Keskustelut Metsänomistus Hallitusohjelma

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 1,209)
 • Hallitusohjelma

  Vaalit on pidetty ja nyt on aika kirjoittaa hallitusohjelmaa.

  Hallinto

  Maa- ja metsätalousminteriö lakkautetaan. Elinkeinojen kehittäminnen siirretään TEM:n.  Metsänkäyttö, metsästys ym  ympäristöministeriöön.

  Metsäkeskuksista rahoitus ELY-keskukseen. Metsien käyttö (=hakkuuluvat) perustettavaan ympäristövirastoon.

  Metsänkäyttöilmoitukset muutetaan maksulliseksi hakkuuluvaksi. Muutoksenhaku, kuulemiset samanlaisiksi kuin rakennusluvissa. Käsittelykustannukset peritään luvan hakijoilta. Ensimmäisen lupahakemuksen yhteydessä tulee toimittaa selvitys hakkutoiminnan ulkopuolelle jäävästä metsämaästa. Alue tulee olla vähintään 15 %, muutoin määrätään metsänkäyttömaksu. Suojeluala on omistaja ja kuntakohtainen.

  Jos ulkopuolelle jäävä ala on 10 %, maksu on 5 % hakkuutulosta.

  KEMERA

  Tukea vain tien rakentamiseen ja suo muuttamiseen takaisin luonnontilaan.

  VEROTUS

  Pääomatuloverokannaksi 35 %, 40 % ja 45 %. Korkein taso yli 60 000 euron tulolle.

  Yrittätulovähennys ja perintöverohuojennukset lopetetaan.

  TUET KUNNILLE

  Verotulojen tasausjärjestelmää (= kuntien sosiaaliapu) kehitetään. Tukea vähennetään voimakkaasti pieniltä maaseutukunnilta. Säästyvät rahat voivat kaupungit käyttää omiin  kehittämishankkeisiin. Tavoitteena on edistää nuorten muuttoa kaupunkeihin ja luoda Suomesta eurooppalainen kaupunkivaltio.

  Tästä hallitusohjelman osasta tuskin maaseudulla paljon tykätään, mutta ohjelman nauttii kohtuullisen suurta suosiota etelässä. Maaseudulla voi asua jos tulee toimeen ilman palveluita. Esim. Pohjois-Karjalassa valtion viranomaiset voidaan keskittää Joensuuhun, pl. raja ja poliisi.

   

   

   

   

   

   

   

 • Tolopainen

  Ei kannata provosoitua, vaikka provosoidaan.

  Korpituvan Taneli

  Virkamies on jälkijättöinen, niinkuin ammatti edellyttää.

  Soitahan aletaan päin vastoin ennallistamaan metsätalouskäyttöön ja hiilinieluksi. Samaa jälkijättöisyyttä muukin tarina.

  Terveisin: Korpituvan Taneli.

  Metsäkupsa

  Virkamiehen hallitusohjelma on vähemmistöhallituksen,joka kaatuu virkaanastuaisten jälkeen heti.Joten kommentoimaan ei edes kerkeä sinä aikana kun on voimassa,eli unta vain onneksi.

  Visakallo

  Virkamies haluaa herättää Lapuan liikkeen uudelleen henkiin.

  Tolopainen

  Minulla onkin hyvät suhteet virkamiehiin, yleensä Kemerani käsitellään samana päivänä, kun lähetän totetusilmoituksen ja rahat tilillä alle viikossa. Pyrkikää siihen, eikä ole tarkastuksia ollut.

  Visakallo

  Eipä ne yleensä pikkukohteita tarkastakaan.

  mehtäukko

  Jos tuollainen Virkamiehen diktatuuri lähtisi liikenteeseen, veronmaksulakko astuisi laakista voimaan. Ole Virkamies rauhassa.

  Tolopainen

  Kyllä virkamiehet tietää että Tolopaisen  tilalla virkataso on vain perälauta ja yli mennään joka kohteessa, että heilahtaa. Se oma intressi metsien hoidossa on kuitenkin paljon korkeammalla levelillä kuin siellä valtion pitkän ja leveän leivän pöydässä.

  Visakallo

  Virkamies on täällä vähän niikuin siinä kauhukomedia ”Kuutamosonaatissa” suohaudasta noussut punakaarti!

  Tolopainen

  Viimeksi kun tapasin virkamiehiä ja pidin heille koulutusta metsän hoidosta olivat kovin kyselytuulella ja yhteistyöhaluisia.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 1,209)