Keskustelut Puukauppa Finnpulp

Esillä 10 vastausta, 251 - 260 (kaikkiaan 282)
 • Teufelin Zumi

  Nähtävästi Magneettimedia tutkii ja paljastaa.

  Tolopainen

  Miksi Finnpulp ei rakenna sellutehdasta Kemijärvelle, siellä olisi luvitus valmiina. Kuitupuukin Lapissa on 50% halvempaa kuin Savossa. Ehkä maailman halvinta havukuitua olisi tarjolla. Myrskypuutkin vielä suurimmaksi osaksi korjaamatta miljoona kiintoa ainakin.

  Puuki

  Kemijärvellä on halpoja asuntojakin . Mutta pitkät kulj.matkat estää ehkä tehtaan rakentamisen.   Paltamoon se uusi biosellutehdas pitäisi tehdä keskelle hyvää hankinta-aluetta jossa sopivaa harvennuspuuta riittää joka suunnassa.  Löytynyt tikankontti -vai mikäsen yllättäen löytyneen harvinaisuuden nimi nyt  olikaan – voitaisiin ihan hyvin siirtää eri kohtaan mäntykangasta.  Onnistuu nykytekniikalla tutkia ja löytää juuri samanlainen kasvupaikka ja tehdä varovainen siirtoistutus .

  Tomperi

  Mistä ne työntekijät saatas sinne Paltamoon?  Äänekoskelle tekivät tehtaan niin noin 60 maasta oli tehtaan tekijät ja töllisyys ei muuttunut Jyväskylän suunnalla mihinkään, merkittävin vaikutus paikallisen väestön kannalta oli se että paskatauti iski paikkakunnalle ja juomaveestä tuli puutetta. Ja yhteiskunta investoi runsaassti infraktuuriin. Työntekijät tehtaalle pitäs kouluttaa kuka se töihin Lappiin haluaa kuin muutamat, ja tulijoita ois kyllä venäjältä ukrainasta valkovenäjältä Thaimaasta Puolasta, tuskin Virosta ja heitä ee haluta Suomeen ja jos yrittää töitä heille hankkia ja työllistää niin joutuu heleposti linnaan….

   

  Kalle Kehveli

  Työntekijöitä on runsaasti. Palkanmaksajia vähän. Pohjoisen kaivoksille löytynyt hyvin työvoimaa, kyllä sinne on menijöitä.

  isaskar keturi

  Niin meni se UPM:n tehdaskin vapaamielisempään maahan. Mitähän tapahtuisi, jos metsänomistajat laittaisi UPM:n puolen vuoden puunmyyntisulkuun? Lähtisikö loputkin tehtaat vai kääntyisikö suunta?

  Mutta hienoa, että meillä on vihreitä maailmantuskaa ja -vastuuta kantavia ministereitä. Saadaan saastuttava auringonlaskun ala ajettua ulkomaille saastuttamaan ja hiilijalanjälkeä kasvattamaan.

  mehtäukko

  Ei muuttuisi suunta. Uutisten lukija haastatteli Hangon kaupunginjohtajaa joka voivotteli ja pyysi valtiota apuun että kuinka näin pääsikin käymään???!!

  Ei ole sekään herra tainna seurata maailmanmenoa kummoisesti. Olisi vaan akt:n päättömyyksiä seurannut tarkemmin ja kiittelisi kokon klaania nyt saavutuksista.

  Visakallo Visakallo

  Taloussanomien mukaan Jussi Pesosen viime vuodet ovat sujuneet UPM:n ruorissa taloudelliselta kannalta erinomaisesti ja yhtiöllä on varaa myös suurinvestointeihin. Ne näyttävät suuntautuvan Suomen ulkopuolelle, kuten Saksaan ja nyt Hollantiin. Tämä voi olla merkki tulevasta. Pesonen  totesi hiljattain Twitterissä, että lakot ja tukilakot vaikuttavat eniten UPM Communication Paperin henkilöstön tulevaisuuteen.

  isaskar keturi

  Ettei kävisi kuten suuren lännen valloituksessa – häntä koipien välissä tappiot niellen takaisin… Tosin sinne kun tehtaan laittaa, niin sen sulkeminen on niin kallista, että kyllä se on Suomessa tehdas sitten lopetettava ja puut kärrätään sitten Suomesta Hollantiin. Ai niin Suomihan on EU-strategioissa suunniteltu suojelu- ja virkistysalueeksi ja savujen nielijäksi (=hiilinielu).

  Oli muuten Kotka se toinen pitäjä, joka kuitenkin onnistui Googlen palvelinkeskuksen saamaan.

  Tolopainen

  Paperidivisioona oli tehnyt tappiota neloskvartaalilla. Sähkön myynnistä oli tullut kaikkien aikojen paras tulos. Paprutehtaiden kolmen kuukauden pysäytys tuottaa paljon enemmän kuin niiden pitäminen käynnissä, kun paperintuotantoon varattu sähköenergia voidaan myydä markkinoille.

   

Esillä 10 vastausta, 251 - 260 (kaikkiaan 282)