Keskustelut Harrastukset Hirvikannan koon vaihtelusta halutaan eroon

 • Tämä aihe sisältää 63 vastausta, 21 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 50 minuuttia sitten GlaGla toimesta.
Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 63)
 • Hirvikannan koon vaihtelusta halutaan eroon

  Merkitty: 

  Forest.fi:ssä kerrotaan, että hirvikannan koon vaihtelusta halutaan eroon

  ”Metsämiehen mielestä metsästäjillä on liikaa valtaa hirvikannan määrittelyssä. Jatkossa hirvikantaa suunnitellaan aiempaa laajemman sidosryhmäjoukon kesken.”

  Tämä taitaa olla aika hyvä uutinen tämän palstan lukijoille, vai mitä?

  Koko juttu on täällä: http://bit.ly/Ko588R

 • Visakallo Visakallo

  Kyllä ne metsästykseen liittyvät käytännöt lehtipuun kasvatuksen lisääntyessä muuttuvat. Ei siihen tarvita edes mitään hienoja lauselmia. Raha se on joka käytännöt tässä maassa muuttaa. Ei pörssiyritykset ja muut isot omistajat kauan katsele omaisuutensa häviämistä hirvien suihin.

  Husq165R

  Mukava kuulla, että asia vihdoin on tulossa kuntoon. Luultavasti ensi syksyyn kuitenkin menee, että puuntuottajien ”ikuisuusongelma” on sitten lopullisesti pois päiväjärjestyksestä. Firmojen koivuistutukista se oli kiinni.

  Visakallo Visakallo

  No, Husse, ensi syksynä asiaa jo korjataan, ja seuraavina syksyinä sitten taas lisää. Uskoisi Hussen olevan kanssani samaa mieltä siitä, että kaikkein suurimpien metsänomistajien ääni kuuluu valtakunnassa paljon paremmin kuin meidän pienempien.

  suorittava porras suorittava porras

  Pitäisi näkyä vuokrasopimuksissa. Ei vaan näy ja tuskin tulee merkittävästi näkymään ,kun on näyttöä ,mitä viime vuosina on tapahtunut. Kolmannes hirven määrästä pois viidessä vuodessa on tilastollisestikin merkittävä saavutus. Monia muita kehityskulkuja seuratessa jopa parin prosentin muutosta vuodessa pidetään merkittävänä .

  Kuusiuskova

  Suosittelen lukemaan uusinta metsästäjä lehteä miten peuran  metsästys tuottaa rahaa maanomistajille. Eipä o näkynyt kuin  tuhoutuneina taimikoina, poislukien hirven lihakappaletta mitä yksi seura maksaa vuokrana.

  suorittava porras suorittava porras

  Suoraan sanottuna hävettää tuo kirjoitus. Ei mitään kosketuspintaa todellisuuteen.

  mehänpoika

  Kirjoitushan käsittelee MMM:n tilaamaa tutkimusta, jonka se on myös rahoittanut. Se lienee ollut keskeisesti vaikuttamassa Kansallinen metsästrategia 2035:n laadinnassa:

  Ote:

  ”Ilmastonmuutos kasvattaa metsätuhoriskiä. Myös kasvavat hirvieläinkannat aiheuttavat metsätuhoja ja vaikuttavat puulajivalintoihin ja metsän käsittelyyn. Metsien hyönteis-, sieni- ja myrskytuhojen esiintymisten todennäköisyys kasvaa, joten varautuminen ja riskien hallinta korostuu.”

  –  Ilmeisesti luotetaan siihen, että entistä suurempi metsänomistajajoukko liittyy hirviporukkaan hyvää taloudellista hyötyä tavoittelemaan, sekä tekemään hirvieläinkantoja lisääviä päätöksiä.  Metsänomistajan pitää ymmärtää tehdä viisaita päätöksiä eri metsänhoitokohteissa.

  mehänpoika

  Onko MMM ollut oikealla asialla tilatessaan ko. tutkimuksen, jota yksi ja toinen on edellä koittanut mollata?

   

  Jonas

  Puhun pohjoisen miehen äänellä. Hirvi on tuottava eläin ja soveltuu meidän ekosysteemiimme aivan loistavasti. Ei kilpaile ravinnosta poron kanssa juurikaan. Broilerimännyntaimen joskus makeasti syöpi. Siitä mitään vahinkoa. Sanoisin jopa, että hirviä lisää. En sano, koska liikenne ja hirvikolarit ovat ongelma. Metsänomistajana en valita. Olen osa luonnonjärjestystä ja tyydyn siihen. Olen sanonut ennenkin, porvarilla on porvarin huolet. Omaisuudestaan pitää pitää huoli. En ole ikinä nauttinut sosiaalitukia, en metsänomistajankaan niitä.

  Per Ä Reikäs

  Etelän vetelänä lähre Lappalaisia haastelemaan mitenkään, leukua kylkeeni kaipaa.

   

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 63)