Keskustelut Metsänomistus Hallitusohjelma

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 1,209)
 • Hallitusohjelma

  Vaalit on pidetty ja nyt on aika kirjoittaa hallitusohjelmaa.

  Hallinto

  Maa- ja metsätalousminteriö lakkautetaan. Elinkeinojen kehittäminnen siirretään TEM:n.  Metsänkäyttö, metsästys ym  ympäristöministeriöön.

  Metsäkeskuksista rahoitus ELY-keskukseen. Metsien käyttö (=hakkuuluvat) perustettavaan ympäristövirastoon.

  Metsänkäyttöilmoitukset muutetaan maksulliseksi hakkuuluvaksi. Muutoksenhaku, kuulemiset samanlaisiksi kuin rakennusluvissa. Käsittelykustannukset peritään luvan hakijoilta. Ensimmäisen lupahakemuksen yhteydessä tulee toimittaa selvitys hakkutoiminnan ulkopuolelle jäävästä metsämaästa. Alue tulee olla vähintään 15 %, muutoin määrätään metsänkäyttömaksu. Suojeluala on omistaja ja kuntakohtainen.

  Jos ulkopuolelle jäävä ala on 10 %, maksu on 5 % hakkuutulosta.

  KEMERA

  Tukea vain tien rakentamiseen ja suo muuttamiseen takaisin luonnontilaan.

  VEROTUS

  Pääomatuloverokannaksi 35 %, 40 % ja 45 %. Korkein taso yli 60 000 euron tulolle.

  Yrittätulovähennys ja perintöverohuojennukset lopetetaan.

  TUET KUNNILLE

  Verotulojen tasausjärjestelmää (= kuntien sosiaaliapu) kehitetään. Tukea vähennetään voimakkaasti pieniltä maaseutukunnilta. Säästyvät rahat voivat kaupungit käyttää omiin  kehittämishankkeisiin. Tavoitteena on edistää nuorten muuttoa kaupunkeihin ja luoda Suomesta eurooppalainen kaupunkivaltio.

  Tästä hallitusohjelman osasta tuskin maaseudulla paljon tykätään, mutta ohjelman nauttii kohtuullisen suurta suosiota etelässä. Maaseudulla voi asua jos tulee toimeen ilman palveluita. Esim. Pohjois-Karjalassa valtion viranomaiset voidaan keskittää Joensuuhun, pl. raja ja poliisi.

   

   

   

   

   

   

   

 • harrastelija

  Virkamies: ”…Esim. Pohjois-Karjalassa valtion viranomaiset voidaan keskittää Joensuuhun, pl. raja ja poliisi…”

  Otin tuon lopun, koska siinä onn hyvä alku sille, että virkamiehet olisi tosiaan keskitettävä maakuntiin – ei pelkästään PK:aan vaan tasaisesti koko maahan. Oletko eronnut Revasta vai potkaisiko toiset ulos?

  Nyt kun ohjelma jo on, niin minkälaisen hallituksen ”Virkamies” kokoaisi? Olisiko se sitten virkameishallitus, koska ei kovin monessa puolueohjelmassa noin tarkasti ole kaavailtu?

  Rane2

  Tuo on provo mutta varmasti jotain noista yritetään saada uuden hallituksen ohjelmaan.Onneksi vaalivoittaja puolustaa äänestäjiään Brysselistä käsin joten huoli pois.

  Korpituvan Taneli

  Visakallo: ”Virkamies haluaa herättää Lapuan liikkeen uudelleen henkiin.”

  Visakallon historian tuntemus huono. Lapualaiset toki olivat juuri siellä vastakkaisella puolella, äärilaidalla kylläkin.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Tolopainen

  Persut edustaa nykyajan lapuan liikettä, äärioikeistolainen puoluepolitikointia vastustava ryhmittymä. Isänmaan kodon ja uskonnon puolesta ulkomaalaisia vastaan.

