Keskustelut Metsänomistus EU:n metsäpolitiikkaa

Esillä 10 vastausta, 1,681 - 1,690 (kaikkiaan 2,133)
  • EU:n metsäpolitiikkaa

    Hamuaako EU jo kohtuuttoman paljon päätösvaltaa sen suhteen, miten Suomen metsiä käytännön tasolla hoidetaan, metsäneuvos Heikki Granholm?

    http://areena.yle.fi/audio/1-50799758

    EU:sta on tulossa paljon lainsäädäntöä joka koskee metsiä: LULUCF-asetuksen tarkennus, biodiversiteettistrategia (mm. suojelupinta-alan tavoite 30 %), kestävän rahoituksen kriteerit ja ilmastopaketti. Haastattelussa taustaa.

  • Puuki

    Luke:n arvion mukaan luontopaneelin esittämän lisäsuojelun kustannukset kansantaloudelle olisi pahimmilaan   0,54 -1,15 mrd €/v,  eli 5,4 – 11,5 mrd € / 10 – vuotiskausi jolle vaikutukset on laskettu.    (L: MLU).

    Ei ole varaa tehdä noin järjettömän kalliita toimia varsinkin, kun voitasiin päästä kelpo tuloksiin paljon edullisemminkin .  Esim. lisäämällä  puun kasvatusta ja metsien hoitoa eikä suojelemalla liian paljon puita pystyyn ötökkäbaareiksi ja  lahoamaan.

    Kosteikot on minun käsityksen mukaan vesitettyjä alueita eikä niinkään enää puun kasvatukseen sopivia.   ”Monien mahdollisuuksien” sorsavesiä yms:a.   Ehkä joskus riisiä tai jotain vesipajua (ei ehkä kuitenkaan kasva hapettomalla veden valtaamalla turvemaalla) voisi kasvattaa niillä paikoilla.

     

     

    Scientist Scientist

    EU:n ennallistamisasetusluonnoksen yhteydessä on mainittu Suomen kustannuksiksi 0,9 mrd/vuosi ja hyödyksi 10 mrd (aikaväli ?). Tietääkö kukaan miten ko. summat on laskettu tai yleensä arvioitu. Tällaisia lukuja heitellään kovin kepeästi ilman että perustellaan miten laskettu.

    Puuki

    Taitaa olla suurin ongelma , kun kuunnellaan pääosin vain Eu:sta tulevaa tarinaa metsille sopivasta suojelusta ja käsittelyistä.  Siinä muutama oma meppikin mukana mitätöimässä yli 100 vuoden ajan tehtyä metsäntutkimusta , sen tuloksia , ja hyvin kehittynyttä kotimaista metsänhoitoa .

    Nyt kuulemma se on hyvää, että otettasiin huomioon todellinen hiilitase eikä  laskennallinen.   Soppii eppäillä tuota koska jos otettasiin todellinen hiilitase huomioon, niin siihen kuuluisi mm. korvaushyödyt joita saadaan korvaamalla puutuotteilla ns. fossiilisia tuotteita ja uuden puusukupolven paremman kasvun tuoma hiilinielu- ja -varastolisä.     Kannattaa henk.koht.  suosia esim. sellusta tehtyjen muovien käyttäjiä kuluttajatuoteissa – Se säästää luontoa ylimääräiseltä muovisaasteelta.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Todellinen metsänhoidon tuoma kasvunlisä sisältyy jo metsistä tehtäviin mittauksiin. Puutuotteiden korvausvaikutusta ei voi luotettavasti mitata muuten kuin laskemalla puutuotteiden hiilinielu. Tältä osin asiat ovat kunnossa. Lisäksi raportointisäännöt on oltava kaikille maille suht samat että maiden vertailu on mahdollista; Suomi ei voi sooloilla, mutta toki voi ehdottaa muutoksia sääntöihin ja vaatimuksiin.

    Todellisten päästöjen käytön vaatijat yleensä hiljenevät kun mainitsee luonnontilaisten ja ennallistettujen soiden metaanipäästöt.

    Visakallo Visakallo

    EU:n ilmoittamat ennallitamisen tuomat tulot ovat yhtä todellisia kuin taannoinen väite, että Suomen kansallisopuistoihin sijoitettu euro tuottaa 20 euroa. En tiedä, miten sekin on laskettu. Polttoaineverot ovat varmasti suurin tulo. Eväät ostetaan kaupasta, mutta olisihan sitä muutenkin syötävä. Retkivarusteiden hankinta ja maksulliset majoitukset toki tuottavat jonkinverran veroja.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Tämä ennallistamishyöty on varmaan laskettu samalla sapluunalla kuin metsästyksen virkistysarvo. Niin kuin metsässä ei voisi virkistäytyä muuten kuin aseen kanssa.

    Scientist Scientist

    Nämä laskelmat pitäisi läpivalaista. Kai komissiolle voi lähettää kyselyn, en tiedä vastaavatko. Tai ehkä on jokin julkaisu, josta hyötylaskelma löytyy.

    Visakallo Visakallo

    Aarre-lehden mukaan Suomi on eurooppalaisissa ilmasto- ja ympäristöpiirien julkaisuissa jostain syystä nostettu esiin maana, joka polttaa metsänsä savuna ilmaan. Samassa yhteydessä päivitellään, ettei Suomi tuota energiaansa vuorovesivoimaloilla! Jos ympäristöväen tiedon taso on tätä luokkaa, niin eipä tarvitse enää ihmetellä EU:n komission sekopäisiä julistuksia.

    Puuki

    ”Todellinen metsänhoidon tuoma kasvunlisä sisältyy jo mittauksiin”.

    Niin mutta kun sitä kaikkea mittaustietoa ei käytetä ihan oikein tulevaisuuden ennustamiseen.  Metsänviljelyn hiilitasetta parantava vaikutus esim. ei näy nykyhetken mittauksissa joiden perusteella tehdään arvioita pitkälle aikavälille.  Ei kait sitä hiilitasetta vain yhden tai kahden vuoden” tarpeiksi” hyödytä laskea ? (vaikka niin tehdäänkin, kun yksittäisen vuoden tapahtumat on aina tapetilla, jos sattuu olemaan keskimääräistä huonompi hiilinieluvuosi menossa Suomessa).

    A.Jalkanen A.Jalkanen
Esillä 10 vastausta, 1,681 - 1,690 (kaikkiaan 2,133)