Keskustelut Metsänomistus enso lakkauttaa

Esillä 5 vastausta, 91 - 95 (kaikkiaan 95)
 • Timppa

  Kannattaa huomata, että tarjonnan väheneminen  nostaa hintaa.  Valitettava tehtaan sulkeminen vaikuttaa siis kahta kautta.

  Tietysti aina on sekin mahdollisuus, että tehdas suljetaan  väärään aikaan kuten kävi Enskan Kemijärven sellutehtaan sulkemisen kanssa.  Siinä menetti Karvinen maineensa.

  Visakallo Visakallo

  Metsäliiton uusi Kemin tehdas tulee pyörimään samankokoisella henkilökunnalla kuin vanhakin, eli ei kovin paljoa työllistä Veitsiluodosta vapautuvia.

  Haba Haba

  Henkilökunnan koko lienee 180 cm pitkä ja 90 kg / henkilö, karkea arvio?

  Kuitupuunkasvattaja

  Portimo kysyi kaukana edellä Kalixin sellutehtaasta. Siellä on tosiaan BillerudKorsnäsin tehdas ja sellutehtaan koko on jokseenkin sama kuin Veitsiluodossa. Kuituautoja ajaa Kalixiin Suomestakin aika paljon. Samoin BillerudKorsnäs käyttää melkoisen paljon Baltian puuta.

  Veitsiluodon sellutehtaan kohtaloa hiukka ihmettelen tässä markkinatilanteessa. Siinä olisi valmis tehdas markkinasellun valmistukseen. Kuivauskoneen kapasiteetti ei riitä, mutta ennenkin siellä on paperikoneesta saatu kuivauskone.  Ehkäpä tuo 360 000 – 400 000 tonnin vuosituotanto ei enää riitä. Korjausinvestointeja olisi edessä ja se paperikoneesta kuivauiskoneeksi modifikaatio.

  Tolopainen

  Isolle Enskalle ei käy, että sillä olisi Kemissä huomattavasti pienempi ja vanhanaikaisempi sellutehdas kuin MG:llä. Kyllä täysin maksetulla sellutehtaalla olisi tehnyt voittoa vielä yli 100 milj€ vuodessa. Mutta markkinoista on sovittu kolmen suuren kesken, eivät mene toistensa alueille.

Esillä 5 vastausta, 91 - 95 (kaikkiaan 95)