  A.Jalkanen

  Hyviä virkamiestavoitteita hallitusohjelmaan. Ennallistamisen kanssa pitää olla tarkkana, ettei käykin niin että vahingossa lisätään päästöjä, kun piti vähentää.

  https://mmm.fi/virkamiesnakemys2019

  Uusien virastojen tarvetta en oikein hahmota. Päinvastoin niiden määrää voitaisiin hyvin vähentää yhdistämällä Metsäkeskus ja Riistakeskus ely-keskuksiin, kuitenkin niin, että niiden tulosohjaus voisi tulla entiseen malliin MMM:ltä. Jos ohjaus otetaan virkamiehiltä pois, eivät koskaan tällaista mallia esitä.

  Tämä oli aika vinkeä: ”Monilajinen kannanhoito: Edistetään riistataloudessa monilajista kannanhoitoa, jossa huomioidaan lajien keskinäiset riippuvuus- ja vuorovaikutussuhteet. Monilajista lähestymistapaa sovelletaan erityisesti suurpetokantojen ja niiden tärkeimpien saaliseläinten, kuten hirvieläinten kantojen hoidossa.”

  Tolopainen

  Seuraavan hallitusohjelman päätavoite pitäisi olla virkamiesten korvaaminen  tietokoneilla, verotus on jo pitkälle siirretty tietokoneille ja seuraavaksi kaikki lippujen ja lappujen käsittelyt. Valtion rahojen tuhalaus vanhojen kuusikoiden suojeluun pitäisi lopettaa kokonaan, jos joku haluaa olla hakkaamatta metsiään se on omistajan asia.

  mehtäukko

  Tuo Virkamiehen provo/trolli aloitushan ei tietenkään vähennä herra-vihaa. Mielivaltaiset tyrannit ovat kaikkialla maailmassa ennemmin tai vähän myöhemmin ovat päässeet maistelemaan omia lääkkeitään!

  Virkamies

  Eduskunnan jäsenet ja hallitukset vaihtuvat, mutta me virkamiehet pysymme. Virkamiehen uralla maalaisten tuntema ministeri Leppä on 13. ministeri MMM:ssä.

  Sipilän hallitus vei meiltä ministeriöiden ja keskusvirastojen virkamiehiltä valtaa pois muutamssa asiaa. Asia tullaan muistamaan pitkään. Sipilän puolueen kannattajat huomaavat asian tulevaisuudessa.

  Keskushallinnon nuorista virkamiehistä yli puolet äänestää vihreitä ja naisista ainakin 3/4.  Nuoret valmistelevat säädökset, kirjoittavat niihin perustelut ja muistiot. Viranomaisten päätöksissä ja valituspäätöksissä tulee huomioida lain perustelut lain pykälien ohella. Käytännössä virkamiehet voivat sopia lain tulkinnasta ja soveltaa lakia oman aatesuunnan mukaisesti.

   

  mehtäukko

  Jassoo, vai sillä tavalla.

  Konstit on monet sano akka kun kissalla pöytää pyyhki.

  Kaikillahan meillä on riittävän hyvä muisti.

  nuori isäntä

  Vaikka Virkamiehen tarkoituksena on kärjistää, on tuossa paljon perää. Olen mukana edunvalvonta tehtävissä (muu kuin metsäala). Aikoinaan Ville Niinistön johdolla vihreät myönsivät sen, että heidän yksi tärkein tavoitteensa on saada heille suotuisat virkamiehet avainasemiin eri ministeriöihin. Tämä kuulemma siitä syystä, että näin pienempi puolue saa todellisen vallan itselleen. Valmistelu ja taustatyöhän tehdään virkamies vetoisesti. Olen viimeisten vuosien aikana todennnut, että vihreät ovat onnistuneet tuossa valtauksessaan pelottavan hyvin. Uskokaa tai älkää, mutta näin on.

  Virkamiehen avaus on metsäomistajan painajainen, mutta näin ajattelevia virkamiehiä löytyy ja pääkaupunkiseudulta tukea tällaiseen ajatukseen on helposti saatavissa. Uhka ei ole niin kaukana kuin täällä jotkut haluavat uskoa sen olevan.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 1,209)