Keskustelut Metsänomistus FSC:n riskialue yllätti

Esillä 2 vastausta, 801 - 802 (kaikkiaan 802)
 • FSC:n riskialue yllätti

  1.7.2019 Maaseudun Tulevaisuudessa kerrotaan heinolalaisesta metsänomistajasta, jonka normaalisti hoidettuun talousmetsään oli pyytämättä ja yllättäen ilmestynyt 80 hehtaarin FSC:n HCV-merkintä. Tästä korkean suojeluarvon HCV-merkinnästä ei tule minkäänlaista ilmoitusta metsänomistajalle. Metsänomistaja ei itse ole mukana FSC-sertifikaatissa, vaan PEFC:ssä. Asia tuli sattumalta ilmi vasta lumituhojen takia tehtävän metsänkäyttöilmoituksen yhteydessä. Samalla omistajalla on entuudestaan jo Natura 2000 alue, valkoselkätikan suojelualue, sekä kallioidensuojelualue. Kyllä aivan aiheellisesti voidaan jo mukailla vanhan taistolaislaulun sanoja, että ”Metsäsi eivät ole sinun metsiäsi!”

 • Gla Gla

  Nyt olisikin kiinnostava saada ennakkotapaus siitä, kuka on aiheuttanut vahinkoa ja kenelle. Kartellilakihan on näyttövelvoitteen osalta erilainen kuin suuren savotan aikana.

   

  mehtäukko

  Sivulla 80 oleva Virkamiehen käsitys yhteismetsän ajautumisesta  joutomaaksi on käsittämätön. On yleisen oikeustajun vastaista, että joku harhainen järjestö ajaa yksityisomisteista rahalla lunastettua laillista tahoa arvottomaan huutolaisasemaan!

  Jos yhteiskunta on sellaisen suojelija, latokoon rahat tiskiin.

Esillä 2 vastausta, 801 - 802 (kaikkiaan 802)