Keskustelut Puukauppa hankintakauppa

Viewing 10 replies - 41 through 50 (of 453 total)
  • hankintakauppa

    Millä selittyy, että kuusitukista maksetaan hankintana vähämmän kuin pystykauppapäätehakkuulla? Joo, toki on puuyhtiöille logistisesti helpompaa pitää korjuuketju omissa näpeissä, mutta ei sen nyt pitäisi noin rajuna hintavaikutuksena näkyä. Kuulostaisi kilpailuoikeuden näkökulmasta kestämättömältä.

  • mehtäukko

    Ja Jovain vatuloi hankintahakkuun (mo ) työn edullisuudesta…

    metsänkasvattaja

    lulisi  eu    puuttuvan metsäyhtiöiden toimintaan  mutta   ei,  kun  on  niiden  puolella  totuus  on  että yhtiöt  käyttävät  törkeäasti  hyväksi  velkaantuneita  koneyrittäjiä  että   metsänomistajia  ja   normaali  markkina  hinnoittelu  ei toimi

    mehtäukko

    Miten on metsänkasvattaja: jos sinulla on satojen miljoonien tuotantolaitokset joilla toimitussopimukset muihinkin maanosiin, luottaisitko raaka-aineen hankintaketjun kaikenlaisten pussihousujen varaan?

    Jovain

    Mehtäukolla on omat vatulointinsa, joilla hän pyrkii torjumaan metsänomistajien ja Metsänhoitoyhdistysten puutoimitukset. Vaikka kysymys on metsänomistajan puista ja metsänomistajan metsästä tai vaikka metsänomistajan kalustosta. Metsänomistajan painoarvo on sivullisesta ja ulkopuoleisesta toimijasta. Haloo!

    Vuorineuvoksille kyllä kelpaa metsänomistajien puut, ovat aina kelvanneet. Ei se ole laadusta tai hinnasta, ei myöskään logistiikasta, vaan jostain sossujen yhteiskuntahyvästä, jota metsätaloudessa olemme haistelleet ja maistelleet aivan riittävästi. Sossujen etuuksista, jotka ”sivullisille” eivät kuulu.

    Tikkula

    Itse ainakin saanu semmosen kuvan,kun tehdään pystykauppa tukkileimikosta ,siinä vaiheessa kun käydään hakkaamaan, on valmistuva sahatavara jo myyty. Jos motolla ei ole hakattu kyseisiä mittoja ,tulee uusi apti, joka määrää että esim 75% tukeista pitää olla mittaa 49,55, joita sahatavarakaupassa on sovittu. Ja moto katkoo mittojen mukaan. Josta yhtiöille on se hyöty että saavat sopivan mittaiset tukit ja ei jää ” hukkapätkiä”. Eikä yhtiön huoli ihmetellä mitä he tekevät saakutin moisella kasalla tavaraa jonka pituus liian lyhyt myyntidiiliin nähden. Ja harva mo. käy vinkumaan että tukki% olikin 90% sijasta 86%. Hankintahakkaajan tukit mitataan ja arvioidaan sahalla, eikä pidä pyrkiäkkään siihen että raakkeja ei tule. Silloin joko tukkia siirtynyt kuituun tai hakkuu niin hidasta nysväämistä apteerauksen osalta.

    Tolopainen

    Sehän on sovittu sahan kanssa,  että hankintatukeista laitetaan 10% raakiksi, kun ne yleensä ovat vaihtopuita. Kun myytte hankintatukkia suoraan sahalle, raakkiorosentti on yleensä nolla. Hankintatukkiraakit on edullisinta sellun raaka-ainetta, vajaa 30€ kiinto, sehän on hyvää bisnestä saada niitä mahdollisimman paljon.

    jpjulku

    Mehtäukko, kyllä se raaka-aineen saanti on ”pussihousujen” varassa. Valtaosa puusta taitaa tulla yksityismetsänomistajilta. Heidän ongelma on, ettei ole kollektiivia pitämässä puolta. Toki firmojen pitää voittonsa tehdä, mutta tiettyjä kohtuuttomuuksia soisi puukaupasta poistuvan.

    mehtäukko

    Älä Jovain nyt sössötä jatkuvasti tuota samaa mantraasi, kun et ole edelleenkään pystynyt vastaamaan mihinkään keskustelijoiden kysymyksiin.

    Metsänkasvattajan mielipidettä odotellaan.

    Jos kun puun vientimarkkinat edes tälläänkin toimisivat, kenenkä etua tässä oikein ajatellaan?

    mehtäukko

    Puun kasvatus on, mutta korjuuseen ei riitä paukut, jp.

    Puuki

    Hankinta-/toimituskauppatukit pitäisi toimittaa itse tai yhdessä isommissa erissä sinne missä kutakin lajia tarvitaan.  Jos yksi yhtiö ostaa erimittaisia ja-laatuisia tukkeja tienvarresta, se ei maksa niistä samaa hintaa kuin pystyleimikoista ostamistaan (joissa korjuukulut lisänä) .  Jälkeenpäin ei ole kunnollisia mahdollisuuksia valvoa tukkiosuuden talteenottamista koska kauppatapa on se mikä on. Myyt käytännössä sen määrän tukkia kuin ostajalle sattuu ostohetkellä olevan sopivinta.

    Mäntytukeilla varsinkin lisäarvo laadun mukaan olisi saatava myös yhdeksi raaka-aineen hinnoitteluperusteeksi.    Hyvälaatuisen, pitkään kasvatetun  mäntytukin tukkiosuudesta saattaa olla jopa n. 80 % A-luokan tukkia (A1,A2 ja A3) , joiden keskimääräinen arvo /kuutio voi olla esim.  2,5 x  B/C-luokan tukkikuution arvo.

Viewing 10 replies - 41 through 50 (of 453 total)