Keskustelut Metsänomistus Hallitusohjelma

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 1,209)
  • Hallitusohjelma

    Vaalit on pidetty ja nyt on aika kirjoittaa hallitusohjelmaa.

    Hallinto

    Maa- ja metsätalousminteriö lakkautetaan. Elinkeinojen kehittäminnen siirretään TEM:n.  Metsänkäyttö, metsästys ym  ympäristöministeriöön.

    Metsäkeskuksista rahoitus ELY-keskukseen. Metsien käyttö (=hakkuuluvat) perustettavaan ympäristövirastoon.

    Metsänkäyttöilmoitukset muutetaan maksulliseksi hakkuuluvaksi. Muutoksenhaku, kuulemiset samanlaisiksi kuin rakennusluvissa. Käsittelykustannukset peritään luvan hakijoilta. Ensimmäisen lupahakemuksen yhteydessä tulee toimittaa selvitys hakkutoiminnan ulkopuolelle jäävästä metsämaästa. Alue tulee olla vähintään 15 %, muutoin määrätään metsänkäyttömaksu. Suojeluala on omistaja ja kuntakohtainen.

    Jos ulkopuolelle jäävä ala on 10 %, maksu on 5 % hakkuutulosta.

    KEMERA

    Tukea vain tien rakentamiseen ja suo muuttamiseen takaisin luonnontilaan.

    VEROTUS

    Pääomatuloverokannaksi 35 %, 40 % ja 45 %. Korkein taso yli 60 000 euron tulolle.

    Yrittätulovähennys ja perintöverohuojennukset lopetetaan.

    TUET KUNNILLE

    Verotulojen tasausjärjestelmää (= kuntien sosiaaliapu) kehitetään. Tukea vähennetään voimakkaasti pieniltä maaseutukunnilta. Säästyvät rahat voivat kaupungit käyttää omiin  kehittämishankkeisiin. Tavoitteena on edistää nuorten muuttoa kaupunkeihin ja luoda Suomesta eurooppalainen kaupunkivaltio.

    Tästä hallitusohjelman osasta tuskin maaseudulla paljon tykätään, mutta ohjelman nauttii kohtuullisen suurta suosiota etelässä. Maaseudulla voi asua jos tulee toimeen ilman palveluita. Esim. Pohjois-Karjalassa valtion viranomaiset voidaan keskittää Joensuuhun, pl. raja ja poliisi.

     

     

     

     

     

     

     

  • mehtäukko

    Nahkurin orsia sitä on ennenkin tarjottu..!

    No joo. Näillä foorumeilla ei ratkota paljoa, ja muista ei kannatakaan mainita.

    harrastelija harrastelija

    Virkamies: ” …Käytännössä virkamiehet voivat sopia lain tulkinnasta ja soveltaa lakia oman aatesuunnan mukaisesti… ”

    Eikö tutkijoita ole muilla kuin punavihreiden puolella? Siellähän tutkitaan kiivaasti yrittäjien tekemisiä vaikka verotuloilla itse elellään. Tuokin kommentti lienee totta ja samalla myös toimitaan yhteiskunnan vastaisesti! Mediallekin riittäisi noissa puuhissa otsikoita.

    Joissakin valtioissa vallan vaintuessa demokraattisten äänestäjien tuloksen mukaan myös virkamiesporras vaihdetaan! Tässä on Suomen demokratian porsaanreikä, joka pitäisi tukkia!

    Minä en ymmärrä tuota silmitöntä maaseudun vihaamista! Kyllä tasapainoinen yhteiskunta hyvinvoivana maaseutuna ja sieltä ruokansa saavana kaupunkilaisena pitäisi pystyä yhteistyöhön? Mikä siinä rassaa Virkamies?

    Tolopainen

    Olen aika luottavainen seuraavan hallituksen suhteen, siellä ei paljon tule tapahtumaan lainsäädäntömuutoksia. Niitä on demareiden esimerkin mukaan helppo jarruttaa eduskunnan valiokunnissa yksi hallituskausi.

    Kalle Kehveli

    Tukijärjestelmää ja verotusta tulee muuttaa rajusti. Työtuloverot alas ja pääoma-ja osinkoverot ylös. Tukien pitäisi olla vain aloittaville yrityksille ja jatkuvat tuet kokonaan pois. Myös poistojen osuutta pitäisi vähentää.

    Metsuri motokuski

    Elä pelkää KK. Teollisuus tarvitsee puuta ja sen vuoksi metsäsektorin tuet tulevat säilymään. Tänä päivänä suurin tuen saaja on Viking Line. Uskon että varsutamo ei tukea tarvitse sillä jos se lakkaa niin laivat liputetaan muualle halvan työvoiman maihin. MerimiesUnioni tarvitsee tuen jotta se säilyttää työpaikat Suomessa. Tukien ongelma on siinä että muutkin kilpailija maat tukevat omaa teollisuuttaan. Jos Suomessa tehdään päätös että tuet lakkaa menetetään kilpailuetu välittömästi. Uskon että työpaikat kelpaa KK:kin.

    Pääomavero on osaltaan epäoikeudenmukainen koska siinä verotusporras on vain kaksi osainen. Saman kokoluokan  tulosta palkansaaja maksaa kovemman veron kuin pääomatulon saaja. Osinkovero pitäisi muuttaa niin että siinä vaiheessa kun varoja ulosmitataan yrityksestä niin veroja otetaan, mutta jos osingot sijoitetaan yritykseen niin ne olisivat verottomia.

    Se on totta että yritysten poistot ovat epätasa-arvoiset joiltakin osin jos verrataan palkansaajan poisto-oikeuksiin. Rajaveto on vaikea milloin yrityksellä on poisto-oikeus ja milloin ei.

    Hienoa olisi jos KK perustelisi väitteitä eikä tekisi pelkkiä heittoja kuten poliitiikot tekee. Silloin voisi todeta että KK ymmärtääkin asioista jotain.

    Tolopainen

    Mitäs oikeudenmukaista tuossa progressiivisessa verotuksessa on. Pääomat ei tarvitse sosiaalipalveluja, pääomatuloja ei olisi mitään perustetta verottaa lainkaan.  Pienet pääomatulot on paljon ankarammin verotettuja kuin pienet palkkatulot, kymppitonnin palkkatulosta ei mene veroa lainkaan, mutta pääomatulosta 3300€.

    Metsuri motokuski

    Näin on mutta 50 000 euron palkkatuloilla et selviä 34 % verokannalla. Vai mikä on se korkein pääomavero nykyään.

    Tolopainen

    Suomessa voi vapaasti alkaa yrittäjäksi rikastumaan, sitä suorastaan toivotaan. Keskituloiset eivät maksa 30% veroa tuloistaan, jää reippaasti alle. Mont pienyrittäjät tekevät töitä ilman palkkaa.

    Metsuri motokuski

    Joo niin voi. Olen 10 vuotta ollut yrittäjänä joten jotain on jäänyt muistiin. Mutta olen ollut myös 30 vuotta palkansaajana joista 8 vuotta luottamusmiehenä että  jotain muistan siitäkin ajasta.

    Tolopainen

    Niin minäkin, mutta olen sitä mieltä että pääomaverotus on aivan liian ankaraa pienille pääomatuloille ja metsän myyntituloille, on aivan eri asia saada lyhytaikaisesta omistamisesta myyntivoittoa kuin kerran sukupolvessa.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 1,209)