Keskustelut Metsänhoito Hakkuukielto

 • This topic has 89 vastausta, 25 kirjoittajaa, and was last updated juuri nyt by VisakalloVisakallo.
Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 89)
 • Hakkuukielto

  Luonnonsuojeluliitto on  tekemässä esityksen hakkuukiellosta touko-kesäkuun ajaksi. Esitys on todella upea asia. Annetaan luonnolle lisääntymisrauha.

  Toivottavasti saadaan EU tuki tarvittaessa asialle.

 • puunhalaaja

  ”Kaatopaikkaa ei saa perustaa enää mihinkään, ”

  Näinpä. Voi olla, että tulevaisuudessa ei saa hakata touko-kesäkuussa. Maailma muuttuu.

  Jätkä

  Kaippa nuo alkukesän mahdolliset hakkuut painottuvat aukkojen tekoon ja niissäkin kantavien siirtomatkojen etäisyydelle. Se on kuitenkin hyvin todennäköistä, että tehtaat pyörivät myös alkukesästä ihan täysilla, jos markkinatilanne on hyvä.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Kun tälläkään hetkellä ei hakata, juuri ollenkaan, tuona aikana, niin kiellon vaatiminen on turhaa suun pieksentää.

  Vihreillä on pkkomielle kieltää sitä ja rajoittaa tätä. Tässäkin yritetään vain saada pää auki hakkuukielloille, siihen on sitten helppo keksiä lisäyksiä kun saatu alku.

  Suurin uhka Suomelle on juuri tämä nykyinen tilanne, vihreät hallituksessa. Pääsevät oikein ministerin mahdollisuuksilla tekemään töräyksiä. On näitä nähty ennenkin kansainvälisissä neuvotteluissa, kun Suomea ovat edustaneet oman pesän likaajat.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Gla Gla

  Hakukoneella en löydä mainintaa Virkamiehen mainitsemasta hakkuukieltoesityksestä. Voitko Virkamies tarkentaa asiaa vai onko kyse vasta valmistelussa olevasta asiasta?

  Jos esitys on tulossa ja koska se mielestäsi on upea, osaat toki arvioida sen vaikutukset. Mitkä ovat sen taloudelliset vaikutukset ja miten ne rahoitetaan? Mikä on sen hyöty luonnolle ja montako hehtaaria vuosittain käsitellään touko-kesäkuussa? Ellei näitä asioita esityksessa ole selvitetty ja vaikutuksia arvioitu, kyse on aprillipilasta tai terrorismista, ei mistään yhteiskunnallisesta keskustelusta.

  jees h-valta

  Tämä nikkihän on täysi pelle, ei tuollaista ole missään valmistelussa. Kyllähän julkisuus asiasta olisi jo riepotuksen alkanut.

  puunhalaaja
  Visakallo Visakallo

  Virkamiehen tavoin ajattelevia pellejä löytyy aika paljonkin politiikan ja hallinnon parista. Tämä meidän Virkamies vain kiteyttää asiat hyvin taitavasti. Todennäköisesti hän on todellisuudessa nimimerkkinsä täydellinen vastakohta.

  jees h-valta

  Juuri yksi mökkiläinen lähetti hauskan kuvan kun räkättirastas pesinyt harjan päälle. Katuharja ollut väärinpäin seinustalla ja nyt siinä oli kuuden munan pesä päällä.

  Visakallo Visakallo

  Kyllähän tässä itsekin on jo saanut melkoisen ”lisääntymisrauhan”, koska asuintaloni on nyt lähes kokonaan erilaisten suojelualueiden ympäröimä! Pohjoispuolella suojelualueen reuna on 50 metrin päässä tontin rajasta ja eteläpuolelle tuli nyt aivan uusi yli sadan hehtaarin suojelualue. Loput maat ovatkin sitten ranta-asemakaava alueita. Talolle johtavan yksityistien tiealue taitaa olla nyt ainoa maakaistale, jota me asukkaat voimme itse vielä jollakin tavalla paikallisesti hallita. Pitäisi jo kiireesti perustaa Suomeen talonpoikien suojeluohjelma! Naapuri on jo maanpaossa, olemmeko me seuraavat?

  jees h-valta

  Harkitsisin vahvasti. Kyllä itse ainakin nostaisin kytkintä noista ympäristöistä.

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 89)