehdä töitä, etuisuuksia vain ja isolla palkalla lomailua. Irtisanomisia ei voi tehdä koska AY-liikkeen työehtosopimukset ja hesarissa otsikot jos työntekijä potkitaan ulos.

  Ja kun metsäyhtiöt ovat markkinatalouden ehdoilla toimivia pörssiyhtiöitä, tehtävänä omistajilleen arvon luonti. Metsistä kun kulkisi puu tehtaille ilman myhistysten ja mtk:n politikointia. Metsänomistajat ja tehtaan työläiset ostaisivat osalla puunmyyntituloista/palkastaan metsäyhtiöiden osakkeita ja hyötyisivät oman metsän/työnsä tuotosta myös osakkeisiin sijoitusten kautta. Tasainen ja kasvava osinkovirta ylittää jo itsessään hitaan metsänkasvun tuottojen odottelun ja aikanaan myymällä osakkeita saa voittoa myös kurssinoususta.

  Nyt lisähyötyä koitetaan saada taistelemalla paremmasta puunhinnasta ja paremmista työehdoista tehtailla. Musta pekka jää kaikkien käteen kun pörssiyhtiö viheltää pelin poikki ja lähtee muualle.

  Tolopainen

  Jos tehdas tekee kopiopaperia, lopettaminen olisi edessä, vaikka duunarit tekisivät työnsä ilmaiseksi.

  A.Jalkanen

  Tuossa hussen ajatelmassa on ajattelemisen aihetta. Kannattaisiko puuta jalostavien yhtiöiden antaa puun myyntiin liittyvät bonukset sittenkin osakkeina?

Viewing 10 replies - 1 through 10 (of 95 total)