Keskustelut Puukauppa Hankintakaupat

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 115)
  • Hankintakaupat

    Merkitty: 

    Onko keskustelijoiden joukossa ketään jotka tekevät hankintahakkuuta? Itse aloitin joulukuun lopulla ja hiljalleen olen savottaa tehnyt kun ei ole kiirettä. Mitä hintoja ostajat maksavat? Täällä Etelä-ja Pohjois-Savon rajoilla kaikki kuidut 34e/m3 ja kut pieni erä 60e/m3. Ei täällä päin enää montaa hankinnan tekijää olekaan.

  • Musta miäs

    Samaa mieltä…muutenkin kaikenlainen puuhastelu ja touhuilu omissa metsissä sekä vaikka vain liikkua ja katsella puustoa ja puuston kehittymistä jota on itse hoitanut. 10 vuotta sitten tehtyjä tekoja voi arvostella miten on onnistunut vai onko joku mennyt vähän pieleen. Jos on omasta mielestäni mennyt niin otan heti samana iltana kyseisen toimenpiteen tekijän puhutteluun. No on paljasjaljaisella etelä-pohjanmaalaisella paljon hommaa hankinnallaan ja kiva kun vetreä renki siellä mukana ihmettelemässä että miksihän tuolta hytistä näkyy varpaat.

    Jovain

    Saahan siitä hankinnalla päiväpalkan, mutta eihän siitä puulle hintaa jää. Ei sitä jää konekorjuustakaan. Vaikea on saada puulle hintaa myöskään vertaamalla palkkatyöhön tai keskimääräistä suurempaan eläkkeeseen. Mutta saahan tehdä tuottamatonta työtä ja kilpailla konekorjuun kanssa. Saman saa helpommalla vaikka kyniä pyörittämällä ja säästyyhän metsät, vaikka jäävätkin hoidon puutteeseen. Lähtökohtaisesti myös puulle pitäisi saada hintaa.

    Ei oikein menettele elinkeinona, mutta sijoituskohteena tai elinkeinoa täydentävänä kohteena hyvinkin. Kilpailee jopa hankinnalla ja manuhakkuuna, mutta mitä se sitten onkaan sijoituskohteena pystykaupalla ja konekorjuuna.

    Puunhintaa ja metsätalouden kannattavuutta perustellaan tällä hetkellä työn hinnalla ja teollisuuden toimialana. Siitä perinteinen metsänomistus ja metsätyö on kaukana tällä hetkellä.

    Tolopainen

    Varmaankin parhaan tuoton saa myymällä metsät pois ja sijoittamalla rahat paremmin tuottaviin kohteisiin.

    pihkatappi pihkatappi

    Ei mulla mitään, meni väärään säikeeseen.

    Musta miäs

    Eikös joskus ollut hankintatyön verovapaus 150m3. Milloin se muuttui 125m3 ja miksi. En ole ollut silloin vielä metsänomistaja. 1982 istutin poikasena ekat pari tuhatta avojuuri kuusentainta. Silloin oli se vakuustalletus joka oli otettu jonnekin ja josta otettiin taimien hinnat ja jos omistaja teki tai teetti esim minulla niin palautettiin loput rahat. Olinko ymmärtänyt asian silloin Koiviston aikaan 14-vuotiaana oikein?

    tamperelainen tamperelainen

    Vuodesta 1980 oli hankintatyön verovapaus alle 150m3,vuodesta 1993 alle 125m3.Ennen vuotta 1980 oli  alle 40m3 rajana

    Berza

    Verovapaudesta tuli mieleen, mikähän lie verottajan kanta seuraavasta ?

    Kysymällähän se selviää, mutta mitä täällä ollaan mieltä ?

    Tein viime syksynä omassa metsässäni reilut 200 k3, ja tuo ylittävä sata kiintoa menee tietysti tuloverotuksen piiriin.

    Mutta tein myös avopuolison kuolinpesästä n 150 k3.

    Mukava kuulla verottajan kanta, itsehhän en ole tuosta mitään tiliä saannut.

    rip

    Alkaa raivaussahahommat omista metsistä ikävästi loppua. Pitäisi siis siirtyä harrastuksessa pykälä ylöspäin hankintakaupan tekoon. Jonkin verran asiaan tullut jo perehdyttyä, mutta kiinnostaisi kuulla, että meneeköhän (Satakunnassa) helposti kaupaksi pienet erät puuta tienvarresta?

    Sitten on hieman epäselvää tuo puiden lajittelu. Kuusi, mänty ja koivu varmaan tulee eri kasoihin, mutta viekö ostaja ne tien varresta kuitenkin samalla kuljetuksella eteenpäin, jolloin olisi helpompi saada suurempi kuorma aikaiseksi?

    Kannattaako alueilla olevia satunnaisia tukkeja yrittää vielä lajitella erikseen ja yrittää myydä tukkipuuna? Ei taida maksaa vaivaa jos niitä on vähän? Pitääkö tukitkin vielä lajitella erikseen tyvitukkiin jne?

    Kuinka pitkä kesällä on kuitupuun säilytysaika eli kuinka pitkään omatoimisavottaa saa tehdä? Isä-äitienpäivä välin olen ymmärtänyt olevan tietysti paras kun aikaa on, mutta mikähän se raja on kesällä?

    Tiedän, että moni asia on kiinni puiden ostajasta, mutta vähän osviittaa olisi mukava saada.

    mehtäukko

    Jovain:…”Saahan siitä hankinnalla päiväpalkan, mutta eihän siitä puulle hintaa jää. Ei sitä jää konekorjuustakaan. Mutta saahan tehdä tuottamatonta työtä ja kilpailla konekorjuun kanssa. Lähtökohtaisesti myös puulle pitäisi saada hintaa.

    Ei oikein menettele elinkeinona, mutta sijoituskohteena tai elinkeinoa täydentävänä kohteena hyvinkin. Kilpailee jopa hankinnalla ja manuhakkuuna, mutta mitä se sitten onkaan sijoituskohteena pystykaupalla ja konekorjuuna.

    Puunhintaa ja metsätalouden kannattavuutta perustellaan tällä hetkellä työn hinnalla ja teollisuuden toimialana…”

    Ota tuosta logiikasta selvää??

    Väität siis Jovain, että kun olet sen pässisi tilannut lahtiin, lihatalon kuuluisi pulittaa ”isännätön rahan” tuottajahinnan 2senttiä/kilo -päälle sinulle siitä, että lihatalo hakee, markkinoi ja tekee kaiken sen työn. Luovuttaessaan saaliiksi saadut 2,75 kg syötävää lihaa tukkurille, lihatalon on tultava toimeen vain vallitsevalla markkinahinnalla. Tuotteen eteen tehty lisä-arvo ei kuulu sille joka tekee ko. työt…???

    Musta miäs

    Tukkipölkkyjä ei tarvii eritellä vaan samaan pinoon jos ei ole muuta sovittu esim sorvitukit. Jos tukkimäärä jää alle 5m3 niin jotkut yhtiöt maksaa vain kuitupuun hinnan. Eri puutavaralajit omiin pinoihinsa ja kysy voiko haapakuidut laittaa koivun kanssa samaan pinoon jos niitä ei kovin isoa määrää. Jos meinaat keväällä ja kesän kynnyksellä vielä tehdä hankintaa niin onko kantava maapohja vai pystyykö metsäajon tekemään vain talvella. Samoin millaisen tien varteen puut varastoidaan. Taitaa olla kesä-heinäkuussa kun pitää havukuidut ajaa pois varastopaikalta. Koivu ja haapa ei kiirettä.

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 115)