Keskustelut Puukauppa Hankintalisä

Esillä 10 vastausta, 191 - 200 (kaikkiaan 263)
 • Hankintalisä

  Merkitty: 

  Apuja tarvitaan.

  Hankintapuun hinnat eivät juurikaan houkuttele tukintekoon, jos ajatellaan puhdasta päätehakkuuta. Kuitenkin palstalla on tuotu esiin,  miten hankintatukillekin on saatu 10-13€/m3 lisähintaa. Tarkoittaisi omissa tarjouksissani tällöin jopa 80e/m3 hinnan rikkoitumista.

  Onko tämä hankintalisä saavutettavissa vain silloin, kun kyseessä on puuta ostavan yhtiön oma koneketju tekemässä ”hankintatyötä” – ja lasku tulee erikseen perässä- josta toki saa vähentää ALV? Vai onko joku saanut myös tukille tätä todellista hankintalisää? Ei siis millekään erikoistyville.

  Ensiharvennusleimikkoon unohtuneista siemenpuistahan tuota hankintalisän saa, mutta tällöinkin lopullinen hintataso jää kuitenkin päätehakkuuleimikon tukkien pystyhintojen tasolle. Eli todellista hankintalisää ei kuitenkaan tule.

  Miksi ei? Soitto kierroksella kukaan ostoihmisistä ei tuota osannut selittää. (Vain 1kpl ei ollut lainkaan kiinnostunut hankintapuista, 7kpl pyydettyjä tarjouksia).

   

 • hatelo

  Puukaupan tulo kohtaan hankintakaupat. Konemieheltä tullut lasku tehdystä korjuutyöstä (hakkuu+ajo) on normaali metsätalouden vähennyskelpoinen kulu, joka ilmoitetaan kohdassa 7.3 Muut vuosimenot.

  Jovain

  Hateloa on kiittäminen hankinta geissin avaamisesta, hän päätyi 9 euroon. Hyväksi on luettava myös korjuun alvin palautus 15/24/3,6 euroa. Nämä lukemat osoittavat aivan muuta mitä aikaisemmin on kerrottu.

  Metsuri motokuski

  Miten se korjuun alvi palautuu jos sinä maksat laskun ? Alvinhan tilittää valtiolle korjuun tekijä.

  Puuki

  Saisi eräät mennä uudestaan kouluun matematiikan peruslaskuja opettelemaan. Ihan puutaheinää on alv:illa ja muilla vähennyksillä tienaamiskaavailut teillä.

  hatelo

  Kannattaa hiukan syventyä metsäverotukseen ja tehdä hiukan vertailulaskelmia. Saattaa vaikka yllättyä. Tienuuta on muuten maksuun tulevan veron poistuminenkin. Jokainen 100 euron kulu pienentää verotusta 30€. Mitään ei kannata ostaa verovähennyksen vuoksi tietenkään, mutta entä jos oletkin jokatapauksessa saman tulon tai hiukan enemmän tilille ja tuo ”kulu” on sinulle ”ylimääräinen” vähennyskelpoinen lasku. Eikö maita siitä 30% nettona tilille. Miettikää ja laskekaa. Minä en jatka enää tätä aihetta.

  mehtäukko

  Taitaa Jovain katsoa Tarot- korttiensa lukuja ja ennustuksia. Ei vaikuta iltakoulut tuollaisiin sekasotkuihin.

  jees h-valta

  Hankintageissi on niin mettässä kuin olla voi. Jos aiotte tuota jatkaa saatte verottajalta jossain kohtaa varmasti yhteydenoton. Kyllä nyt on jo muutkin kuin Jovain sekoillut.

  Jalmari Kolu

  Kysyin kahdesta firmasta tarjousta hankintapuille. Minimierä molemmilla 10 m3 Kut ja Kuk. Kertymää veikkaisin 50/50 suhteella.

  a) Kut 58 Kuk 28 eur

  b) Kut 55 ja Kuk 32 eur

  Otin tarjous b:n vastaan. Arvatkaas miksi?

  jees h-valta

  Jos noin huonoilla hinnoilla hankintaa tekee aivan sama. Metsuri motokuskiltakin aiheellinen kysymys.

  Jalmari Kolu

  ”Jos noin huonoilla hinnoilla hankintaa tekee aivan sama. ”

  Toki hinnan puolesta sama, varsinkin jos kertymä se 50/50. Mutta ostajien protokollassa on iso ero samaten halutussa tukin katkonnassa.

  Ostaja a: Lähetä tarjouspyyntö, merkkaa varasto karttaan, odota viikko, ei kuulu mitään. Soita perään, tarjouspyyntö ei kuulemma näy. Odota viikko että saat vastauksen. Kut minimipituus 41 latva 16-25 cm. Isommat kuituun, koska sorvia ei kerry tarpeeksi..

  Kaupan luovutuspäivämäärä päivälleen kolmen kuukauden päästä. Jos myöhästyy sakkoja.

  Ostaja b: Soita ostomiehelle. Juttele viisi minuuttia ja pyydä varuilta hinnat ja katkonnat sähköpostiin. Kut minimipituus 41 latva 16-34cm.

  Kaupan luovutuspäivämäärä sitten kun itse ilmoitat tehneesi puut ja ajaneesi ne pinoon.

  Ostaja b osaa hommansa. Ja olen melko varma että voi saada tulevaisuudessakin muutaman kaupan aikaiseksi. Sinä päivänä kun tarjoan 20 ha päätehakkuuta, niin luulen että ostaja b voisi olla vahvoilla.

Esillä 10 vastausta, 191 - 200 (kaikkiaan 263)