Keskustelut Harrastukset Hirviä yli 100 000 ?

Esillä 10 vastausta, 121 - 130 (kaikkiaan 276)
 • Hirviä yli 100 000 ?

  Merkitty: 

  Nyt kun tuli näkyviin Luken Hirvitietotaulukko_2017_xlsx, siitä
  löytyy mielenkiintoista tietoa. 2000-luvun hirviminimiä 71 000 vuonna 2011 on korjattu jälkeenpäin lentolaskenta, saalis ym tietojen pohjalta.

  Uusi vuoden 2011 määrä on noin 84 000.

  Riistaweb:n mukaan jäävä kanta on noussut noin 18 000 vuodesta 2011 vuoteen 2016. (kun korjataan Lappi/ Kainuu oikeat lukemat)

  Tämän mukaan talvikanta olisi nyt noin 102 000.

  Riistahavinnot.fi havaintomäärien mukaan jäävä kanta olisi noussut vuodesta 2012 vuoteen 2016 noin 23%.

  Sen mukaan kanta olisi nyt noin 105 000.

  Kun lähtötasoa vuodelta 2011 nostetaan noin 13 000, niin 2016 taso nousee vastaavasti. Näin yksinkertaisesti laskien määrä olisi 97 000.

  Pienempiä kaatomääriä kuin neljän vuoden periodi vuosina 2012 – 2015,
  löytyy historiasta vasta vuosilta 1995-1998. Sen seuraukset tiedämme.

  Luken ohjelmat varmaan laskevat kanta-arviot oikein, mutta toimitetuissa lähtötiedoissa saattaa olla ”puutteita”?

 • Metsuri motokuski

  Täällä on enemmänkin kyse mielipiteiden vaihdosta. En usko että kumpikaan osapuoli on saanut mitään aikaan. Ei vähentämisen eikä lisääntymisen kannalta. Onhan tämä sellaista tyhjän lotinaa jota jaksetaan vuodesta toiseen jauhaa.

  jees h-valta

  Planter on nähtävästi hiukan muutenkin vaikuttanut kuin näillä palstoilla. Suorat yhteydet päättäviin ovatkin hyvä tapa ja sitä saisi useampikin palstalainen harrastaa. A.J. kait myös erittäin hyvä aktiivi.

  Metsuri motokuski

  Kerroppa jesse mikä on muuttunut viimeisten vuosien aikana ? Eikös nyt mennä ihan samalla tavalla kuin aiemminkin.

  jees h-valta

  Voin kysyä vastakysymyksen, missä lainkaan oltaisinkaan jos ei kukaan tai tämäkin palsta olisi asioita kyseenalaistanut. Onhan täältä aivan selvä voittoesimerkki mhy-maksunkin kohtalosta. Kyllä sekin vain vapautui ja mikä olikaan se tahtotila joka sen vapautti? Meillä palstalaisilla on oma vaikka pieni rooli asioiden tilan päättäjille valkenemisessa. Ja se on yksinkertaisesti sitä että niillä päättäjillä on monella myös omaa metsää joten näkökulmat kiinnostaa. Jolloin se syöpyy myös mieliin kun asioita pöydissä käsitellään. Voin sanoa että me olemme kaikki kirjoittajatkin muokkautuneet muiden mielipiteiden vaikutuksen alla. Tunnustamme tahi emme. Miksi siis mielipiteet eivät vaikuutaisi päättäjiin?

  kim1

  Jeessi: Se on kuule niin että,ennen kuin hirvenmetsästys on päässyt edes vauhtiin,niin omat ja naapureiden ,sukulaisten ja tuttujen ja tuntemattomien pakastimet on täynnä peuranlihaa..,eihän sitä raatsi hirviä ampua,kun joutuisi hankkimaan taas yhden arkkupakastimeen…p.s. voisi soittaa yhdelle työkaverille  pyhäjoen suuntaan jahka kerkiää ,väitämpä että jo 52 hirveä nurin,muttei heidän ei tarvitsekaan tuhlata voimia peuran metsästykseen…

