Keskustelut Puukauppa Hankintalisä

Viewing 10 replies - 291 through 300 (of 382 total)
  • Hankintalisä

    Tagged: 

    Apuja tarvitaan.

    Hankintapuun hinnat eivät juurikaan houkuttele tukintekoon, jos ajatellaan puhdasta päätehakkuuta. Kuitenkin palstalla on tuotu esiin,  miten hankintatukillekin on saatu 10-13€/m3 lisähintaa. Tarkoittaisi omissa tarjouksissani tällöin jopa 80e/m3 hinnan rikkoitumista.

    Onko tämä hankintalisä saavutettavissa vain silloin, kun kyseessä on puuta ostavan yhtiön oma koneketju tekemässä ”hankintatyötä” – ja lasku tulee erikseen perässä- josta toki saa vähentää ALV? Vai onko joku saanut myös tukille tätä todellista hankintalisää? Ei siis millekään erikoistyville.

    Ensiharvennusleimikkoon unohtuneista siemenpuistahan tuota hankintalisän saa, mutta tällöinkin lopullinen hintataso jää kuitenkin päätehakkuuleimikon tukkien pystyhintojen tasolle. Eli todellista hankintalisää ei kuitenkaan tule.

    Miksi ei? Soitto kierroksella kukaan ostoihmisistä ei tuota osannut selittää. (Vain 1kpl ei ollut lainkaan kiinnostunut hankintapuista, 7kpl pyydettyjä tarjouksia).

     

  • aegolius

    >Jovain kerro edes miten teet veroilmoituksen jotta voimme varmistaa että se menee oikein

    En usko, että se on mennyt oikein. Jovain on jättänyt tulopuolelle ilmoittamatta saamansa ”hankintalisän”. Silti menopuolelle on ilmoitettu korjuun lasku. Eihän tätä keskustelua muuten käytäisi lainkaan. Tuo on hänen ja verottajan välinen asia.

    Puuki

    Syntyneet kulut voi vähentää , kun pääomatuloverotuksessa ollaan.  ”Palkka ” tulee puun hinnassa, ( jos tulee).     Tj-kulut voi laskea sen mukaan mitä niitä on tullut.   Esim. löpö, tr:n kulut (jos ei ole m-tal.kalustossa jne.)  Menetetyn muun työajan kulut voisi olla vaikeampi vähentää.

    A.Jalkanen

    Jos meni noin kuin aegolius arveli, verotuksen oikaisu olisi tarpeen, ennen kuin tuo huomataan verotarkastuksessa. Asia selviäisi jos Jovain kävisit veroilmoituksesi läpi jonkun osaavan lähimmäisen kanssa. Jos on mhy:n jäsen niin siellä neuvotaan. Metsäkeskus myös.

    Sulli

    Pystykaupan korjuukulut vähentää tulopuolelta puun ostaja omassa kirjanpidossaan, koska maksaa myös urakoitsijan korjuusta tekemän laskunkin. Siksi puun myyjä ei voi sitä missään oloissa tehdä koska vähennys olisi tehty kahteen kertaan.

    Rane

    ” Jovain on jättänyt tulopuolelle ilmoittamatta saamansa ”hankintalisän””

    Ei se onnistu koska firmathan ilmoittaa maksamansa puukaupparahat verottajalle ja jos luvut ei täsmää sieltä käsittelijä alkaa tavoitella puhelimella.Nimim.kokemusta on.

    MaalaisSeppo

    Hauska ketju. Vedätyksen mestarinäyte.

    aegolius

    Jos MaalaisSeppo tarkoittaa tarkoituksellista vedätystä, niin itse en usko siihen. Hauskasta olen samaa mieltä.

    Jovain

    Tuskin kannattaa olla huolissaan veroilmoituksesta. Toisaalta verotuksen puutteet on pidettävä omana kipeänä. Siitäkin huolimatta kankintakaupassa on puolensa. Ostopalveluna yhtiön urakoitsijoilla pääsee samalle logistiikalle ja aikatavalla samalle sopimukselle. Ei tämän pitäisi olla ylivoimaista, jos kirjanpito ja verotus menee vähän eri tavalla, osapuolille sopii ja urakoitsija voi kirjoittaa sen laskun metsänomistajalle. Sovittavia asioita ovat ja ainakin osalle puunostajia menettely sopii.

    aegolius

    Sopisi se minullekin. Hyöty vaan puuttuu.

    Edit. …päätehakkuulla. Harvennuksella näen hankintakaupasta enemmän hyötyä.

    Jovain

    Perinteisessä hankintakaupassa voi olla, mutta tällaisessa hybridi mallissa ei ole väliä.

    Tuohon kiistaan (Sulli) korjuun vähennysoikeudesta. Korjuun laskun maksaminen ja korjuun laskun vähennysoikeus ovat eri asioita. Eivät ole vastikkeellisia siinä mielessä. Mistä se vähennys tehdään, jos ei verotettavasta tulosta. Pystykaupassa on se ongelma, mistä lasku otetaan.

Viewing 10 replies - 291 through 300 (of 382 total)