Keskustelut Metsänomistus enso lakkauttaa

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 95)
 • Kalle Kehveli

  Toisaalta kun metsä groupin tehdas valmistuu kemiin (+4,5 Mm3) ja lisäksi oulun storan kulutus (+0,5 Mm3) , niin pohjoisen puun kulutus silti lisääntyy 3 Mm3. Veitsiluodon lopetus (-2 Mm3) ei muuta tilannetta juurikaan.

  Metsäkupsa

  Puun käyttö Suomessa tasaista pitkässä juoksussa. Todennäköisesti ammattilaiset aavistelevat kilpailijoiden tehdaspäätökset. Sana ammattipiireissä kulkee, missä tehdasta ajetaan loppuun tai ei kannattavuus ole kohdallaan. Niin todennäköisesti tässäkin tapauksessa, Metsäliitto saattoi arvata Veitsiluodon kohtalon, kuten moni muukin.  Sama koskee vanhimpia laitoksia yleisesti, joko ne uudistetaan mahdollisesti tuottavampaa tavaraa tekamään tai ajan mittaan lopetetaan.

  isaskar keturi

  Ei sitä jakseta lukea uutisia loppuun ennen kuin aletaan piirteleen piruja seinille. Sellun kysyntä on edelleen kovaa ja sitä tehdään puusta. SE:n edustajankin mukaan ei tule vaikuttamaan SE:n puun kysyntään. Toki jotain paikallista vaikutusta varmaan on. Joten huoli pois täällä metsäpäässä. Sääliksi käy kansataloutta ja tehdasduunaria.

  Tolopainen

  Kuka vielä uskoo, että Su9meen rakennetaan uusi markkinasellutehdas.  Luulisi nyt olevan selvää, jopa apusisarlille, että Kemijärvelle ei sellutehdasta tule.

  Apli

  Kuitupuuta palaa kattiloissa jatkossa yhä kiihtyvässä tahdissa eiköhän tämäkin ollu Storalla tiedossa…

  Visakallo

  EU:n uusi vesilainsäädäntö estää nyt käytännössä sellutehtaiden rakentamisen sisämaahan, eli Äänekoski jäi lajissaan viimeiseksi. Meren rantaan luvan vielä saa.

  Tolopainen

  Kyllä tässä Enskan tapauksessa paljon merkittävämpää on ruotsalaisen tehtaan sulkeminen. Se kuitenkin on paljon paremmassa paikassa kuin Kemi, keski-Ruotsissa laajojen Enskan omien metsäalueiden ympäröimänä. Suomessa ei ole yhtään tehdasta noin hyvällä paikalla. Kyllä tässä on  mannerlaatat liikkeellä uuteen asentoon.

  jees h-valta

  Mitä tekemistä sellutehtaalla on paperikoneen pysäytysajatusten kaas Toloppa? Etkö sinä senvertaa tiedä että sellusta nykyään tehdään paljon enemmän muuta kuin pelkkää paperia.

  Tolopainen

  Ei tässä pysäytetä pelkkiä paprutehtaita. Sellun menekki tietenkin vähenee kun paperia ei tehdä. Eikä tuo pakettisirkus Kiinasta ikuisesti laajenee. Kohta tulee myös kartongista ylitarjontaa.

  Olen myynyt kuitupuuta Kemin sellutehtaalle tehdasmitalla, oli nuljumitta ja ankara laadun tarkistus.

  Erästäjä

  Stora Enso ja UPM keskittävät tuotantoaan Etelä-Amerikkaan, jossa tuotannon kasvattaminen on helpompaa. Suomessa alkaa väkisin tulla metsien kasvun rajat vastaan. Suurin osa saatavilla olevasta lisäkasvusta kun on soilla, ja talvet ovat nykyään mitä ovat, tosin metsälannoituksella varmasti saadaan vielä huomattava lisäkasvu, mutta ymmärrän hyvin että Suomen ja Eu:n poliittinen ilmapiiri ei varsinaisesti suosi metsäyhtiöitä ja houkuttele investointeja. Venällä riittäisi kyllä puuta tuotavaksi myös Suomeen, mutta ei taida kukaan järkevä yhtiö uskaltaa rakentaa tehdasta Venäjän tuontipuun varaan.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 95)