Keskustelut Metsänomistus FSC:n riskialue yllätti

Esillä 10 vastausta, 791 - 800 (kaikkiaan 802)
 • FSC:n riskialue yllätti

  1.7.2019 Maaseudun Tulevaisuudessa kerrotaan heinolalaisesta metsänomistajasta, jonka normaalisti hoidettuun talousmetsään oli pyytämättä ja yllättäen ilmestynyt 80 hehtaarin FSC:n HCV-merkintä. Tästä korkean suojeluarvon HCV-merkinnästä ei tule minkäänlaista ilmoitusta metsänomistajalle. Metsänomistaja ei itse ole mukana FSC-sertifikaatissa, vaan PEFC:ssä. Asia tuli sattumalta ilmi vasta lumituhojen takia tehtävän metsänkäyttöilmoituksen yhteydessä. Samalla omistajalla on entuudestaan jo Natura 2000 alue, valkoselkätikan suojelualue, sekä kallioidensuojelualue. Kyllä aivan aiheellisesti voidaan jo mukailla vanhan taistolaislaulun sanoja, että ”Metsäsi eivät ole sinun metsiäsi!”

 • Virkamies

  Maasedun nettilehdessä yhteismetsän pomo valitti kuinka valtio ei suostu ostamaan ja maksamaan riskialueesta mitään. Miksi valtion pitäisi ostaa ja  maksaa?  Yhtiöt eivät puita osta, joten puuston arvo on 0 euroa. Osakkaat ehkä ostavat pienen osan puista itselleen polttopuiksi. Jos yhteismetsä ei halua pitää aluetta omistuksessa, sen olisi järkevintä lahjoittaa riskialue Suomen valtiolliolle/Metsähallitus suojelualueeksi.  Lahjakirjan allekirjoitustilaisuudesta voisi julkaista mediatiedottteen kuinka suomaiset metsänomistajat  suojelevat vanhoja metsiä ja hiilinieluja lahjoittamalla tuhansia  hehtaareja metsää valtiolle KORVAUKSETTA suojelualueeksi.  Valtiolla lienee miljoonille tärkeämpääkin käyttöä kuin maksaa jollekin yhteismetsälle tyhjästä.

  Metsuri motokuski

  Ei varmaan virkamies tekisi näin omillekkaan metsille niin miksi velvoittaa muita. Mutta jos metsää ei ole, niin kuin oletan, niin hän voisi lahjoittaa muuta omaisuuttaan valtion käyttöön korvauksetta. Vaikkapa autonsa vanhuspalveluiden käyttöön.

  Puuki

  Ei tuossa tapauksessa valtion  tarvitsekaan korvata mitään vaan sen tahon josta hakkuukielto on lähtöisin. Siellähän on jo vastaavia alueita rauhoitettu suurin osa koko alueesta valtion toimesta pääosin. Lisärauhoitukset kustantakoon sen aiheuttajat. FSC-sertifikaati firma on maailmanlaajuinen ja rikas organisaatio. 7 milj.  suojelualueesta olisi vain pikku summa hyvästä pr:stä käytännön metsänsuojelusta. Jokainen osaa vaatia muilta vaikka mitä, harvempi toteuttaa itse niitä vaatimuksiaan.

  Rane

  Virkamiehestä tuli mieleen toinen metsäalan vaikuttaja Petteri Niskanen.Jos nimi ei tunnu tutulta niin hän toimi Luonto-Liiton pääsihteerinä kun järjestö rahoitti ja organisoi näitä metsäsotia.Kuten täälläkin esillä ollutta Sopenmäen Heinosenahoa.Sattui silmään uutinen jonka mukaan näyttäisi että  Petteri on jatkanut rahavarojen junailua myös myöhemminkin.

  https://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/389200-myyrmaki-liikkeen-vetaja-konkurssissa-ulosotossa-ollut-93-000-euron-velat

  Tekstiili metsuri

  Tämän päivän Hämeen Sanomissa juttua. Asia viety kilpailuvirastolle.

  nuori isäntä

  Näyttäisi olevan kartelli.  Kovat nimet on hankittu valituksen taakse…

   

  https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/metsa/artikkeli-1.1004116

  Visakallo Visakallo

  On todella tärkeää, että suomalaiset metsänomistajat ovat heränneet puolustamaan omaa elinkeinoaan mielivaltaa ja väärinkäytöksiä vastaan.

  Maatalouspuolella on puolestaan käynnissä uuden ajan ”Mäntsälän kapina”:

  https://areena.yle.fi/1-50278150

  mehtäukko

  Maatalouspuolellahan virkamiesten mielipuolista simputusta on eu:n liittymisestä alkaen jatkunut tänne saakka. Jotkut ovat päätyneet pakomatkallekin..!

  Rane

  Ilmeisesti tutkimus-ja toimenpidepyynnön kohteena ovat metsäyhtiöt?Jos kilpailuviranomainen toteaisi että menettely (ostokielto) on laitonta niin silloin itse FSC-sertifioinnin vaatimukset olisivat kilpailulain vastaisia.Tähän saakka sertifiointijärjestelmät ovat saaneet huseerata vapaasti,uskaltaisiko kilpailuviranomainen laittaa tälle bisnekselle rajoja?

  Visakallo Visakallo

  Juuri näin Rane! Samalla voisi selvittää myös sitä FSC:n ja avohakkuun suhdetta.

Esillä 10 vastausta, 791 - 800 (kaikkiaan 802)