Keskustelut Metsänomistus EU:n metsäpolitiikkaa

Esillä 10 vastausta, 1,531 - 1,540 (kaikkiaan 2,131)
  • EU:n metsäpolitiikkaa

    Hamuaako EU jo kohtuuttoman paljon päätösvaltaa sen suhteen, miten Suomen metsiä käytännön tasolla hoidetaan, metsäneuvos Heikki Granholm?

    http://areena.yle.fi/audio/1-50799758

    EU:sta on tulossa paljon lainsäädäntöä joka koskee metsiä: LULUCF-asetuksen tarkennus, biodiversiteettistrategia (mm. suojelupinta-alan tavoite 30 %), kestävän rahoituksen kriteerit ja ilmastopaketti. Haastattelussa taustaa.

  • arto arto

    Kyllä suomessa luonnon soita tarvitaan. Mahtavia retkeilykohteita löytyy vaikka mitä kun pitää silmät auki. Ennemmin katselen sellaista kuin mustalle muralle kuorittua suota. Meillä melkein kaikki isot suot olleet turvesoina ei niissä metsä menesty harmaata savea ja syksyisin/keväisin tulvavettä

    Apli

    Käsittääkseni halutaan kieltää tuoreen kuitupuun poltto, vai olenko ymmärtänyt oikein?. Nyt kun sähkön tuonti idästä on loppunut ja kohta loppuu maakaasun tuonti, sekä venäläisen hakkeen ja puun tuonti on seis, en ole kateellinen energiayhtiöiden polttoaineen hankinnasta vastaaville henkilöille, haastavia aikoja edessä.. Jos tulee kova talvi ensi talvesta. Sähkön hinta tapissa, ja monet metsänomistajat odottaa puun hintojen nousua.

    pikkutukki

    Onko sylttytehdas kolmen suuren lobbarit . Halutaan puu sellu/kartonkikäyttöön ja sivuvirrat muodostavat tulosta .

    Apli

    Onko sylttytehdas kolmen suuren lobbarit . Halutaan puu sellu/kartonkikäyttöön ja sivuvirrat muodostavat tulosta .

    Hyvä kysymys, kuitupuuta on poltettu ja paljon, nyt kun idästä sen tuonti seis, niin kilpailua siitä tulee varmasti, ja kun sähkön hinta tapissa sitä haluaa muutkin kun 3 suurta, risuilla ja kannoilla ei venäläistä haketta korvata.

    Scientist Scientist

    Ei kai EUkaan täysin todellisuuden vastaisuuteen voi mennä. Ei puu fossiiliseksi muutu. Toki eihän mikään ole täysin uusiutuvaa, kyllä puunkin kohdalla korjuutyössä kuluu fossiilista energiaa ainakin toistaiseksi. Aurinkopaneelien hiilitasekin tulee positiiviseksi vasta 4-5 vuoden kuluttua (kiinaiset paneelit).

    Metsänomistajan etu Ei ole myydä energiapuuta sen alhaisen hinnan vuoksi. Toki sitä tulee aina vähän sivutuotteena jolloin sen käyttö OK.

    Kurki

    Kyllä suomessa luonnon soita tarvitaan.

    Täällä soita ennen oli 70 % pinta-alasta. Nyt vähemmän ojitusten seurauksena.

    Täällä on sanonta:” Suot leviävät kuin lentävä keuhkotauti”.

     

    Apli
    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Osa Hesarin lukijoista on taas niin metsässä mielipiteineen.

    Scientist Scientist

    Jos nyt olen oikein käsittänyt Ville Niinistön ym kommentit, puuta ei luokiteltu mitenkään fossiiliseksi. Sen sijaan EUn ympäristövaliokunnan ehdotuksessa ensiharvennuspuun käyttöä energiaksi ei saisi tukea. Energikäyttöön tulisi ohjata vain muun puun käytön sivujakeet kuten sahanpuru, mustalipeän poltto jne. Tämä esitys saattaa jossain määrin uhata Suomen ilmastotavoitteita. Hyviä kommentteja ehdotukseen löytyy mm. Prof Esa Vakkilaiselta. Ongelma on että EU koko ajan politiikallaan kaventaa puun  käyttömahdollisuuksia. Nils Thorvalds tuntui olevan melko varma siitä, että ympäristövaliokunnan kanta äänestetään myöhemmin nurin.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Ymmärsin samoin kuin Scientist. Ongelmaksi jäisi ehkä lähinnä energiapuun korjuu nuorista metsistä. Sitä ei ehkä enää jatkossa katsottaisi toiminnaksi jota saa tukea verovaroista esim. nykyisen kaltaisella kemera-rahoituksella eli pienpuun korjuun tuella. Tämä ei välttämättä aiheuta vielä suurta ongelmaa, jos energiapuun korjuu sujuu markkinaehtoisestikin. Sen sijaan se olisi ongelmallista jos bioenergiaa ei enää saisi laskea kasvihuonekaasujen inventaariossa päästöttömäksi energiaksi.

Esillä 10 vastausta, 1,531 - 1,540 (kaikkiaan 2,131)