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Lihat voisi laittaa myyntiin tai antaa kaatoluvat ammattimetsästäjille. Heitä ei ole montaa mutta tuollainen ammattikunta syntyy helposti jos tarvitaan. Maassa on paljon aseiden käsittelyn ja riistan käsittelyn taitavia henkilöitä.

  kim1

  Anneli: Ei siellä pyhäjoen suunnalla lihat jää käsiin mätänemään….,jos pari kolme jannua ampuu 26 hirveä ,niin ei se enää mitään amatööri hommaa ole vaan mielestäni aika ammattimaista..,käyttävät siis kesälomansa hirvenmetsästykseen…,taas toisaalta meidän kylällä…,parissa illassa ammutaan miltei naisvoimin peurakiintiö täyteen…,toki tällä menolla se 100 peuraa / 1000 ha menee rikki…,elikkä mikä neuvoksi Anneli? ,peuran lupavapaus…,tapporaha…,kunniamitali eniten peuroja ampuneelle…,josta tietysti palkkioksi vaikkapa korkea valtion eläke ,itsenäisyyspäiville kutsu,kaikista korkein presidentin myöntämä kunniamitali…,ja kaikkea muuta mukavaa…,mutta toisaalta joissakin metsästysseuroissa koetaan hirvenmetsästys niin tärkeäksi sosiaaliseksi tapahtumaksi,ettei sitä pidä rikkoa järkevästi hirviä ampumalla,vaan pääasia on se että taasen ensi vuonna samoissa merkeissä nähdään….,ja toivon mukaan myöskin hirviä nähdään enemmin…,heh

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Ei minulla mitään viisasten kiveä ole josta ratkaisun näkisin. Jos nyt saataisiin tämä nykyinen kannanhoitosysteemi toimimaan joka kolkassa maata niin oltaisiin jo pitkällä. Listasin äsken ne tekijät jotka päättäjien ainakin pitäisi huomioida.

  Luulisi että kun alueen kaatokiintiö alkaa liikkua kymmenissä niin homma käy jo työksi ja tulee mieleen että vähempikin riittäisi. Varmaan monen perhe kiittäisi jos isäntää näkyisi syksyisin myös kotona.

  suorittava porras suorittava porras

  https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/era/artikkeli-1.553201

  Pikkuisen kertausta , missä nyt mennään.

  Planter Planter

  Pientä kertausta missä mennään!

  MT:
  ”Jos hirvitalousalueen tavoitetiheys tai kannan rakenne ei miellytä, voi metsästäjiä ja riistahallintoa, sekä moittia että haastaa kysymällä, ettekö yhtään mieti, mitä teette.

  Tällainen väite on helppo heittää, mutta Suomen riistakeskuksen Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan hirvitalousaluesuunnittelija Lauri Itkonen myöntää, että se tuntuu kohtuuttomalta.”

  Ei minusta tunnu kohtuuttomalta moittia riistahallintoa, kun todellisuus on tätä:

  Hirvikannan hoitosuunnitelma:
  ”Hirvikannan noustessa tavoitehaarukan (4 / 1000 ha) ylärajaa suuremmaksi on toistuvasti törmätty laajamittaisiin yhteiskunnan sietokyvyn ylittäviin metsä-ja viljelysvahinkoihin sekä lisääntyneisiin hirvionnettomuuksiin.”

  Riistahallintoon kuuluva alueellinen riistaneuvosto on asettanut tällaiset tavoitteet/hirvitalousalue:
  Varsinais-Suomi 2       5,5 / 1000 ha
  Varsinais-Suomi 3       4,7 / 1000 ha

  + pienet hirvieläimet, tavoitteesta ei tietoa, mutta paikoin valkohäntä+metsäkauris jo yli 100 / 1000ha

Esillä 10 vastausta, 121 - 130 (kaikkiaan 276)