Keskustelut Metsänomistus Hallitusohjelma

Esillä 10 vastausta, 1,191 - 1,200 (kaikkiaan 1,209)
 • Hallitusohjelma

  Vaalit on pidetty ja nyt on aika kirjoittaa hallitusohjelmaa.

  Hallinto

  Maa- ja metsätalousminteriö lakkautetaan. Elinkeinojen kehittäminnen siirretään TEM:n.  Metsänkäyttö, metsästys ym  ympäristöministeriöön.

  Metsäkeskuksista rahoitus ELY-keskukseen. Metsien käyttö (=hakkuuluvat) perustettavaan ympäristövirastoon.

  Metsänkäyttöilmoitukset muutetaan maksulliseksi hakkuuluvaksi. Muutoksenhaku, kuulemiset samanlaisiksi kuin rakennusluvissa. Käsittelykustannukset peritään luvan hakijoilta. Ensimmäisen lupahakemuksen yhteydessä tulee toimittaa selvitys hakkutoiminnan ulkopuolelle jäävästä metsämaästa. Alue tulee olla vähintään 15 %, muutoin määrätään metsänkäyttömaksu. Suojeluala on omistaja ja kuntakohtainen.

  Jos ulkopuolelle jäävä ala on 10 %, maksu on 5 % hakkuutulosta.

  KEMERA

  Tukea vain tien rakentamiseen ja suo muuttamiseen takaisin luonnontilaan.

  VEROTUS

  Pääomatuloverokannaksi 35 %, 40 % ja 45 %. Korkein taso yli 60 000 euron tulolle.

  Yrittätulovähennys ja perintöverohuojennukset lopetetaan.

  TUET KUNNILLE

  Verotulojen tasausjärjestelmää (= kuntien sosiaaliapu) kehitetään. Tukea vähennetään voimakkaasti pieniltä maaseutukunnilta. Säästyvät rahat voivat kaupungit käyttää omiin  kehittämishankkeisiin. Tavoitteena on edistää nuorten muuttoa kaupunkeihin ja luoda Suomesta eurooppalainen kaupunkivaltio.

  Tästä hallitusohjelman osasta tuskin maaseudulla paljon tykätään, mutta ohjelman nauttii kohtuullisen suurta suosiota etelässä. Maaseudulla voi asua jos tulee toimeen ilman palveluita. Esim. Pohjois-Karjalassa valtion viranomaiset voidaan keskittää Joensuuhun, pl. raja ja poliisi.

   

   

   

   

   

   

   

 • Puuki

  Hyvää joulua vaan kaikille tasapuolisesti vähän jälkeenpäin. Sitähän sitä juhlittiin , kun Jeesus syntyi neitseellisesti. Se on varmaan niin että on mahdollista ,kunLuoja ei ole yhtä rajottunut kuin me ollaan.

  Tolopainen

  Niin luojahan oli nainen, ei miespuolinen eli homma on vieläkin kimurantimpi. Ihmisiä on ollut jo 3 milj vuotta, kovin myöhään tuli huoli miten heille käy. Taisi nyt vain olla niin, että kirjoitustaito kehittyi ja vanhat tarinat laitettiin papyrukselle.

  Kurki

  Sanna Marinin hallitus suunnittelee auton käyttäjille polttoaineen kulutuskiintiöitä. Uskoisin, että keskustalla voisi olla jonkinlainen rooli tuon torppaamisessa, koska sille ei ole mitään perusteita, kun Suomen oikein laskettu metsien hiilinielu on suurempi kuin kaikki Suomen kasvihuonepäästöt. Jos näin ei kuitenkaan käy, niin ennustan 10%..20% kannatuksen nousua oppositiopuolueille.

  Timo Heinonen: Karua tulee olemaan kyyti autoilijoille

  Marinin mukaan myöskään kiisteltyä esitystä polttoaineiden kiintiöidyistä myyntiluvista ei tulla sivuuttamaan

  https://www.verkkouutiset.fi/vasemmistohallitukselta-karua-kyytia-autoilijoille/

  Metsäkupsa

  Kyllä keskustalla on ratkaiseva rooli asian suhteen.Vaihtoedot vähissä,jos ei kepu päättäväisesti torppaa,niin kansa torppaa sen kahdeksanprosentin puolueeksi Vasemmistoliiton sarjaan.Autoilu maaseudulla välttämätön pahe ja monella rahat juuri piisaavat autoiluun,mutta uuden menopelin hankinta monelle muutaman tonnin auton omistajalle taloudellisesti ylipääsemätön investointi.

