Keskustelut Metsänomistus EU:n metsäpolitiikkaa

Esillä 10 vastausta, 1,911 - 1,920 (kaikkiaan 2,133)
  • EU:n metsäpolitiikkaa

    Hamuaako EU jo kohtuuttoman paljon päätösvaltaa sen suhteen, miten Suomen metsiä käytännön tasolla hoidetaan, metsäneuvos Heikki Granholm?

    http://areena.yle.fi/audio/1-50799758

    EU:sta on tulossa paljon lainsäädäntöä joka koskee metsiä: LULUCF-asetuksen tarkennus, biodiversiteettistrategia (mm. suojelupinta-alan tavoite 30 %), kestävän rahoituksen kriteerit ja ilmastopaketti. Haastattelussa taustaa.

  • Nuakka

    Juuri noin! Hyvä että jaksat kertoa asiallisesti tilanteen vaikka vastapuoli yleensä rakentavasti aloittaa ” Ei metsää voi omistaa ja vaikka omistaisikin olet tehnyt kaiken väärin etkä ymmärrä siitä mitään kun kokemustietoa ei voi verrata tieteeseen.” Saattaisi jopa löytyä jokin hyvä yhteinen linja asioihin jos ls-väki hieman miettisi miten asiansa esittää. Täälläpäin onkin jo sanonta ” Kun Niinistön Ville somessa vingahtaa, moto aavistushakkuulle singahtaa”

    Visakallo Visakallo

    Oli aivan hyvä, että lähtivät taksonomia- ja muissakin metsäasioissa EU:n piireissä täydelle laukalle ja asiat siirtyvät nyt seuraavalle parlamentille ja komissiolle. Uskon vahvasti, että EU:n jäsenmaissakin puolueet joutuvat jo tarkemmin miettimään, ketä asettavat vaaleissa ehdolle, ja äänestäjät miettivät, ketä äänestävät.  EU:n politiikassa tapahtuu paluu maan pinnalle.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Tämän komission ja parlamentin ”Pandoran lippaasta” riittää vielä vitsauksia: jotkut yrittävät rajoittaa puun käyttöä energiaksi. Suomalaiset EU-parlamentissa aktivoituneet asiaa vastustamaan. Muita maita komppaa. Parempi että aktivoituivat myöhään kuin ei ollenkaan. Vielä parempi olisi ollut jos olisi oltu hereillä hiilinieluasioissakin.

    ”Suomen lisäksi lausunnon antajina ovat Ranska, Baltian maat, Tšekki, Bulgaria, Puola, Romania ja Slovenia. Paperin perusteella maat pitävät tärkeänä tukien säilyttämistä muun muassa metsänhoidollisista harvennuksista syntyneelle biomassalle, halkaisijaltaan pienelle pyöreälle puulle sekä muun muassa metsäpalojen, tuholaisten ja tautien vahingoittamille puille sekä metsäteollisuuden jätteille ja tähteille.”

    ”Direktiivi on osa pakettia, jossa EU-alueen kasvihuonepäästöjä on tarkoitus vähentää 55 prosenttia vuoteen 2030 mennessä ja saada unionin alueesta kokonaan ilmastoneutraali vuoteen 2050 mennessä.”

    Lähde: Helsingin Sanomat.

    https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000009381412.html

     

     

    reservuaari-indeksi reservuaari-indeksi

    Aika monessa kohtaa puupohjaisista energialähteistä on noissa pöydissä puhuttu siirtymäkauden ratkaisuina.

    Voi sitten miettiä että miten kauan siirtyminen kestää ja mihin siirrytään. Arvailujen perusteella pitkän linjan tähtäimessä tuskin on esim. kivihiili tai turve.

    Lauri

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Tuossa on hyvin esitetty tilastotietoja meidän ja muun Euroopan metsävaroista. On metsää vielä etelämpänäkin.

    https://www.luke.fi/sites/default/files/migration_wp/metsavarat-Luke_suomi_20210727.pdf

    Tomperi

    Muistan kyllä, lähes joka vuosi sanotaan että Suomen metsien kasvu  enemmän kuin mitä hakataan. Ei ole merkittäviä metsäpaloja, eikä muutakaan kummosempaa?  Mihin ne metät mahtuu jos tämmönen meno jatkuu pitkään?

    Tomperi

    Muuten, en missä keskusteluketjussa  se olikaan, A.Jalkanen ei ymmärtänyt tai se oli että se oli epäolennaista onko suhteellista vai absoluuttista.  Sen vuoksi toivon mutta samalla epäilen että pystyiskö hän tai joku muu korkean koulutuksen omaava tekemään sen, että muuttaisi nämä A.Jalkasen esittämän linkin tulokset absoluuttisena suhteellisuuden sijaan.  Hiilidioksidi päästöihin, mikromuovi päästöihin, ei voi vaikuttaa suhteellisuudella vaan täydellisellä absoluuttisuudella.  Se on harmi että tätä yksinkertaista asiaa eivät ole ymmärtäneet ns mepit jotka ovat valittu ajamaan suomen asiaa EEUUssa, naureskelevat partaansa jos heillä sellainen on tai noh ymmärtävät kyllä.

     

    Tomperi

    Mehtäukko, vakuuttuneimpia Suomen erinomaisuudesta ovat he, jotka eivät ole tutustuneet maailmaan Suomemme nykyisten rajojen ulkopuolella.  Tietämättömyys on varmuuden tae.

    Eilen laskin moinessako maassa olen käynyt, 16, epävarmuutta aiheuttaa tämä ns entinen Jugoslavia, lasken sen yhdeksi koska sen uudeleen muodostumisen jälkeen en ole siellä käynyt. Kuuteen maahan  olen tutustunut perusteellisemmin kuin ns turisti.

     

    Visakallo Visakallo

    Millä tavalla Tomperi se ulkomaan tuntemuksesi näkyy jokapäiväisessä elämässäsi ja kirjoituksissasi tänne Metsälehden palstalle?

    Tomperi

    Se näkyy siinä että että saan ns metsäviisaita hermostumaan ja se jos mikä minua huvittaa. Propagandaan kuulu se että toisinajattelijat tai toisin sanovat tyrmätään tai heidät unohdetaan. Toisalta surettaa että asioita esitetään faktoina jotka eivät ole tosia, Olen ällistynyt tavasta kuinka metsäasioista informoidaan suomalaisia, pokkana voidaan väittää täydellisiä epätosia.  Koen olevani kuin Jeesuksen opetuslapsi joka oli Jeesukselle rakkain mutta hankalin, hän joka ei Jeesusta kavaltanut,  Enkä tarkoita tällä yhtyhteen kirkon oppeja… voishan jatkaa mut olkoon

Esillä 10 vastausta, 1,911 - 1,920 (kaikkiaan 2,133)