Keskustelut Metsänomistus FSC:n riskialue yllätti

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 802)
 • FSC:n riskialue yllätti

  1.7.2019 Maaseudun Tulevaisuudessa kerrotaan heinolalaisesta metsänomistajasta, jonka normaalisti hoidettuun talousmetsään oli pyytämättä ja yllättäen ilmestynyt 80 hehtaarin FSC:n HCV-merkintä. Tästä korkean suojeluarvon HCV-merkinnästä ei tule minkäänlaista ilmoitusta metsänomistajalle. Metsänomistaja ei itse ole mukana FSC-sertifikaatissa, vaan PEFC:ssä. Asia tuli sattumalta ilmi vasta lumituhojen takia tehtävän metsänkäyttöilmoituksen yhteydessä. Samalla omistajalla on entuudestaan jo Natura 2000 alue, valkoselkätikan suojelualue, sekä kallioidensuojelualue. Kyllä aivan aiheellisesti voidaan jo mukailla vanhan taistolaislaulun sanoja, että ”Metsäsi eivät ole sinun metsiäsi!”

 • Scientist Scientist

  Laitoin FSC:n toimistolle kyselyn omaa metsääni koskien. Saa nähdä mitä vastaavat vai vastaavatko mitään. Olisi kohtuullista saada tietää tällaiset asiat myös metsänomistajan eikä vain metsäteollisuuden. Toivottavasti joku vuotaa aineiston joskus julkisuuteen.

  Riippumaton ajattelija

  Visakallo, siitä minä en tiedä miksi metsänomistajille ei ole jaettu aineistoa. En myöskään tiedä millä tavalla se tekee siitä vähemmän markkinataloutta. Voihan sitä aineistoa kysyä vaikka joltain puunostajalta, että onko oma metsä hcv-alueella.

  Toisaalta jos aineisto vuodettaisiin julkisuuteen, niin tulisi varmaan melkoinen puukaupallinen hullunmylly.

   

  Visakallo Visakallo

  FSC:n tämänkaltainen toiminta johtaa lopulta siihen, että uskottavuutensa säilyttämiseksi heidän on lopulta avattava kaikki eri maita koskevat tiedostonsa. FSC on suuri mafiatyyppinen suojelurahajärjestö, jonka todellinen yhteys luonnonsuojeluun on erittäin ohut.

  Riippumaton ajattelija

  Sanos muuta. Siitä huolimatta ne on hyvin pelannut korttinsa kun määrittelee Suomessakin jo, että kuinka ja mistä saa hakata metsää

  jees h-valta

  Onhan tuo FSC jo minullakin monta vuotta ollut mutta enpä ole siitä vielä mihinkään murheisiin törmännyt. Kait senkin kanssa voi elää mutta avointa pitäisi tiedon kulku kyllä olla. Myös metsäyhtiö voisi infota miten aina kohdallaan olevassa hakkuussa tuo vaikuttaa. Jos vaikuttaa mitenkään. Metsä-Grouphan tuon on tarjonnut ilmaiseksi silloin kun jäsensopimus tehtiin.

  Puuki

  ”Ilmainen” fsc- sertifionti edellyttää, että sen hankkija myy puunsa vain ko. firmalle. Ainakin niin on annettu ymmärtää.  Toisen firman sertitodistuksella ei ilmeisesti saisi sitä lisäropoa mottihintaan.

  jees h-valta

  Puukilla vain kaunaista arvailua. Ei mitään ainakaan minulle ole moisesta uhiteltu. Kaupallinen maailmahan tämä on ja varmasti silloin jos jotain annetaan vastahuomiotakin odotetaan. Yleensäkään sopimusjäsen maksa juuri mistään ylimääräisestä vaan ainoastaan raskaammat ostopalvelut he jälleenveloittavat. Sinällään suuri etu kun tietää mhy:n kaikesta rahastuksen.

  tamperelainen tamperelainen

  Kyllä metsäteollisuus on haistanut vaikuttamisen paikan viherkomukoiden kanssa,tarkoituksena ajaa yksittäinen MO ahdinkoon,uskotaan saatavan MO yhtiöiden talutusnuoraan,puun hintaa voisi vapaammin runkata

  Riippumattoman mainostamaan markkinatalouteen on kuuulunut myös metsäteollisuuden erilaisten metsäveroviritysten rakentelu demareitten kanssa

  nuori isäntä

  Kertokaapa nyt mitä HVC- merkintä köytännössä tarkoittaa metsässä. Ei haukkuita /puunmyyntiä ikinä siltä alueelta? Ei myöskään kauppaa niiden puunostajien kanssa jotka eivät ole FSC:ssä? Nyt täytyy nostaa käsi merkiksi etten itse tiedä.

  Visakallo Visakallo

  Eipä sitä taida tarkasti tietää monikaan, mutta aivan tavallisella järjellä ajateltuna kysymys on petoksesta, jolla asiat saadaan näyttämään joltakin. Totuus selviää aikanaan, kunhan asia saa riittävästi huomiota. Jos oltaisiin aivan rehellisesti liikkeellä, asiaa ei oltaisi salattu metsänomistajilta, jotka sentään omistavat ko. metsät. Teollisuudella ja FSC:llä tätä omistus-, eikä määräysoikeutta kun ei lain edessä viime kädessä ole. Tämänkaltaiset asiat päätyvät jossain vaiheessa tuomioistuinkäsittelyyn, ja silloin katsotaan, onko eri osapuolilla siihen minkä verran intressejä.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 802)