Keskustelut Metsänomistus EU:n metsäpolitiikkaa

Esillä 10 vastausta, 1,181 - 1,190 (kaikkiaan 2,133)
  • EU:n metsäpolitiikkaa

    Hamuaako EU jo kohtuuttoman paljon päätösvaltaa sen suhteen, miten Suomen metsiä käytännön tasolla hoidetaan, metsäneuvos Heikki Granholm?

    http://areena.yle.fi/audio/1-50799758

    EU:sta on tulossa paljon lainsäädäntöä joka koskee metsiä: LULUCF-asetuksen tarkennus, biodiversiteettistrategia (mm. suojelupinta-alan tavoite 30 %), kestävän rahoituksen kriteerit ja ilmastopaketti. Haastattelussa taustaa.

  • jees h-valta

    Hienopaperi on käsittääkseni edelleen rahantekolähde suomessa.

    Timppa

    Huolestuttava tuo painopaperin tilanne.  UPM tekee sitä Jämsässä hiertomassasta, mikä prosessi vaatii tolkuttomasti energiaa.  Jos energian hinta nousee, niin saa nähdä miten käy.  Tarvitaanhan tietysti paperiakin, joten joku sitä valmistaa.

    Sellun  tilanne on päinvastainen.  Sellutehtaat tuottavat sähköä, jonka hinnannousu edesauttaa niiden toimintaa.  Metsänomistajan kannalta on tietenkin sama missä puuta käsitellään. kun vain käsitellään.  Sellu on pzarempi, koska siihen voi käyttää mäntyä ja kuusta.  Paperiin vain kuusta.

    Scientist Scientist

    Nyt oli jossain, että sanomalehtipaperistakin on pulaa. Taisi sinne Jämsään jäädä kuitenkin yksi sitä tekevä kone. Sähkön hinta tietysti riippuu paljon sopimuksista, mutta ehkä paukkupakkasilla sitä ei juuri kannata tehdä kuumahierteestä.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Miten Brysselissä pitää toimia että saa kantansa läpi?

    https://areena.yle.fi/audio/1-50968905

    Puuki

    Muovin korvaaminen puuperäisillä tuotteilla pitäisi olla ykköstavoite .  Yle:llä on nettisivu joka kertoo merien tilasta ja eliöstöstä eri syvyyksillä . Syvimmällä n. 10 km syvyydessä vastaan uiskenteli kameran kuvaan mikäs muu kuin muovipussi., vain tekstit oli kuluneet pois niin ei nähnyt oliko Walmartin, Alepan vai ehkä Tokmannin ostoskassi.

    Kun merien kalakannat on romahtaneet n. 1/3-osaan entisistä, niin se vaikuttaa mm. ilmaston lämpenemiseen. Kalojen jätökset sitoo hiiltä ja painuu meren pohjaan .  Kun kaloja on vähän ,niin se CO2 haihtuu ilmaan joka ennen painui hiilivarastoksi.   Mikromuovi saastuttaa vedet  ja tappaa niiden eliöstön.

    Ei ymmärrä sitä että sellun tuotantoa pitäisi muka vähentää; siitä tehdään niitä uusia tuotteita joita nim.omaan tarvitaan korvaamaan esim. muovia ja metalleja. Akkujen grafiittiakin voidaan korvata ligniinistä valmistettavalla hiilipohjasella tuotteella.    Miksi mm. ne ei kelpaa vihriöille pidemmälle jalostetuiksi tuotteiksi joita peräävät  ?  Joko eivät tiedä asioista tarpeeksi tai sitten ideologia mennee todellisen tarpeen ja tiedon edelle.  Veikkaan jälkimmäistä koska tietohan on saatavilla.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Metsä Board ja UPM menestyivät yhtiöiden ympäristöluokittelussa. Metsä Board saavutti A-luokituksen ilmastonmuutoksen torjumisessa, vesiturvallisuudessa sekä metsien suojelussa. Miksi tällaiset eivät riitä sijoittajille vaan lisäavuksi tarvitaan taksonomiaa, jonka ilmastoluokitus siis tuli hyväksytyksi vaikka 13 maata vastusti.

    http://www.hs.fi/talous/art-2000008461007.html

    Kurki

    https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008454269.html

    Taksonomia hyväksyttiin, mutta siitä ei äänestetty.

    Lisäksi 13 vastustanutta maata on puolet EUn 27 jäsenmaasta, joidenka kannat on pakko ottaa huomioon, kun yksityiskohdista päätetään.

    Ranska vastustaa, kun ydinvoima ei taksonomiaan sisältynyt ja Itävalta on aikonut viedä asian EUn tuomioistuimeen, jos se siellä on, niin hyvä riita tästä tulee.

    Uskon, että Suomi saa läpi omat kantansa.

    Onkohan maakaasu mukana?

    Visakallo Visakallo

    EU on nykyisin sama kuin Saksa, eli kyllähän Venäjältä Saksaan pumpattu maakaasu on silloin oikein ilmasto- ja ympäristöystävällistä. Eihän sitä tiedä, vaikka saksalainen ruskohiilikin vielä popsahtaa samaan sarjaan!

    Scientist Scientist

    Tarkoittaako esitetty 13 ha pinta-alaraja yhtä metsälohkoa/tilaa vai metsänomistajan metsiä yhteensä ? Jos tarkoittaa yksittäistä tilaa, niin epäilen että alle 13 ha tilat alkavat mennä paremmin kaupaksi.

    Puuki

    Luulisin että 13 ha on min. pinta-ala jonka ylittävät tilat joutuisi raportoimaan  metsän hiilitaseesta.  Melko älyvappaa vaatimus , riippuu tosin siitäkin mitä vaaditaan mutta näillä näkymin , jos vaatimukset jatkuu samaan suuntaan, niin sitä se on.  Koska hiilitaseeseen ei lasketa mukaan yleensä oikeaa tilannetta; Korjatun puun ja uudistetun metsän sitomia hiilivarastoja ja hiilinieluja.

    Muovista vielä lisää:  HS:n artikkelin mukaan mikromuovia kertyy eliöiden kehoonkin. N. 5 g /vk ihmiseen. Osa menee läpi mutta osa jää haitolle elimistöön.   Muovin tuotanto oli v. -15 jo 381 milj. tn. Lisääntynyt jatkuvasti. (V. 1950 2 milj.tn/v, 1980 70 milj.tn/v).   Samalla haitat lisääntyy. Kaikkia ei tiedetä mutta vaikuttaa tod.näk. syöpien ja allergioiden lisääntymiseen.  Eipä juuri paskempaa norm.käyttötavaraa luontoon voisi keksiä kylvää joka paikkaan kuin mitä mikromuovi on.

Esillä 10 vastausta, 1,181 - 1,190 (kaikkiaan 2,133)