Keskustelut Metsänomistus EU:n metsäpolitiikkaa

Esillä 10 vastausta, 1,661 - 1,670 (kaikkiaan 1,739)
 • EU:n metsäpolitiikkaa

  Hamuaako EU jo kohtuuttoman paljon päätösvaltaa sen suhteen, miten Suomen metsiä käytännön tasolla hoidetaan, metsäneuvos Heikki Granholm?

  http://areena.yle.fi/audio/1-50799758

  EU:sta on tulossa paljon lainsäädäntöä joka koskee metsiä: LULUCF-asetuksen tarkennus, biodiversiteettistrategia (mm. suojelupinta-alan tavoite 30 %), kestävän rahoituksen kriteerit ja ilmastopaketti. Haastattelussa taustaa.

 • Perassic Park Perassic Park

  Ei kerro kovin hyvää suomalaisesta mediasta ettei esitettyä ja esitettyjä lukuja missään ollenkaan käsitellä tai kyseenalaisteta.

  Lienee kuitenkin päivänselvää että matematiikka vastaa J Käteisen -Me tienetaan tällä! – lausuntoa.

  Ja lukujen mittakaava on ns. valtava.

  Puuki

  ”Luonnon ennallistamisessa keskitytään toimiin jotka lisää hiilensidontaa ja -varastoja , estää tulvia jne. sen tapaisten toimien lisäämiseen  .  Ennallistamissuunnitelmat tehdään yhteistyössä kuunnellen tutkijoita, asiasta kiinnostuneita sidosryhmiä ja yleisöä.” (MLU).

  Ihan hyvältähän tuo kuulostaa kunhan ei sivuuteta esim. metsänomistajia jotka yksityismetsien osalta kustantaa  toimet .   Tutkijoiden kuuntelukin on tietysti hieno asia, jos on asioita oikiasti tutkittu eikä ”tutkittu”.

  Esim. metsien hiilitaseen parantaminen on suht. yksinkertainen asia useimmissa tapauksissa.   Jos ja kun saadaan aikaan 30-50%:n lisäkasvu ed. puusukupolven kiertoajan puun kasvuun verrattuna, niin se on selkeästi parannusta hiilen sidontaan ja -varastoihin.  Lisäksi tulee ottaa tietenkin huomioon mm. sekapuustoisuuden suosimisen edut metsien terveydelle ja muut luonnon sanelemat reunaehdot (esim. kuivien männikkökankaiden puun kasvatuksessa) .

  mehtäukko

  Puhukoon Fishermanni mitä hyvänsä, silmitön hyökkäys pohjoisiin havumetsiin on vain peitetarinaa oman pesän tuhoamisesta. Kun keskieuroopan maita aletaan ensin entisöidä edes samalle tasalle missä täällä ollaan verrannollisesti vasta opettelemassa, rahat ja elämä loppuu alkuvauhtiinsa. Kurjalistoa sitten piisaa, mutta intialaiset ja kiinalaiset vain porskuttavat savusumuissaan.

  Samalla kohtuullisuus vaateisiin löytyy luonnostaan.

  Visakallo Visakallo

  On hämmentävää, miten komissiota edustavat hollantilaiset ympäristöihmiset eivät näe kotimaansa huipuunsa tehostettua keinoviljelyä ongelmaksi ympäristölleen, mutta pohjoismainen metsä- ja maatalous onkin suoranainen uhka luonnolle. Komission linjaukset eivät siten täytä mitään tasapuolisuuden kriteeriä.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Jokainen maa tekee ennallistamissuunnitelman itse. Näitä voimme sitten vertailla kunhan ne julkistetaan.

  mehtäukko

  Ei tuohon ennallistamishörhötykseen pidä suostua,ennen kuin tasapuoliset pelisäännöt ja maksaja on tiedossa.

  Kurki

  Tomperi: Juu mutta suomi ja maailma pelstuu kun aukoille jätetään muutama pystyyn kuollut puu pystyyn ja joku pirun pitkä kanto ja kolome mäntyä…..

  Kyllä nämä sertifikaattien jättöpuuryhmät ovat hyvä juttu ja riittävä  lahopuusta riippuvaisille lajeille. Tuuli kaataa jättipuista osan ja vanhat koivut menettävät paahteessa latvansa ja alkavat lahota. Lahopuuta on kymmeniksi vuosiksi niin pystyssä kuin tuulenkaatamana maassa. Lisäksi tulee aukon kannot ja hakkuutähteet, joita Suomen metsiin jää lahoamaan hakkuissa kymmeniä miljoonia kuutioita vuosittain ja myrskyt kaataa lisää.

  Tämä lahopuuasia on jo kunnossa ilman lisäsuojelua.

  Teufelin Zumi

  Kepulien on parasta mutta venäjälle jos nykyaika alkaa ahdistamaan.

  mehtäukko

  Mutta kun zkumi huutaa kuin venäjän maaperältä! Et ole järjestelmään tyytyväinen.

  Timppa

  Tässä meikäläisen käsitys ennallistamisesta:

  Mihin tilanteeseen joku maasto ”ennallistetaan”. Epäilemättä jo kivikauden suomalaiset polttivat metsiään saakseen hirville parempia ruokamaita ja ohjatakseen niitä helpommin metsästettäviksi.

  Viljan viljelyn alettua metsät poltettiin kaskissa taivaan tuuliin.

  Suot ovat joko entisiä järviä tai metsiä. Mihin vaiheeseen ne pitäisi ennallistaa?

  Tuntuu, että EU:n komissio olisi ennallistamisen tarpeessa.

   

Esillä 10 vastausta, 1,661 - 1,670 (kaikkiaan 1,739)