Keskustelut Metsänomistus Hallitusohjelma

Viewing 9 replies - 1,201 through 1,209 (of 1,209 total)
 • Hallitusohjelma

  Vaalit on pidetty ja nyt on aika kirjoittaa hallitusohjelmaa.

  Hallinto

  Maa- ja metsätalousminteriö lakkautetaan. Elinkeinojen kehittäminnen siirretään TEM:n.  Metsänkäyttö, metsästys ym  ympäristöministeriöön.

  Metsäkeskuksista rahoitus ELY-keskukseen. Metsien käyttö (=hakkuuluvat) perustettavaan ympäristövirastoon.

  Metsänkäyttöilmoitukset muutetaan maksulliseksi hakkuuluvaksi. Muutoksenhaku, kuulemiset samanlaisiksi kuin rakennusluvissa. Käsittelykustannukset peritään luvan hakijoilta. Ensimmäisen lupahakemuksen yhteydessä tulee toimittaa selvitys hakkutoiminnan ulkopuolelle jäävästä metsämaästa. Alue tulee olla vähintään 15 %, muutoin määrätään metsänkäyttömaksu. Suojeluala on omistaja ja kuntakohtainen.

  Jos ulkopuolelle jäävä ala on 10 %, maksu on 5 % hakkuutulosta.

  KEMERA

  Tukea vain tien rakentamiseen ja suo muuttamiseen takaisin luonnontilaan.

  VEROTUS

  Pääomatuloverokannaksi 35 %, 40 % ja 45 %. Korkein taso yli 60 000 euron tulolle.

  Yrittätulovähennys ja perintöverohuojennukset lopetetaan.

  TUET KUNNILLE

  Verotulojen tasausjärjestelmää (= kuntien sosiaaliapu) kehitetään. Tukea vähennetään voimakkaasti pieniltä maaseutukunnilta. Säästyvät rahat voivat kaupungit käyttää omiin  kehittämishankkeisiin. Tavoitteena on edistää nuorten muuttoa kaupunkeihin ja luoda Suomesta eurooppalainen kaupunkivaltio.

  Tästä hallitusohjelman osasta tuskin maaseudulla paljon tykätään, mutta ohjelman nauttii kohtuullisen suurta suosiota etelässä. Maaseudulla voi asua jos tulee toimeen ilman palveluita. Esim. Pohjois-Karjalassa valtion viranomaiset voidaan keskittää Joensuuhun, pl. raja ja poliisi.

   

   

   

   

   

   

   

 • Rane

  Antilla oli valinnanvaraa  hallituksensa hajoittamisessa yhtä paljon kuin pallolla Roberton vapaapotkussa.

  Tolopainen

  Demarit ovat hallituksessa keskustan panttivankina, todellista valtaa hallituksessa käyttää keskusta, muut on käyttävinään. Tämän hallituksen aikana ei ihmeitä tule tapahtumaan. Demarit menettävät valtaansa, ay murenee miljoona jäseninen SAK on nykyisin puolimiljoonaa ja loimaan kassa rulettaa. AY:lle tuottaa ylivoimaisia vaikeuksia saada edes 2% yleiskorotusta läpi. Monet  yhtiöt ovat nostaneet osaajien palkkoja tänä vuonna 20%. Työnantajaliitot voisivat ajaa toimintansa alas, kun eivät mitään työnantajia enää edusta. Miksi olemattomat yhdistykset käyvät palkkaneuvotteluja, joku sähköliitto on julistanut 2kk lakon saadakseen omat luottamusmiehet, eikä sympatioita tule miltään suunnalta. Liitoissa ei ole enää jäljellä kuin korkeapalkkaiset puheenjohtajat, joku ihme noita on höpöttänyt hoitsujen palkankorotustarpeesta valinnastaan lähtien, vaikka hyvin tietää, että julkisella puolella ei mitään yleiskorotusvaraa edes ole satojen tuhansien työntekijöiden palkkojen nostamiseen yli yleisen tason.

  Demarien kädet on sidottu, kun puolue on hallituksessa, isompiin rettelöinteihin ei ole varaa työmarkkinoilla, lisäksi hyvin tiedetään,,että se ei johda kuin rahanmenetyksiin. Tulee hyvin rauhallinen työmarkkinakevät, rahaa jaetaan hyvin vähän, enemmän niukkuutta, edes saavutetut edut evät säily. Eläke-etujen heikennykset jatkuvat Suomessa ja kaikkialla Euroopassa, järjestelmät eivät selviä tulevista eläkemenojen kasvusta.

  Visakallo

  Vasemmistolla ja jopa vihreilläkin on nyt harvinaisen ahdas rako toteuttaa unelmiaan, sillä hallituksen hajoaminen johtaisi uusiin vaaleihin, ja sen jälkeen olisikin kyyti kylmää vihervasemmistolaisille.

  jees h-valta

  Tolopalla noita ihme mähkyunia vain tuntuu piisaavan. Todellisuuden kanssa mitään tekemistä siteeksikään. Koittaisit nukkua välillä. Voisi pääkoppa alkaa kirkastua.

  Metsäkupsa

  Toloppa on satusedäksi näin loppuvuodesta ryhtynyt.Kyllä kepu apupuolueena tukemassa vihervasemmiston hallitusta,johon sen kannatajat eivät samaistu Siksi galluppi kerta toisensa jälkeen uusia pohjia näyttää.Keskusta sai paperilla paljon lupauksia kumppaneilta,mutta taitaa olla bluffipaperi.Hallituksesta on huono nyt ulosmarssia,moni kansanedustaja putoaisia eduskunnasta ja vaalivelkaa sitten sopeuttamisrahalla maksaisivat.Odotetaan vuosi ja sitten taitaa vaalit olla lähellä,niin ainakin toivon.

  Tolopainen

  Kulmunki laitetaan vaihtoon kesällä, Kurvisen isäntä ottaa näkyvän vetovastuun, kun on todellinen johtaja. Sitten vihervasemiston kanssa marjamatkailu ottaa uutta suuntaa. Polttoaineverojen korotuksia ei syksyn budjettiriihessä tehdä, jos tehdään kantohinnoista lähtee jokunen euro.

  Rane

  Entinen persujen kansanedustaja Pentti Kettunen kirjoitti paikallislehden yleisönosastossa että oikeudessa rikoksesta tuomittua ei saisi valita ministeriksi.Tarkoittaako tämä että kapinaliike Halla-ahoa vastaan on viriämässä?

  Tolopainen

  Onhan se hiukan erikoista, että slaavilaisten kirkkokielien tohtori johtaa populistista puoluetta. Kyseessä lienee leipäpakki, jolla tuskin on persuideologian kanssa mitään yhteisiä arvoja, kukaan sivistyneenä itseään pitävä ei voi niitä tunnustaa. Joku Huhtasaari on esintyjänäkin suorastaan järkyttävä.

  Metsäkupsa

  Eikös MTV Halla-Ahon suosion mitannut,taisi tyytyväisiä olla 98 %.Täysin tyytymättömiä oli 0,joka taitaa olla virinnyt ”kapinaliike” prosenteissa.Kansa valitkoon,on Vapaavuori,Halla-aho tai Hakkarainen,kateeliset lohduttautuu rikostuomioilla,jotka käsittääkseni eivät elinikäisiä linnatuomioita ole,kuten joku ilmeisesti kuvittelee.

Viewing 9 replies - 1,201 through 1,209 (of 1,209 total)