Keskustelut Metsänomistus EU:n metsäpolitiikkaa

Viewing 10 replies - 1,621 through 1,630 (of 2,139 total)
  • EU:n metsäpolitiikkaa

    Hamuaako EU jo kohtuuttoman paljon päätösvaltaa sen suhteen, miten Suomen metsiä käytännön tasolla hoidetaan, metsäneuvos Heikki Granholm?

    http://areena.yle.fi/audio/1-50799758

    EU:sta on tulossa paljon lainsäädäntöä joka koskee metsiä: LULUCF-asetuksen tarkennus, biodiversiteettistrategia (mm. suojelupinta-alan tavoite 30 %), kestävän rahoituksen kriteerit ja ilmastopaketti. Haastattelussa taustaa.

  • Visakallo

    Sittenhän Teukka koko EU on oikein äärikepulainen!

    Visakallo

    EU:n metsäpolitiikan käytännön vaikutuksia nyky-Suomessa:

    ”Inari on puurikkaimpia kuntia Suomessa ja meille pitää polttopuu tuoda tällä hetkellä pääsääntöisesti tunturin eteläpuolelta. Se on aikaisemmin tullut näistä metsistä”, Inarin yhteismetsän puheenjohtaja Yrjö Mattila huokaisee.

    Visakallo

    Helsingin Sanomat tänään:

    EU:n Komission nyt antama asetus koskee kaikkia EU:n aiemmin annetussa luontodirektiivissä mainittuja luontotyyppejä, kuten metsiä, soita, tuntureita sekä meri- ja järvialueita. Suomessa tällaisia alueita on noin 12 miljoonaa hehtaaria, kolmasosa pinta-alasta. Ennallistaminen koskee tästä niitä alueita, joiden luontoa on muutettu ihmistoiminnalla. Jäsenmaiden on toimitettava kansalliset suunnitelmat ennallistamisesta komissiolle kahden vuoden kuluessa siitä, kun laki on tullut voimaan. Vuoteen 2030 mennessä olisi komission mukaan ennallistettava 20 prosenttia alueista, joiden tila on heikentynyt. Tavoite kiristyy asteittain niin, että vuonna 2050 kaikki heikentyneet alueet olisi ennallistettu.

    Herää vain kysymys, mistä raivataan se uusi peltomaa joka tarvitaan ennallistettujen turvepeltojen tilalle? Euroopassa niitä on peltopinta-alasta 3%, meillä 10%. – Vai onko Komissiolla olemassa suunnitelma myös ihmisten vähentämiseksi?

    Puuki

    Siinä sitä työmaata riittää, kun pitäisi saada ohjeistuksen mukaan esim. jokaiselle metsäkuviollekin  vähintään 3 eri puulajia kasvamaan.  Metsän tila paranee melko helposti uudistamisella, kun aletaan kasvattaa sekapuustoja yhden puulajin sijaan mutta ei se ole mitenkään mahdollista  jokaisella kasvupaikalla.   Rakennettujen alueiden ennallistaminen voi olla  haastavaa .  Niitä alueita on paljon Euroopassa. Miten esim. asfaltoidut aukiot saadaan ennallistettua ja metsitettyä edullisesti ?

    A.Jalkanen

    Jospa määritellään niin että peitteisenä metsänä, tärkeänä elinympäristönä tai suojakaistana tms. käsittely ennallistaa ekosysteemejä? Tähän on jonkin verran perusteitakin. Ojitetun turvemaan tila on luonnontilaa lähempänä jos ei kunnostusojiteta. Poimintahakkuiden lisääminen lisää osaltaan peitteisyyttä. Elinympäristöihin keskitetään uhanalaisten eliöiden tarvitsemia resursseja. Ennallistamista ovat myös avohakkuualan lahopuu ja säästöpuut. Meillä on siis – määritelmästä riippuen – kaikki PEFC-sertifioitu metsäala tavallaan jo nyt ennallistamisen piirissä. Kaikki suojelualueet pitää tietenkin laskea mukaan ennallistamisalaan – niissähän tehdään jo nyt ennallistamistoimia.

    Tuottavia peltoja ei tietenkään ennallisteta, vaan peltoheittoja jotka ovat eri syistä jääneet pois käytöstä.

    Visakallo

    Ennallistetaanko joka kolmas golf-kenttäkin?

    Visakallo

    Komissio kyllä ilmoitti, että viljelyssä olevat turvepellot ennallistetaan.

    Visakallo

    EU:n komissio alkaa muistuttaa yhä enemmän Titanicin orkesteria, joka jatkoi soittamista laivan upotessa.

    Teufelin Zumi

    ”Tuottavia peltoja ei tietenkään ennallisteta, vaan peltoheittoja jotka ovat eri syistä jääneet pois käytöstä.”

    Ja missä sitten on Suomessa tuottavia peltoja?

    A.Jalkanen

    Tuottavia peltoja on esimerkiksi Venäjällä ja Ukrainassa. Ai Suomessa: en osaa vastata tuohon mutta ilmaston muuttuessa kaikki meidänkin pellot tarvitaan. Olisi kovin lyhytnäköistä ja epäeettistäkin luopua niistä nyt kun maailmassa on ruokakriisi. Mitähän komissiossa on taas ajateltu?

Viewing 10 replies - 1,621 through 1,630 (of 2,139 total)