Keskustelut Metsänomistus EU:n metsäpolitiikkaa

Esillä 10 vastausta, 1,391 - 1,400 (kaikkiaan 1,531)
 • EU:n metsäpolitiikkaa

  Hamuaako EU jo kohtuuttoman paljon päätösvaltaa sen suhteen, miten Suomen metsiä käytännön tasolla hoidetaan, metsäneuvos Heikki Granholm?

  http://areena.yle.fi/audio/1-50799758

  EU:sta on tulossa paljon lainsäädäntöä joka koskee metsiä: LULUCF-asetuksen tarkennus, biodiversiteettistrategia (mm. suojelupinta-alan tavoite 30 %), kestävän rahoituksen kriteerit ja ilmastopaketti. Haastattelussa taustaa.

 • Puuki

  Koko kuvion 1/3-osa suojelussahan on se idea , että paikka jossa puu ei kasva  on suojelualuetta.  Jos tiheys on esim. 1500 kpl/ha , niin aina sinne väleihin jää se suojelualuepinta-alakin jolla ei talouspuuta kasva.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Ahaa, nyt ymmärsin! Mutta ymmärtääkö EU-taksonomi?

  Puuki

  Ne komission ohjeethan oli niin vaikeasti tulkittavia, että oma soveltaminen ei liene kiellettyä.    Niinhän ne muutkin EU.maat soveltaa sääntöjä ja direktiivejä aina omien tarpeidensa mukaan.    Suomessa vaan tahtoo olla yleensä jotkut viranomaiset tai muut instanssit oikeaoppisempia kuin sääntöjen laatijat itse.       Pietikäinenkin  on kuin ei olisi suomalainen ollenkaan, kun ei ota selvää metsäasioista,  ja sitten vain suoltaa jotakin omiaan asiasta  josta oppinut jotain viherryskurssilla tms:lla.

  KeMeRat

  Taidanpa rauhoittaa omista metsistä sen 30%, joka löytyy latvusten yläpuolelta. Siinäpä komissaari tutkii oikein suurennuslasilla. Heh heh.

  Tolopainen

  Kazakstanissa vihreä propakanda ei ole vielä pilannut kansan mieltä kuten lännessä. Täällä energian hinnannousu herättää hiljaista hyrinää ja tyytyväisyyttä. Samoin metsien laajat suojelusuunnitelmat. Kun on leivästä kysymys tartutaan lähimpään kirvesvarteen. Leikkipuheet on pidetty, diktatuuri kaadetaan.

  Visakallo Visakallo

  Kovalla innostuksella odotetiin marraskuista Glasgown ilmastokokousta. Kannatti toki odottaakin, sillä ensinmäistä kertaa näiden kokousten monikymmenvuotisessa historiassa sana kivihiili mainittiin nyt ensinmäistä kertaa kokouksen loppuasiakirjassa. Sen käytön vähentämisestä ei tosin mainittu mitään. Seuraavat vuodet Euroopassa, ja vähän muuallakin poltetaan kivi- ja ruskohiiltä, sekä maakaasua enemmän kuin koskaan maapallon historiassa. Siinä mielessä on ensiarvoisen tärkeää laittaa suomalaiset metsät oikein urakalla nielemään noiden jätökset!

  käpysonni

  Minä en jätä enää edes säästöpuita hakkuuaukolle. Heti kun moto on häipynyt palstalta, otan sahan, kaadan säästöpuut ja vien sahalle tai teen niistä polttopuita, vähän puiden laadusta riippuen.

  Gla Gla

  Mikset pyydä motokuskia tekemään tuota hommaa?

  KeMeRat

  ”Minä en jätä enää edes säästöpuita hakkuuaukolle. Heti kun moto on häipynyt palstalta, otan sahan, kaadan säästöpuut ja vien sahalle tai teen niistä polttopuita, vähän puiden laadusta riippuen.”

  Samoin teen minäkin! Mopokuskille ei auta asiasta sanoa, mumisevat vain jotain. Onneksi yhä useampi isänmaallinen suomalainen on lähtenyt mukaan tähän rintamaan.

  reservuaari-indeksi

  ”Mikset pyydä motokuskia tekemään tuota hommaa?” (poistamaan säästöpuita)

  Jotkut saattaa tosiaan mutista jotain munkkilatinaa jostain ”pykälistä ja ohjeistuksista”. Kossupullolla kuitenkin yleensä taipuu, kannattaa ainakin yrittää.

  Leena

Esillä 10 vastausta, 1,391 - 1,400 (kaikkiaan 1,531)