Keskustelut Metsänomistus EU:n metsäpolitiikkaa

Esillä 10 vastausta, 1,171 - 1,180 (kaikkiaan 2,133)
  • EU:n metsäpolitiikkaa

    Hamuaako EU jo kohtuuttoman paljon päätösvaltaa sen suhteen, miten Suomen metsiä käytännön tasolla hoidetaan, metsäneuvos Heikki Granholm?

    http://areena.yle.fi/audio/1-50799758

    EU:sta on tulossa paljon lainsäädäntöä joka koskee metsiä: LULUCF-asetuksen tarkennus, biodiversiteettistrategia (mm. suojelupinta-alan tavoite 30 %), kestävän rahoituksen kriteerit ja ilmastopaketti. Haastattelussa taustaa.

  • Kurki

    Näyttää siltä että talouteen ulee uusi koronaromahdus.

    Kummallista.

    Tämän luulisi olevan pääuutinen, kun virusmuunnos on jyllänyt jo 2 viikkoa ja vallannut tartuntatilastot eikä mitään mainintaa, kuinka moni viruksen saanut on päätynyt teho-osalle tai kuollut.

    https://vanhatkartat.fi/#12.42/65.00859/25.46974

    https://areena.yle.fi/tv

    https://www.google.fi/maps?source=tldso

     

    mehtäukko

    Komissaari Frans Timmermansilta löytyy ymmärrystä sille, että Suomi ja Ruotsi haluavat torjua EU:n kestävän rahoituksen kriteerit esitetyssä muodossa. Timmermans on Euroopan vihreästä kehityksen ohjelmasta vastaavalta komissaari.

    Komissaari vakuuttaa, että komissio ei ole kaappaamassa päätösvaltaa jäsenmaiden metsistä.

    ”Haluan tehdä selväksi, että emme ole muuttamassa toimivaltaamme. Se ei ehdottomasti kuulu esitykseemme”, Timmermans sanoi Tekniikka & Talous -lehden mukaan pohjoismaisille toimittajille pitämässään lehdistötilaisuudessa.

    Timmermansin mukaan kaikki EU:ssa eivät ole ymmärtäneet pienten metsänomistajien suurta määrää Suomessa ja Ruotsissa.

    ”Suomella on yli sata vuotta kokemusta metsätaloudesta ja paljon tietoa siitä. Mutta se ei poista sitä, että meillä on biodiversiteettiongelma”, Timmermans sanoi.

    Puuki

    Ymmärtäähän sen  että esim.  Timperimiehen Hollannissa metsien biodiversiteettiongelma on heillä suuri, kun metsät on suurimmaksi osaksi hakattu aikoja sitten ja nyt on paljon peltoja ja sitten joitain puistometsiä jäljellä.

    Samat ohjeet ei sovi meille ja heille joilla on ihan erilainen tilanne metsien suhteen , niiden suht.pinta-aloissa muuhun maankäyttöön verrattuna , kasvupaikkatyypeissä , metsien käsittelytavoissa , mh:n tavoitteissa  ja puulajeissa ym.

     

     

    mehtäukko

    On itsestään selvää, ettei kyseisiä eurostoliiton vallankaappauksia pidä hyväksyä Suomessa ”katseella seuraten”. Kotimaan mustamaalaajat ja valehtelua viljelevät perustan murtajat pitäisi saada vastuuseen.

    Tämä voorumi antaa ja on antanut varmasti selkeän kantansa pyrkimyksille, jotka eivät voi olla vaikuttamatta valmisteluihin.

    Visakallo Visakallo

    Historialla on taipumus toistaa itseään. 50 vuotta sitten piti muuttaa maantiedettä. Nyt muutetaan luonnontiedettä:

    https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008429296.html

    Petkeles Petkeles

    Tule pois sieltä 70-luvulta 👴

    Visakallo Visakallo

    Jos ei tunne historiaa, ei ymmärrä nykyaikaa.

    Visakallo Visakallo

    Jos EU:n komission esittämät ilmasto- ja luontosuunnitelmat toteutettaisiin, olisi Eurooppa pian EU:n ulkopuolelta tuotavien puutuotteiden ja raakapuun varassa. Pohjois- ja Etelä-Amerikassa sekä Venäjällä oltaisiin silloin hyvin tyytyväisiä EU:n itse itselleen aiheuttamaan ongelmaan.

    Visakallo Visakallo

    Jos metsää päätetään suojella, sen vaikutukset kohdistuvat metsänomistajien ja metsäpaikkakuntien lisäksi aina myös metsäteollisuuteen ja kaikkeen puuhuoltoon liittyvään toimintaan. Kun talous kärsii, vielä enemmän kärsii luonto. Tämä ei vain tunnu näitä nyky-taistolaisia kiinnostavan.

    Tolopainen

    Metsäteollisuuden puunkäyttö on Suomessa pitkässä sahaavassa laskussa, kun painopaperikoneita ajetaan alas niin pitkälle kuin silmä siintää. Jalostusastekin oli parhaimmillaan 20v sitten, kun hienopaperilla tehtiin rahaa. Yhtä hyvää tuotetta ei ole tilalle tullut.

Esillä 10 vastausta, 1,171 - 1,180 (kaikkiaan 2,133)