Keskustelut Metsänomistus enso lakkauttaa

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 95)
 • A.Jalkanen

  metsäyhtiön maksamat satojen miljoonien eurojen vuosittaiset lahjukset ympäristöjärjestöille (GP, WWF, vihreät) ja pääkaupunkiseudun umpivihreille mediataloille (HS, Yle, MTV)

  Todisteet?

  Raket

  ^ ”Todisteet?”

  Päivän selvä asia niille, jotka osaavat lukea vuosikertomuksia syvemmällä tasolla.

  Siellähän se ”loppukaneetti” seisoo. ?

   

  Tolopainen

  Iso Enska on tehnyt voittoa 100mil€ kuukaudessa. Ei tuo paprudivisioona pahemmin rasita, mutta suurpääomalle pitää tehdä enemmän rahaa, kyse on pohjimmiltaan johdon ahneudesta ja optiovoitoista.

  kmo

  Perämereenkö pitäisi Storan dumpata paperi mitä kukaan ei halua ostaa? Ja UPM:n varmaan sitten Päijänteeseen.

  Tolopainen

  Paperia voisi vaikka polttaa turpeen asemesta lämpölaitoksilla.

  Timppa

  Keski-Suomessa Enska on hyvin kiinnostunut ainakin meidän harvennuskohteista.  Valitettavasti täytyi myydä eioota.  Saha oli aiemmin erittäin kiinnostunut varttuneen männikön harvennuksesta ja samalla meni kuusikonkin harvennukset tosi hyvään hintaan.

  olikarkki

  Metsälehden Makasiinissa 22.4 on selvä laskelma tukkipuun sahauksen kannattavuudesta joten pulinat huonosta kannattavuudesta voi huoletta unohtaa. Kommentti sahatyöntekijöiden palkoista. Vierailtiin taannoin Seikun sahalla Porissa ja porukka ihmetteli että kun ei työntekijöitä näe missään. Eli linjan alku päässä pyöräkoneessa oli yksi, valvomossa yksi ja lajittelussa ylsi. Mitä näiden kolmen palkat vaikuttaa sahatun puukuution hintaan. Vastaus on melko helppo eli käytännössä ei juuri mitään. Sahalla lajittelusta eteenpäin työt hoituu pääosin koneilla.

  Tolopainen

  Palkaapas kolme miestä pihalle seisoskelemaan, niin näet maksaako juuri mitään.

  Visakallo

  MaraKet: ”Sitä saa mitä tilaa ja samalla mitalla.”

  RevaKerttu on nyt MaraKet. Kerttu vaihtoi sekä sukupuoltansa että taktiikkaansa. Kerttu teki vähän niin kuin metsäyhtiöt ympäristöjärjestöjen kanssa. Yhtiöt taistelivat ensin kovasti niitä vastaan, mutta kun huomasivat, ettei vihollista pysty voittamaan, aloittivatkin sen kanssa yhteistyön.

  Metsuri motokuski

  Kuinkahan moni meistä hyväksyisi osakkaana sellaista yritystoimintaa jossa jokin tulosyksikkö tekisi tappiota jatkuvasti? Olkoonkin että koko konsernin tuottaisi voittoa mutta yksi tehdas tuottaisi tappiota. En varmaan usko että meistä monikaan miettisi sitä että mikä työllisyysvaikutus sillä on paikkakunnalle kun tappiota tulee joka päivä eikä näkymää paremmasta ole.

  Nyt kyse ei ole siitä riittääkö 100 milj voittoa vai ei.  Minä pistäisin välittömästi sellaisen tulosyksikön kiinni.

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 95)