Keskustelut Puukauppa Hankintalisä

Esillä 10 vastausta, 351 - 360 (kaikkiaan 382)
  • Hankintalisä

    Merkitty: 

    Apuja tarvitaan.

    Hankintapuun hinnat eivät juurikaan houkuttele tukintekoon, jos ajatellaan puhdasta päätehakkuuta. Kuitenkin palstalla on tuotu esiin,  miten hankintatukillekin on saatu 10-13€/m3 lisähintaa. Tarkoittaisi omissa tarjouksissani tällöin jopa 80e/m3 hinnan rikkoitumista.

    Onko tämä hankintalisä saavutettavissa vain silloin, kun kyseessä on puuta ostavan yhtiön oma koneketju tekemässä ”hankintatyötä” – ja lasku tulee erikseen perässä- josta toki saa vähentää ALV? Vai onko joku saanut myös tukille tätä todellista hankintalisää? Ei siis millekään erikoistyville.

    Ensiharvennusleimikkoon unohtuneista siemenpuistahan tuota hankintalisän saa, mutta tällöinkin lopullinen hintataso jää kuitenkin päätehakkuuleimikon tukkien pystyhintojen tasolle. Eli todellista hankintalisää ei kuitenkaan tule.

    Miksi ei? Soitto kierroksella kukaan ostoihmisistä ei tuota osannut selittää. (Vain 1kpl ei ollut lainkaan kiinnostunut hankintapuista, 7kpl pyydettyjä tarjouksia).

     

  • Puuki

    Melkein ”kimpassa ” ostajan kanssa tehtiin kääntöpaikka viimeksi. Mutta totta on että yhtiöt on muuttuneet entistä kitsaammiksi ns. lisien kanssa.    Hankintakaupassa pitää hoitaa esim. lumityöt palstalle itse.

    oksapuu

    Jaa…

    ”En minä semmoisia ala maksamaan”, sanoi kerran eräs ostomies. Olin vieressä kuulemassa…

    Tuli vähän sanomista kun hankintapuiden pois kuljetuksessa oli metsätie ajettu rikki. Sopii arvata kuka sen remontin maksoi…

    jees h-valta

    Mitähän A.J. mahtaa tarkoitella raakkien metsään jäännillä? Jos tukista tulee hiukan lievää sekundaa se todetaan vasta sahalla ja silloin laitetaan sivuun. Pystykaupassahan tilitys tulee moton listan mukaan täytenä. Ei sieltä aleta mitään poistaa. Vielä vähemmän takaisin metsään laahaamaan. Ne menee kuitukasoihin ja lähtevät sellutehtaalle. Aika yleistä on että firmalle tekevät motokuskit katsovat hiukan metsänomistajamyönteisesti ja raakki saattaa olla 5-6:kin prossaa. Minullakin oli jo ajokonemies heittänyt muutaman tukiksi värjätyn heti kuitukasaan. Näin tekee reilu osto ja reilu koneketju. Tuo ei kyllä A.J. ole mikään epäolennainen tekijä.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Niin jees, tuota juuri tarkoitin, että laatusiirtymät ja lumpit tehdään jo motolla metsässä eikä vasta tehtaalla. Jos ei toimi näin, saattaa olla pitkässä juoksussa työt vähissä.

    Tuon myönnän, että ei ole epäolennaista, että oikea hankintamyyjä joutuu olemaan omatoimisempi tien kunnossapidossa. Tuo lienee sopimusasia, kenelle kuuluu tien auraus ja ajon jälkeinen siistiminen, ja riippunee myös hankintaerän koosta mitä etuja saa neuvoteltua.

    Menninkäinen

    Jos hankintatukkien raakkiprosentit pyörii noin korkealla. Avaa se ehkä ajatusta tukin laatuvaatimuksista pystykaupassakin.

    Tie, auraus ym. Asiat sovitaan kun kauppa tehdään. Jos tavara on siellä kelirikkokelpoisen tien varressa siitä myös yleensä maksetaankin enemmän.

    kim1

    Hankintatukeissa mulla ollut raakki % jotain 0, jotain prosenttia ,sitä sopii tietysti kysyä ,että olenko ollut liian tarkka..,heh..toki sen se alhainen raakki prosentti vaatii että tietysti jonkin verran joutuu lumppeja ja välipätkiä tekemään…,mutta eihän se ole hukkapuuta kun polttopuiksi ne tekee…,ja kehtaa jatkossakin kauppoja tehdä..,tosin omalta osaltani taidan suosiolla jättää ne tukkihommat jatkossa moton tehtäväksi…aikansa kutakin…

    Rane

    ”Hankintakaupassa pitää hoitaa esim. lumityöt palstalle itse.”

    Varmaan riippuu firmasta.Yleensä kun ilmoittaa että puut on ajettavissa linkousvastuu siirtyy ostajalle.

    mehtäukko

    Tuo ”pitäisi” kun on syntynyt kauppatapojen kehittämisen myötä. On aivan looginen idea, että kokonaiskaupan (pysty) tehnyt firma vastaa jäljistään, hankinmies omistaan.

    Jalmari Kolu

    <div class=”comment__text js-discussion-text”>

    ”Hankintakaupassa pitää hoitaa esim. lumityöt palstalle itse.”

    Varmaan riippuu firmasta.Yleensä kun ilmoittaa että puut on ajettavissa linkousvastuu siirtyy ostajalle.

    Olen hankintapuuta myynyt viidelle eri firmalle. Aina on pyydetty lähikuljettamaan siten että ovat joko oman pihatien tai tiekunnan tien varressa. Molemmat kelirikkokelpoisia.

    Eräs suhari laittoi varaston linkouksesta 5000 markan laskun ostajalle sen jälkeen kun hankintapuut oli maaliskuussa noudettu. Jostain syystä eivät enää hankintapuita häneltä osta..

    </div>

    jees h-valta

    Mehtäukon käsitys mielestäni erittäin oikea tuosta asiasta.

Esillä 10 vastausta, 351 - 360 (kaikkiaan 382)