Keskustelut Metsänhoito Harvennukset ja hirvet syövät kasvua

Esillä 10 vastausta, 151 - 160 (kaikkiaan 358)
 • Harvennukset ja hirvet syövät kasvua

  Sen omin silmin olen havainnut että harvennukset syö kasvua.  Mutta sitä että hirvien syöminen näkyisi puuston kasvussa on kyllä enemmänkin huuhaata, kyllä se on mitätöntä hiilenkiertoon suhteutettuna.  Saman tasoinen mutta paljon todempi on kun sanoiksi asettaa, taimikon ja nuoren metsän harvennukset, taimikonhoidot, vähentävät kasvua ja nopeuttavat hiilenkiertoa.  Se on tosi mutta sillä on paaaljon suurempi vaikutus kuin hirvien syömällä puuuvaraston vähenemisellä, hiilen sidonnan pienemisenä…..  molemmat kuin kuin itikan pieru saharassa.  Varmasti metsäasiantuntijat osaavat sen, noiden, vaikutuksen uskottavasti laskea.  Mutta tuo raivaussaha se se on paha kone että menetelmä hiilen sidontaa ajatellen.

   

 • Jean S

  Osallistun keskusteluun esittämällä lukijoiden kuvissa kuvia kauniista taimikostani, jossa jalostetut koivut kasvavat uskomattoman rehevästi. Ilmoittelen, kun ne jossain vaiheessa ilmestyvät näkyviin, ja katsotaan sitten, että mitkä niistä ovat jääneet tulematta. Bad gateway tuli vastaukseksi kuten yleensä, mutta yleensä ne aina joskus putkahtavat.

  kim1

  Jos olet 60-luvulla istuttanut mäntyä rehevälle maalle…,niin syyllistä et välttämättä löydä peilistä…,heh…nimittäin ei silloin metsänomistaja voinut niin vaan päättää sitä ,millä puulajilla metsänsä uudistaa..vaihtoehdot olivat käytännössä mänty,mänty ja mänty..

  Nostokoukku

  Se 60-luku on kyllä totta. Silloinkin teollisuus ohjailu valintoja. Päätöksiä ,tai pitäisikö sanoa päättömyyksiä, tehtiin vuoden takaisilla tiedoilla. Tai ehkä kymmenen vuotta vanhoilla markkinatiedoilla (Korean sota).

  Visakallo Visakallo

  Puumuoti muuttuu nopeasti. Vielä 50-luvun puolella istutettiin suuret määrät kuusta, 60-luvulla tuli mänty, 80-luvulla alettiin lyödä koivua maahan, ja sen jälkeen tulikin taas kuusen aika…

  Nostokoukku

  Muotitietoinen eläin se yleissyntipukki hirvi….

  Puuki

  Koivuja lyötiin maahan enempi jo 60-70 luvuilla.

  Metsämyyrät syö kyllä männyn latvoja ja voidaan sotkea hirven jälkiin puussa jatkossa.

  Nostokoukku

  Pahoina myyrävuosina myyrätuhot saattavat olla moninkertaiset hirvituhoihin verrattuna. Milloin metsästäjiä aletaan syyttämään myyrätuhoista. Hehän järjestävät myyriä hävittävien pienpetojen poistoa jopa kilpailuin, kampanjoin ja yhteiskunnankin tukemin poistopyynnein lintuvesilta, saaristosta ja tuntureilta.

  Visakallo Visakallo

  Pahoja myyrätuhoja on onneksi vain n. 15 vuoden välein, mutta hirvituhot ovat jokavuotisia.

  Jean S

  Rakas ystäväni Suorittava. Kuvani ”väärin raivattu” ja ”väärin raivattu lisäkuva” ovat nyt ilmestyneet näkyviin. Lisäkuvista ilmenee, miten kauniisti puuni kasvavat leveyttä. Kuvista ilmenee selvästi, että hirvet tai muut nelijalkaiset eivät estä kasvua, sillä kasvu on edelleen hyvin voimakasta. Ne vain – sanoakseni – vaikuttavat sen kohdistumiseen.

  Salonpoika

  Syksyn jahdin tulokset on näkyvissä.Rhy:n kaatoprosentti 91,3 , vasaprosentti 46. Yhteisluvan kaatoprosentti 96, jäävä kanta 3,7 tuhannelle ha. Pahan näköiset oireet on taas kerran näkyvissä.

Esillä 10 vastausta, 151 - 160 (kaikkiaan 358)