  Kurki

  Autoilulle ei tulisi sälyttää mitää uusia rasitteita, kun se on jo Suomessa maailman kalleinta. Vaihotehtoiset polttoaineet tulkoot omalla painollaan. Kaasun käyttö hintaan 70e/kk panee jo miettimään, pitäsikö sellainen auto hankkia, kun viikossa tulee tankattua 40e edestä dieseliä.

  Scientist

  Tulevaisuuden polttoaineita saattavat olla synteettinen metaani (Vedyn ja ilman hiilidioksidin välisellä reaktiolla aurinko/tuulilLLsähkön avulla) ja vety (/tuuli/aurinkosähkön avulla). Tässä mielessä Marinin vaalikoneessa kannattama polttomoottorikielto ei ole järkevä.Tulevaisuus näyttää mikä teknologia voittaa, emme voi tietää sitä varmaan. Lyhyellä tähtäimellä biopolttoaineiden lisääntyvä käyttö lienee paras vaihtoehto. Sähköautoililu ei ole suinkaan kokonaan päästötöntä vaan riippuu paljolti käytetyn sähkön päästöistä ja akkujen valmistuksen päästöistä.

   

   

  derHorst

  Hiilinieluasioissa on vielä ratkaistavana monta asiaa. Ensinnäkin, kuinka jonkun tuotteen hiilijalanjälki lasketaan. Toiseksi, kenelle hiilinielu kuuluu.

  Jälkimmäinen kysymys on esim. suomalaisen metsänomistajan näkökulmasta mielenkiintoinen. Jon nielu on yksityistä omaisuutta, niin saako metsänomistaja autoilla rajattomasti. Jos nielu on yhteistä, niin onko metsänomistajalla jotakin velvollisuuksia sen suhteen yhteiskunnan suuntaan. Korkeaa filosofiaa sanoisin.

  Niin pitkään kun kierretään ydinkysymystä eli fossiilisten polttoaineiden käyttörajoituksia globaalisti, joudumme tätäkin teatteria käymään.

  Tolopainen

  Yksi oleellinen kysymys päästöjen vähentämisessä on Helsingin kaukolämpö, helpointa olisi ratkaista se niin, että väestö hajautettaisiin pois hesasta tasaisesti ympäri maata. Esim. niin, että vihreiden sijootuspaikka olisi Lappi ja Kainuu. Kokkarit länteen ja sosdemit Itä-Suomeen. Tällöin voitaisiin hyödyntää jo olemassaolevia puupohjaisia lämpölaitoksia.

  Rane

  Pidä Tolopainen itse vaan ne Vihreät,niitä ei Kainuussa tarvita.

  mettämiäs

  ”Rinteeltä löytyi selkärankaa sen verran, että ”hajoitti hallituksensa”.”

  Vai löytyi selkärankaa hajoittaa hallituksensa -> loppuun asti ole oikeusturvansa perässä, unohti vaan, ettei pääministerillä poliittisissa asioissa sellaista ole, vaikka olisikin juristi. Toiset pistivät hallituksen nurin ja näyttää siltä, että demarit ovat tyytyväisiä, että kepulit tekivät likaisen työn heidän puolestaan. Mutta demarithan ovat tottuneet teettämään työt muilla…

  Mutta löytyihän sammakko-antilta sen verran selkärankaa, että otti varapuhemiehen paikan vastaan; siis palkaksi siitä, että paljastui kaikkien aikojen surkeimmaksi pääministeriksi, mitä tässä maassa on ollut. Hyvä veli -järjestelmä ainakin demaripiireissä näyttää olevan vieläkin ihan hyvin voimissaan.

Esillä 10 vastausta, 1,191 - 1,200 (kaikkiaan 1,209)