Keskustelut Metsänomistus EU:n metsäpolitiikkaa

Esillä 10 vastausta, 1,691 - 1,700 (kaikkiaan 2,131)
  • EU:n metsäpolitiikkaa

    Hamuaako EU jo kohtuuttoman paljon päätösvaltaa sen suhteen, miten Suomen metsiä käytännön tasolla hoidetaan, metsäneuvos Heikki Granholm?

    http://areena.yle.fi/audio/1-50799758

    EU:sta on tulossa paljon lainsäädäntöä joka koskee metsiä: LULUCF-asetuksen tarkennus, biodiversiteettistrategia (mm. suojelupinta-alan tavoite 30 %), kestävän rahoituksen kriteerit ja ilmastopaketti. Haastattelussa taustaa.

  • Tomperi

    ”Todellinen metsänhoidon tuoma kasvunlisä sisältyy jo mittauksiin”.

    Eikös se metsänksasvun notkahdus johdu liian voimakkaista metsien harvennushakkuista?

    Jos ensiharvennus metsässä on puuta 150 kuutiota ja vuotuinen kasvu 15 kuutiota ja siitä hakataan 70 kuutiota pois, hakkuun jälkeen 80 kuutiota.   Kasvaako metsä hakkuun jälkeen edelleen 15 kuutiota vuodessa?

    Visakallo Visakallo

    Jos on EU:n komissiolla ja kansalaisilla omat todellisuutensa, niin eipä siinä pieni Suomikaan toiseksi jää. Pääkaupunki elää omassa todellisuudessaan ja muu Suomi taasen omassaan:

    https://www.hs.fi/mielipide/art-2000008923567.html

     

    mehtäukko

    ”…Eikös se metsänksasvun notkahdus johdu liian voimakkaista metsien harvennushakkuista?..”  No ei.

    Harvennuksiahan tehdään kehitysluokkien ja kasvukehityksen mukaan lomittain. Aiemmin tehdyt ovat kiihdyttäneet kasvunsa maksimiin, kun osaa aloitellaan jonka kasvu on hoitamattomuuttaan jo taantunut. Sellaisia pölvästejä on uinumassa.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Jossain pienessä määrin voisi metsien kokonaiskasvun notkahdukseen vaikuttaa myös harventaminen liian harvaksi (joka on mittausten mukaan yleisin virhe harvennushakkuissa) tai ylipäänsä harventaminen (kuten Tomperi edellä ehdottikin), sekä uuden metsälain sallima aiempi päätehakkuuikä. Harvennushakkuita on tehty viime vuosina todella paljon eli laajoilla alueilla. Harvennushakkuiden määrä on kasvanut, päätehakkuiden määrä ei juurikaan, paitsi suhdannevaihteluita on.

    Suurin syy lienee kuitenkin ikärakenteen vanheneminen, koska se vaikuttaa laajoilla alueilla. Lisäksi kasvun alenemaa on havaittu nimenomaan männiköissä joita perustetttiin innolla menneinä vuosina. Kuusikot ovat vielä keskimäärin nuorempia?

    Lisäksi pohjoisessa harvennusrästit joita on kuitenkin merkittävä määrä eli miljoonan hehtaarin luokkaa eli 5 prosenttia metsämaan pinta-alasta.

    Husq165R

    Suomea uhkaa tulevana syksynä poikkeuksellisen monta katastrofia, kaikki samaan aikaan:

    Selkeänä ykkösenä metsien holtiton vanheneminen.

    Muita vitsauksia matkalla armageddoniin on hankala laittaa pahemmuusjärjestykseen, mutta ne ovat:

    -sähkökantaverkon romahtaminen (datakeskukset)
    -eläkejärjestelmän kaatuminen
    -energiakaaos (sähkön kwh-hinta useisiin euroihin)
    -hallitsematon muuttoliike kaupungeista maaseudulle

    Lista varmasti täydentyy vielä ja jotain saattoi unhoittuakin.

    Visakallo Visakallo

    Me kaikki, kuten Husq165R itsekin, (Monesko nimimerkki on jo menossa?) hartaasti toivomme, että olet väärässä.

    Rane

    No niin EU-parlamentti siis äänesti maakaasun ja ydinvoiman vihreäksi energiaksi.Ilmeisesti saman logiikan mukaan metsäenergia ei sitä ole…

    https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/metsa/0635bb6b-0745-46a5-859b-33070015c221

    Apli

    Hullu mailma on nykyään, maakaasu vihreeä energiaa, turve ja puu ei ole.. Halutaan Suomeen vielä pahempi energiagriisi kun Saksassa josta Fortumin johdon ansiosta saadaan miljardien lasku suomalaisille veron maksajille…

    mehtäukko

    Tässä taas kerran nähdään eurostoliiton logiikka, johdonmukaisuuden puute ja mielivalta. Tempuilla ja suunnitelluilla kurjistuksilla komissio saavuttaa ansaitsemansa: kunniaton ,tyhjänpäiväinen ja kallis rupusakin suojatyöpaikka.

    Puuki

    Maakaasu ei voi oikein olla uusiutuvaa energiaa kuten ei ruskohiili eikä kivihiilikään.   Biokaasu ja puun sivutuotteiden polttaminen sen sijaan on sitä.  Miksi niiden tuotantoa ja käyttöä ei pyritä lisäämään ?  Polttopuun pienhiukkasetkaan ei ole esteenä, kun niitä päästöjä voidaan merkittävästi vähentää monin eri tavoin suht. helposti.

Esillä 10 vastausta, 1,691 - 1,700 (kaikkiaan 2,131)