Keskustelut Metsänomistus EU:n metsäpolitiikkaa

Esillä 10 vastausta, 1,401 - 1,410 (kaikkiaan 1,531)
 • EU:n metsäpolitiikkaa

  Hamuaako EU jo kohtuuttoman paljon päätösvaltaa sen suhteen, miten Suomen metsiä käytännön tasolla hoidetaan, metsäneuvos Heikki Granholm?

  http://areena.yle.fi/audio/1-50799758

  EU:sta on tulossa paljon lainsäädäntöä joka koskee metsiä: LULUCF-asetuksen tarkennus, biodiversiteettistrategia (mm. suojelupinta-alan tavoite 30 %), kestävän rahoituksen kriteerit ja ilmastopaketti. Haastattelussa taustaa.

 • aegolius

  Mitähän pykäliä reva-Leena tarkoittaa? Käsitteellä viitataan yleensä lakiin, joten kiinnostaa mitä lakia Leenan mielestä tuossa rikottaisiin.

  Tuossa rikotaan ensisijaisesti ostajan kanssa tehty sopimus, jos (kun) puut on myyty sertifioituina. Jokainen kantaa vastuunsa tekemisistään.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Motokuski taitaa joutua noudattamaan sertifiointisääntöjä. Jos tulee tarkastus kyseiseen leimikkoon, joutuu tilille.

  Gla Gla

  Kaupanteon yhteydessä ostaja on kysynyt minulta säästöpuiden jättämisestä. En tiedä, jos kieltäisin säästöpuiden jättämisen, jäisikö kauppakirja allekirjoittamatta. Tai jos pyydän poistamaan kaikki puut, vastuu olisi kai minulla. Aivan kuten hakkuun jälkeen itse säästöpuut poistamallakin on.

  Jos pefc-auditointi tulisi minulle ja 3 v sitten hakatusta aukosta puuttuisi säästöpuut, tuskin alettaisiin ostajan kautta jäljittämään motokuskia. Ei, poikkema tulisi pefc-sertifikaatin ylläpitäjälle ilman sen suurempaa kyselyä. Sertifikaatin omistaja joutuisi antamaan sertifiointilaitokselle selvityksen korjaavista toimenpiteistä.

   

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Onko EU:n metsäpolitiikka osaoptimoivaa kun ilmastonmuutos ja luontokato ovat globaaleja ongelmia? Välillä voisi vilkuilla maan ja maanosan rajojen ulkopuolellekin. Siitäkin olisi suuri apu jos metsätuhot saataisiin vähemmäksi eri puolilla maailmaa.

  Mika Anttonen: ”Metsäosaamisella on globaalia kysyntää ja se on just hyvä esimerkki skaalautumisesta, jolla muutosta voidaan saada aikaan nopeastikin. Ilmastotieteilijät ovat sanoneet, että metsittäminen on välttämätön osa ilmastoratkaisua. Metsiä tarvitaan, ja paljon.”

  http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/talous/artikkeli-1.1720421

  käpysonni

  Vuosia sitten, kun tuli tämä säästöpuupykälä sertifiointeihin, niin motokuski oli jostain syystä jättänyt säästöpuiksi leimikon komeimmat, laadukkaimmat männyt, ajattelin että mitä tuhlausta, niistähän saisi laadukasta oksatonta paneelia, niinpä kaadoin ne ja vein sahalle ja höylälle ja todellakin sain tuota oksatonta paneelia tyvitukeista.  Toki sitten myöhemmin jossain leimikoissa on järkevästi jätetty s-puiksi haaparyhmiä, ne olen jättänyt sinne pystyyn.

   

  Gla Gla

  Kaupanteon yhteydessä kannattaa ottaa säästöpuut puheeksi. Voi sanoa, missä kohtaa kuviota on sopivia puita tai ainakin määritellä puulajit tms. asiat. Varmaan nykyään suurin osa kuskeista osaa itsekin valita sopivat puut, mutta parempihan tuo on ohjeistaa, niin jää vähemmän jälkipuheita.

  Visakallo Visakallo

  Minkä verran Etelä-Amerikan FSC-sertifioitujen euca-metsien hakkuissa pitää jättää säästöpuita hehtaarille? Mitä muita asioita hakkuita tehdessä siellä on huomioitava?

  Rane

  Muun muassa tämmöinen World Rainforest Movement on turhaan käynyt kamppanjaa jotta näille eucalyptusplantaaseille ei myönnettäisi FSC-sertifikaattia.Plantaasien perustaminen tuhoaa luonnon ja vie alkuperäisasukkailta maat ja elannon (pahimmassa tapauksessa hengenkin).Eli Suomessakin FSC:n,luontojärjestöjen ja metsäyhtiöiden yhteistoiminta perustuu esim.HCV:n osalta samoihin,hyviksi havaittuihin periaatteisiin kuin Verasell.Viedään metsäomaisuus ja elanto.

  Veracel: FSC’s Death Certificate (alainet.org)

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Onkohan meidänkin mouruaminen täällä Heidin määritelmän mukaista ’epäsopivaa vaikuttamista’?

  https://www.hs.fi/talous/art-2000008517735.html

  Puuki

  Muiden siivellä ei saisi mennä . Mutta niinhän se Heidikin teki tässä taannoin , kun  teetätti pimeän remontin.   No tekevälle sattuu tietysti eikä olla niin nöpönnuukia, eikä mutustella vanhoja, kunhan muut nyt ainakin hoitaa hommansa ilman siipeilyä .

Esillä 10 vastausta, 1,401 - 1,410 (kaikkiaan 1,531)