Keskustelut Metsänomistus EU:n metsäpolitiikkaa

Esillä 10 vastausta, 241 - 250 (kaikkiaan 840)
 • EU:n metsäpolitiikkaa

  Merkitty: 

  Hamuaako EU jo kohtuuttoman paljon päätösvaltaa sen suhteen, miten Suomen metsiä käytännön tasolla hoidetaan, metsäneuvos Heikki Granholm?

  http://areena.yle.fi/audio/1-50799758

  EU:sta on tulossa paljon lainsäädäntöä joka koskee metsiä: LULUCF-asetuksen tarkennus, biodiversiteettistrategia (mm. suojelupinta-alan tavoite 30 %), kestävän rahoituksen kriteerit ja ilmastopaketti. Haastattelussa taustaa.

 • Perassic Park Perassic Park

  Jessi, -pessimisti ei pety.

  Suomi on lähinnä altruistinen sairaanhoitaja jolle etelän maat nauravat matkalla pankkiin.

  Miksi nyt yhtäkkiä olisi toisin?

  Tolopainen

  EU alkaa näyttää aika haitalliselta yhteisöltä. Sehän onkin sosialistien luoma yhteisö. Ei ole oikein mitään linjaa miten päästöjen vähennysten pitäisi edestä. Helpointa tietenkin on kohdistaa toimia Euroopan reuna-alueille pieniin maihin. Turpeen polton jo estivät ja nyt hääräävät metsiemme ja peltojemme kimpussa. Noutaja tulee, jos ei malli muutu.

  Visakallo Visakallo

  Jotain tulee Suomen ja EU:n suhteessa tapahtumaan, sillä näin se ei voi enää kauan jatkua. Kun meidät sidotaan taloudellisesti EU:n velkajärjestelmään, ja samaan aikaan metsämme ilmastososialisoidaan, ei maamme voi siitä selviä.  Parhain ratkaisu on aina hallittu muutos, -johon jaksan vielä uskoa, mutta on olemassa myös vaara, että olemmekin äkkitilanteessa, jossa tärkeintä on kansallinen turvallisuus ja taloudellinen selviytyminen. Suomen puolustusvoimat ovat yhdessä vastuullisten poliitikkojen kanssa tehneet työtä jo 30 vuoden ajan syventäen Nato-yhteistyötämme. Sotilasliitton jäseneksi liittyminen alkaa siten käytännössä olla lähinnä ilmoitusluontoinen asia.

  Tolopainen

  Eurooppalainen sosiaalisoppa on   aika vetistä, siis se mitä jaetaan syrjäseuduille. Kaikki direktiivit on tehty tiheästi asuttua Keski-Eurooppaa varten. Jätevesiä ajetaan satoja kilometrejä vaikka vapaata luontoa on lähellä, johon tarvittaisiin ravinteita. Naapuri ajaa tuhansia kuutioita lietettä pelolle ja huvila-asukkaan 3m3 jätevedet pitää ajaa jätevedenpuhdistamolle.

  Kohta jätehuolto kotitaloudelle maksaa enemmän kuin kuukauden ruuat.

  Kierrätyskeskuksessa on henkilöitä purkamassa kuormaa, kun sinne vie vanhaa tavaraa, kaupassa ei kukaan laita tavaroita ostoskassiin. Miten tällaiseen voi olla varaa.

  Puuki

  Metsän vuosikasvua ei voi enää lisätä kovin paljon, jos kuusettuminen jatkuu nykytasolla.  Kuusettuminen kuivahkoilla kankailla (hirvien vuoksi) ja lisäksi jk:n metsissä, jos se mh-tapa lisääntyy nykyisestä.

  Suomen metsien suojelureservaatiksi ja yhteiseksi hiilinieluksi saaminen on EU:n komission tyhmimpiä hankkeita.   Avohakkuukielto ei edes edistäisi hiilinielun lisäämistä vaan päin vastoin vähentäisi nielua.  Ovat ehkä astuneet siinä luulossa vihreiden ympäristöjärjestöjen loppareiden ansaan.      CO2:n kerääminen saattaa olla vain keppihevosena  suurempien EU-maiden omien laskennallisten päästöjen kompensointi tähtäimessä.

  käpysonni

  Noin yksilötasolla, miten sitä jaksaa enää motivoitua metsänhoitotoimenpiteisiin,jos on epävarmuutta siitä, miten metsiä saa tulevaisuudessa käsitellä. Vielä on jaksanut, kun on ajatellut että jälkipolvi hyötyy varhaisperkauksista, taimikonraivauksista, ensiharvennuksista,ojien perkaamisista ym.  Mutta hyötyykö enää tulevaisuudessa? Ja kiinnostaako niitä edes omistaa metsää, jos siitä ei saa taloudellista hyötyä. Itsellä 2 lasta, jotka sen verran pieniä vielä, etteivät oikein näistä metsäasioista vielä ymmärrä.

  mehtäukko

  Kyllä siinä vaan luotettava terveen järjen löytymiseen! Jos sitä liian pitkälle miettii, katasroohvi tulee.

  käpysonni

  Mehtäukko, eu:lla ja terveellä järjellä ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa.

  Nää meidän kouhot tottelee nöyrästi ja kirjaimellisesti kaikkia määräyksiä mitä eu:sta tulee.

  mehtäukko

  Sitten laita pillit pussiin! Minä en.

  Tolopainen

  Niin kauan kuin ihmiset saavat hillittömästi lisääntyä kaikenlaiset toimet päästöjen vähentämiseksi tulevat epäonnistumaann. Jos väestöä on 5mrd liikaa maapallon kestokyvylle. Ainut keino on lisääntymisen rajoittaminen. Eurooppa ei mitenkään kestä Afrikasta tulevaa siirtolaisuutta.  Jos Afrikan maat antavat väestönsä kasvaa, niiden on tehtävä se niin, että väestö pysyy omassa maassa.

  Muslimit saavat ottaa neljä vaimoa, katoliset haluavat kieltää abortit, suksikoot kuuseen tältä avaruusalukselta. Täällä ei ole varaa hölmöilyyn, paratiisi ei odota.

Esillä 10 vastausta, 241 - 250 (kaikkiaan 840)