Keskustelut Metsänomistus EU:n metsäpolitiikkaa

Esillä 10 vastausta, 1,191 - 1,200 (kaikkiaan 2,133)
  • EU:n metsäpolitiikkaa

    Hamuaako EU jo kohtuuttoman paljon päätösvaltaa sen suhteen, miten Suomen metsiä käytännön tasolla hoidetaan, metsäneuvos Heikki Granholm?

    http://areena.yle.fi/audio/1-50799758

    EU:sta on tulossa paljon lainsäädäntöä joka koskee metsiä: LULUCF-asetuksen tarkennus, biodiversiteettistrategia (mm. suojelupinta-alan tavoite 30 %), kestävän rahoituksen kriteerit ja ilmastopaketti. Haastattelussa taustaa.

  • Visakallo Visakallo

    Metsän hiilipaperista saattaa tulla samantapainen kuin asuinrakennusten energiatodistuksistakin, eli pelkkä paperi muiden joukossa.

    Scientist Scientist

    Itävalta aikoo mennä EU oikeuteen jos ydinvoima hyväksytään vihreäksi. No EU ratkaissee tämän perustamalla uuden kategorian nimellä ”mahdollistava/enabling” ja maakaasulle luokan ”siirtymävaiheen energia”.

    Visakallo Visakallo

    Pakkohan Ranskalle on ydinvoima hyväksyä ja Saksalle vastaavasti maakaasu, muutenhan EU hajoaisi.

    Kurki

    Tarkoittaako esitetty 13 ha pinta-alaraja yhtä metsälohkoa/tilaa vai metsänomistajan metsiä yhteensä ? Jos tarkoittaa yksittäistä tilaa, niin epäilen että alle 13 ha tilat alkavat mennä paremmin kaupaksi.

    Ei kai näitä pinta-alaoja tässä nyt lyöty lukkoon.

    Neuvotellaan myöhemmin.

    JMa

    Hesarin uutisessa oli siis linkki komission asetukseen EUn virallisessa lehdessä.

    Sen mukaan asetusta sovelletaan 1.1.2022 alkaen eli jokseenkin pian.

    Asetuksen kohdassa 16 kirjataan: ”…, metsänomistajien on asianmukaista tehdä ilmastohyötyanalyysi.”. Liitteessä 1 on kirjattu metsänhoitoa koskevassa kohdassa 1.3: ”alle 13 hehtaarin laajuisten metsätilojen osalta ei tarvitse tehdä ilmastohyötyanalyysiä'”.

    Väittäisin, että kyllä pinta-alat on lyöty nyt lukkoon.

     

     

     

     

     

     

    Visakallo Visakallo

    No, alussa toki teettää työtä taas tämäkin uutuus, mutta keinoälyhän senkin jatkossa laskee. Miettivät jo varmasti komissiossa seuraavaa raportoitavaa aihetta.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Seuraava komission matopurkista esiin kaivettava raportoitava onkin jo tiedossa: metsäteollisuustuotteiden kaupassa pitää osoittaa, että kaupattava tavara ei ole aiheuttanut metsäkatoa tai metsän tilan heikkenemistä. Suomalainen metsätalous ei aiheuta metsäkatoa, mutta miten määritellään metsän tilan heikkeneminen?

    käpysonni

    Ei kai nuo uudet määräykset, esim. suojakaistat vesistöjen varrelle, koske jo  aiemmin  tehtyjä pystykauppoja, joita  ei ole vielä ehditty hakata?

    Jos koskee, niin mä mä…..räjähdän.

    Kurki

    Väittäisin, että kyllä pinta-alat on lyöty nyt lukkoon.

    Olen ymmärtänyt, ettei nyt hyväksyttyä taksonomia tekstiä enää  voinut muuttaa, mutta se ei olisi lopullinen. En usko, että EU kävelee yli Suomen ja Ruotsin vaatimusten metsätaksonomiassa.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Eikös suojakaista-asiaa käsitellä vasta taksonomian monimuotoisuusosiossa ensi keväänä?

Esillä 10 vastausta, 1,191 - 1,200 (kaikkiaan 2,133)